Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Civil napok – nem csak civileknek

A civilben polgári szolgálatos Pollreisz Balázs megszállottan hisz a civil mozgalomban. Sajátos álma valósult meg azzal, hogy ez a hét a civil találkozások, bemutatkozások hete a győri József Attila Művelődési Házban.
A „recept" Nagykanizsán már évek óta bevált: ott egy hónap alatt 17, Győrben ezekben a napokban összesen 22 szervezet és klub mutatja be profilját, tevékenységét. Az egy hétig tartó rendezvénysorozat célja, hogy a győriek az eddiginél is jobban megismerjék a Győrben és környékén működő civil szerveződéseket, kulturális és humanitárius rendezvényekkel gazdagítsák a helyi közművelődési kínálatot.

– Úgy gondoltam, érdemes megszólítani a megyeszékhelyen és a környéken tevékenykedő klubokat, egyesületeket, mert közös célért dolgozunk, emellett pedig az ötletbörze is hasznos lehet – sorolta érdeklődésünkre Pollreisz Balázs. – Úgy szerveztük a programot, hogy mindenki találjon benne kedvére valót. Így például ma az ember-, az állat- és a környezetvédők mutatkoznak be, pénteken pedig a nemzetiségek: németek, örmények, lengyelek adnak műsort. A szombati gálán a hét legérdekesebb perceit idézzük fel, reményeink szerint erre is sokan lesznek kíváncsiak. A programokkal párhuzamosan kiállítások, könyvbemutatók színesítik a rendezvényt.

Zilahi György, a Látássérültek Nyugat-dunántúli Regionális Egyesületének elnöke örömmel fogadta az invitálást.
– Fontos, hogy megismerjük a többi, fogyatékossággal élő szervezet aktuális feladatait és a sorstársak gondjait – magyarázta az elnök. – Megragadjuk az alkalmat, hogy az értékeinkről is szóljunk, így ebből az alkalomból mutatjuk be Fettik Mária kötetét, Ne add fel címmel, ami másoknak is megszívlelendő üzenettel bír.

Győrben 280 civil szervezet működik

Dr. Kugler Lajos, a győri székhelyű Civil Szolgáltató Központ vezetője elmondta: azok a pártoktól független klubok, társaságok, egyesületek és csoportosulások tartoznak hozzájuk, amelyek pozitív céllal tevékenykednek. A győri központ 280 ilyen szervezettel tart folyamatos kapcsolatot és népszerű az általuk kiadott hírlevél is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedetlenség a lezárt sorompó miatt

A polgári engedetlenségtől – a tilos jelzésen áthaladástól – sem riadnak vissza az Újlak… Tovább olvasom