Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Cipőben a győzelemért!

Győr–Dabas - „Fel a cipővel!" Az MTV országos sportos-játékos vetélkedőjére a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ csapata is bejutott. Az első fordulót holnap délelőtt közvetíti az 1-es csatorna.
A vidám televíziós vetélkedő, a „Fel a cipővel!" a „Játék határok nélkül" című népszerű elődjéhez hasonló „új őrület". Az országos verseny első tavaszi sorozatába 42 iskola került be, köztük a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ 4 alsós, 4 felsős diákból és 4 szülőből álló csapata is. A győriek az első fordulóban az egri, a dunaújvárosi, a csongrádi, a nádudvari és a budapesti Dob utcai iskola csapatával mérték össze – többek között futásban, görkorcsolyában, kerékpárban, gördeszkában, kúszásban, mászásban – erejüket és ügyességüket.

A tervezett tizennégy forduló után május végén, a gyereknapon derül ki, hogy melyik iskoláé az ország legügyesebb csapata.

Sport mindennap: Az evangélikus oktatási központban kicsik-nagyok örömmel vesznek részt a testnevelésórákon és a délutáni sportalkalmakon. Fotó: Krizsán Csaba

– Ez a verseny a megmérettetés, a közös küzdelem mellett még közösségépítésnek is nagyon hasznos alkalom – vélekedett a Kisalföldnek az iskolaigazgató, Hallgatóné Hajnal Judit. – Évek óta nagy figyelmet szentelünk a sportnak, a testmozgásnak. A jelentkezésünkben leírtam, hogy büszkék vagyunk testnevelőinkre, akik közül egyik éveken keresztül a magyar kézilabda-válogatott kapusa volt, másik kollégánk pedig különös figyelmet fordít a labdajátékokra, rendszeresen viszi diákjainkat kerékpár-, hegymászó- és sítúrákra. Tréfásan még azt is beleírtam a jelentkezésbe, hogy az iskola igazgatója maga is évekig aktív sportoló volt. Diákjaink között is számos élsportolóval büszkélkedhetünk. Különböző sportágakban többen válogatottként szerepelnek, országos és nemzetközi eredményeket érnek el. Nagyon örültem, hogy a diákjaink, a tanárok és a szülők is lelkesen készültek. Külön meg kell említenem dr. Ceglédiné Nagy Erzsébet igazgatóhelyettest és Zseli Magdolna testnevelőnket, akik teljes odaadással vettek részt a felkészítésben. Öröm, hogy az önkormányzat is segített bennünket.

A vidám és erőt, kitartást próbáló feladatokban többek között „nagy utazós", „nagy hórukk", „nagy síelős", „nagy mászós-csimpaszkodós" és „nagy kúszós" szerepel.

A „Fel a cipővel!" verseny 1. fordulójának felvétele február 9-én volt Dabason, amelyet holnap 9 óra 10 perckor közvetít a Magyar Televízió 1-es csatornája. Arra, hogy a kék színben versenyző Péterfy-iskola jusson tovább, holnaptól február 18-án 12 óráig lehet szavazni SMS-ben a 91/332-442-es telefonszámon. Az evangélikus iskola kódja: FC2.

Olvasóink írták

  • 1. Pálma 2008. február 15. 14:28
    „Hajrá Péterfy!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsikkadt a bácsai kultúrház ügye?

Győr - „Miért nem épült meg a város ígéretének megfelelően az új bácsai kultúrház, amelyet a… Tovább olvasom