Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Cigány civil szervezet segít rendben tartani a győri közterületeket

A Győr-Szol a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesülettel. Cél, hogy minél tisztább legyen Győr.


A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a felelős a győri közterületek gondozásáért, rendben tartásáért. A részvénytársaság a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesülettel - olvasható a Győr-Szol portálján.

A szerződés értelmében a civil szervezet munkaerőt biztosít a GYŐR-SZOL Zrt. részére a közterületi köztisztasági és a parkfenntartási munkákhoz. Az együttműködés jelképéül a győri Kossuth utcában található Kossuth szobor környezetében új virágágyat alakítottak ki, amelynek gondozását szintén a civil szervezet vállalta.


Kossuth utca, Újváros.
Kossuth utca, Újváros.


A Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesület feladatai főként Győr-Sziget, Újváros és Gyárváros városrészeiben aktuálisak. A dolgozók köztisztasági - például darabos hulladék összeszedése, buszvárók takarítása, szelektív szigetek takarítása, -, s parkfenntartási feladatokat -cserjék kapálása, lomb összetakarítása, árok fenntartás - egyaránt ellátnak.

Az együttműködés lehetőséget jelent azok számára, akik a munka világában szeretnének érvényesülni. A GYŐR-SZOL Zrt-nél számítanak is a munkaerőre, az eddig kiadott feladatokat az egyesület által biztosított munkatársak megfelelően elvégezték.

A közös remények szerint a Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesület által Győr Sziget, Újváros és Gyárváros településrészein az eddig megszokottakhoz képest jobb minőségben valósul majd meg a közterületeken végzett köztisztasági és parkfenntartási munka.

A környezet megszépülése mellett további előny, hogy a Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesületnek köszönhetően az aktuális feladatokat a helyi környezetben élők végzik el, így a munkáért járó jövedelem is helyben járul hozzá az életszínvonal emelkedéséhez.

Az együttműködést jelképezi az a szép virágágy Győrben a Kossuth utcában a Kossuth szobornál, amelyet a minap ültettek be virágokkal. A növények gondozását a Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesület vállalta, a dolgozók többek között öntözik, tápoldatozzák és kapálják a mutatós növény együttest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött nyílt elsőként vidéki irodája nemzetközi könyvvizsgáló cégcsoportnak

A Győr városában és környékén működő jelentősebb vállalkozások első ízben érhetnek el nemzetközi… Tovább olvasom