Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Citybusz, éjszakai járatok, kerékpárkölcsönzés

Győr - Mozgalmas napja lesz a mobilitási hétnek a pénteki: a megyeháza előtt kiállítás nyílik a közlekedésfejlesztési tervekről és tömegközlekedési relikviákból, útnak indul a citybusz és lesznek éjszakai járatok is.
Az Európai Mobilitási Hét győri programjainak sorában pénteken 9 órakor kiállítás nyílik a megyeháza előtti téren a város közlekedésfejlesztési projektjeiről, elérhető lesz az Európai Információs Pont – Europa Direct tájékoztató szolgálat. Érdeklődésre számíthat ugyanitt a tömegközlekedési relikviák kiállítása és vására (ez a kiállítás is 9-től 18 óráig látogatható).

A tavalyihoz hasonlóan újra indul a citybusz a Belvárosban, pénteken és szombaton is. Útvonala más lesz, mint a múlt évben. Az ingyenes járatok 10–18 óra között közlekednek, 15 perces időközönként. Az útvonal: Széchenyi István Egyetem–Dunakapu tér–Teleki László utca (színház)–Aradi vértanúk útja (megyeháza)–Virágpiac–Zechmeister utca (Klastrom szálló)–Munkácsy Mihály utca (Petőfi híd)–Eötvös park–Honvéd liget–Baross híd–Szent István út (iparkamara)–14-es út (Árkád üzletház)–Schwarzenberg utca–Kiss János utca–Dunakapu tér–Széchenyi-egyetem. (A menetidő kb. fél óra.)

A Teleki László utcának a Bástya utca és Apáca utca közötti szakaszát lezárják az egyéni gépjárműforgalom elől, az autóbuszok továbbra is használhatják az utat. A 17.30 órakor induló járat a Baross Gábor hídig szállít utasokat, a 17.45 órakor induló járat az Aradi vértanúk útja (megyeháza) megállóhelyig közlekedik.

Ingyenes kerékpár-kölcsönzési lehetőség lesz a Bécsi kapu téren 19–22. között, mindegyik napon délelőtt 10-től 18 óráig.

3B néven (Buli-Bagoly Busz) ingyenes éjszakai járat szállítja haza 21 óra és hajnali 4 óra között a város összes nagyobb szórakozóhelyének vendégeit.

A járatok péntekről szombatra, és szombatról vasárnapra virradóra is óránként követik egymást.

A Buli-Bagoly Buszok körjáratú útvonala: Kálóczy tér–Dunakapu tér–Teleki László utca (színház)–Hunyadi utca (autóbusz-állomás)–Zrínyi utca (Bem tér és kórház)–Szigethy Attila út, Eörsy Péter utca–Nádor tér–Gerence u., Orgona utca–Gerence u., aluljáró–Marcalváros, forgalmi iroda–Gerence u., PÁGISZ ÁMK–Lajta u., gyógyszertár– Lajta u., posta–Vasvári Pál utca, kórház, főbejárat–Tihanyi Árpád út, adyvárosi tó–Jereváni u., posta–Tihanyi Árpád út, adyvárosi tó–Tihanyi Árpád út, Ifjúság körút–Kodály Zoltán utca, gyógyszertár–Kodály Zoltán utca, Földes Gábor utca–Fehérvári út, Ipar utca–Otthon utca (Graboplast)–Mészáros Lőrinc utca, kollégium–Mester utca–Malom liget–Szent István út, iparkamara–Teleki László utca, színház–Kiss János utca–Dunakapu tér–Kálóczy tér. (A hajnali 4 órakor induló járat a Malom liget megállóhelyig közlekedik.)

A citybusz és a Buli–Bagoly Busz kísérleti jellegű is, kellő
érdeklődés (kihasználtság) esetén ugyanis elképzelhető állandó bevezetésük a város tervei szerint.

Olvasóink írták

 • 5. Freehill - 2008. szeptember 19. 04:40
  „tricse: a buszon biztonsági őr is lesz!”
 • 4. tricse 2008. szeptember 18. 22:04
  „az előzőhöz még annyit,hogy sanszos a balhé mert mikor szombaton hajnali fél ötkor megyek melózni még nem volt olyan hogy be ne szólt volna egy-két ittas emberke a hangos társaságokból

  (pont ez hiányzik amikor az embernek amúgy is el van rontva a szombatja a melóval, meg hajnalban kelt és álmos,rosszkedvű)”
 • 3. tricse 2008. szeptember 18. 22:01
  „most mondja a 16 éves lányom,hogy a buszmegállókban ki van írva,hogy péntek szombaton lesz

  DE

  szerinte ez egy veszélyes dolog lesz,mert a buszra felszáll a sok ittas emberke,kötekedés lesz--azt nem is írom még kikre számít a buszokon--és még csak futni se lehet hova

  hát ez is egy szempont

  és az érintetteké”
 • 2. Freehill - 2008. szeptember 18. 18:56
  „Egy elírás: citybusz csak pénteken lesz, szombaton nem!”
 • 1. ky 2008. szeptember 18. 17:55
  „Az éjszakai busz ötlete tökéletes, végre valahára ebben a nagyvárosban is lesz,igaz csak 2 napig!viszont ha nagyon hirdetik,akkor lesz is rá "kereslet"!de az útvonalát legalább Bácsáig is kiterjeszthették volna,mivel ha már Révfaluból indul,akkor odáig is eljöhetne,de gondolom csak egyetlen busz fogja vinni az éjszakai járatot!?pedig jó lenne ha az Ergényiig kijönne!ha esetleg állandósulna,akkor jó lenne ezt megvalósítani,mert nem csak Győr déli részében laknak!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri útinfók

Győr - A város útkezelő szervezetének tájékoztatása szerint a városban több helyen zajlik útépítés,… Tovább olvasom