Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Civil Naptár – nem csak a civileknek

Győr - Tavaly jelentkezett először önálló naptárral a győri Segítőház Alapítvány, idén pedig – egész évre szólóan – tizenkét civil szervezet népszerűsítését vállalta.

A kis formátumú asztali naptár jó mankó lehet a segítő szervezetek munkájába történő bekapcsolódáshoz, segítésükhöz, vagy akár az egy százalék felajánlásával kapcsolatos döntés meghozatalához. A civil szervezetek maguk is szorgalmazták és – lehetőségeikhez mérten – segítették az 1500 példányban megjelenő kisnaptár népszerűsítését és terjesztik is azt a székhelyükön, vagy a támogatói, illetve a tevékenységi körükben. A kiadvány megjelenéséhez a ˝Győr Kultúrájáért˝ Alapítvány és Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke is hozzájárult. A kiadvány a Segítség Boltjában (Deák úti virágbolt) már kapható, s várhatóan a karácsonyi civil faházas pavilonban is feltűnik majd. A civilek ebből befolyt forintjai pedig – remények szerint – megtérülnek majd egy-egy kinyújtott kézben, gyermeki mosolyban.


Tartós élelmiszert, ruhát várnak

A válság a civil szférában is érezteti a hatását: csökken az adományozói kedv, a kör, s ezt leginkább a legrászorultabbak érzik. A várossal kötött szerződés alapján az utcai szolgálatot ellátó győri Segítőház Alapítvány szívesen fogad használt, de még jó állapotban lévő ruhákat, cipőket, gyógyszert és tartós élelmiszert a likócsi Segítőházban – ezeket rászoruló családoknak és az utcán élőknek juttatják el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadakra céloz, kicsit másként

A Győrben tanuló csapodi Szabó Dániel gyakran járja az erdőket vadásztársaival, ám nem fegyvert… Tovább olvasom