Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Civil bizottság az utakra?

Sokat közlekedő szakemberekből álló civil bizottság segíthetne a megyeszékhely tragikus közlekedési helyzetének megoldásában – hangzott el egyebek között a Fidesz minapi győri sajtótájékoztatóján.
„ Győr közlekedési problémái, avagy a tanulóvezetők helyett inkább a dugókat kellene megszüntetni" – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót szerdán Győrben Szakács Imre országgyűlési képviselő és Németh Zoltán, a városi közgyűlés Fidesz–MDF– MKDSZ frakciójának vezetője. A cím arra a levélre utal, amelyben Eredics Imre alpolgármester körülbelül két hónapja arra kérte a város rendőrkapitányát, hívja fel a gépjárművezető-oktató társaságok vezetőinek és a közlekedési felügyeletnek a figyelmét: a közmű- és útépítésekkel terhelt városban lehetőleg kerüljék oktatáskor csúcsidőben a „dugós" helyeket.

Súlyos gondok a felbontások miatt

A sajtótájékoztatón elhangzott: az eleve hosszúra tervezett útlezárást okozó munkálatok sorozatos csúszása súlyos gondokat okoz a közlekedésben, illetve a város illetékes szervezete egy időben járul hozzá a legfontosabb utak felbontásához. Szakács Imre és Németh Zoltán szerint a „sikertörténetként kommunikált" fejlesztések, a körforgalmi csomópontok némelyike is inkább csak negatív hatással volt a közlekedésre. Elismerték ugyanakkor, vannak olyan fejlesztések a városban, amelyek hosszú távon hasznosak, ám szerintük a város közlekedésének napi működtetésével nem törődik senki. Ezért kezdeményezik egy olyan, sokat közlekedő szakemberekből (autósiskolák, Volán, közlekedési felügyelet, fuvarozók stb.) álló civil bizottság létrehozását, amely a nem feltétlenül külön költségekkel járó forgalomszervezési intézkedésekre tehet javaslatot.

Terhelhetők-e még a képviselők?

A témához tartozik, hogy értesülésünk szerint az önkormányzat egyik szocialista képviselője, Schreiner László javaslatot kíván a közgyűlés elé terjeszteni egy önkormányzati közlekedési bizottság megalakítására – ilyen ugyanis Győrben nincs. Lapunk kérdésére, hogy a Fidesz–MDF–MKDSZ frakció támogatna-e egy ilyen javaslatot, Németh Zoltán azt válaszolta, alapjában véve nem lenne ellene kifogásuk. Szakács Imre ugyanakkor hozzátette: a meglévő településfejlesztési bizottságnak is részben feladata, hogy a közlekedéssel foglalkozzon, másrészt azt is meg kellene nézni, mennyire terhelhetők a képviselők egy újabb feladattal, amikor szerinte amúgy is túl sok bizottság működik már.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportbüfé sportszerűtlen döntéssel?

A győrladaméri sportbüfé üzemeltetője szeptember 1-jétől Virág Attila, az ETO egykori labdarúgója. A… Tovább olvasom