Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Civil összefogás a klímatörvényért

Országosan közel 500, a megyében 16 civil támogató állt a Magyar Természetvédők Szövetsége által kezdeményezett klímatörvény mellé, amelynek tervezetét napirendre tűzte az Országgyűlés.

A törvény mögé – a zöldszervezeteken kívül – elsősorban szociális, ifjúsági és vidékfejlesztéssel foglalkozó civilek sorakoztak fel.

A megyéből a ˝Gyöngyvirág˝ Nyugdíjas Egyesület, az Abdai Baráti Kör, a Deák Tér Fórum Városvédők Khe., a Felpécért Alapítvány, a Forrás Waldorf Iskola, a Gartáért Alapítvány, a megyei agrárkamara, a Pannon Nyugdíjas Szövetség, a Kisalföld Fogyasztóvédelmi Egyesület, a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Nyugat-dunántúli Biokultúra Egyesület, az Ökológia Stúdió Alapítvány, a Pannon Természetvédő Szövetség, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület támogatja, kéri az éghajlatvédelmi törvény mielőbbi megvalósulását, elfogadását. A civilek közös nyilatkozatából kiderül: ˝azért is támogatják az éghajlatvédelmi kerettörvényt, mert az olyan támogató rendszereket határoz meg, amelyek egyaránt lehetőséget kínálnak a legszegényebbeknek, a lakosság széles rétegeinek, az intézményeknek és a vállalkozásoknak az energiatakarékossági beruházásokhoz. Az intézkedések egyben segítik a gazdaság élénkítését, a foglalkoztatottság növelését és a társadalmi igazságosságot˝.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliós adomány nehéz helyzetű gyermekeknek

Az Első Győri Lions Club több millió forintot gyűjt évente jótékony célra. A támogatások… Tovább olvasom