Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Cicák, malacok: öt új bemutató a Vaskakas Bábszínházban

Királylány, Hangy Istók, cicák és kismalacok is műsoron Győrben.
Hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését a Vaskakas Bábszínház – az előttünk álló, 2013/2014-es évadban öt új előadással, két vadonatúj és két régi-új kollégával várja a nézőket (gyerekeket és felnőtteket egyaránt) a győri társulat.

A bérletes kínálatban – ahogy hosszú évek óta – az idén is négy produkciót tekinthetnek meg az érdeklődők. Gimesi Dóra A mindentlátó királylány című színdarabját Kolozsi Angéla állítja színpadra, az előadásban vendégként közreműködik Szikra József, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja. Az októberi premierrel egy időben nyílik a Vaskakas előterében Bartal Kiss Rita bábrendező, bábtervező Zsebkendőnyi királyság című kiállítása. Bartal Kiss Rita a látványtervezője a Vaskakas 2013-as (bérleten kívüli) Mikulás-előadásának is: Miklós nap alkalmából Jégvirág cukrászda nyílik a győri bábszínházban, melyet Kocsis Rozi, a Vaskakas igazgatója álmodott, álmodik színpadra.Tengely Gábor, színházunk főrendezője a szigetközi lápi lény, Hany Istók legendáját viszi színpadra, Kocsis Rozi pedig Kormos István A pincérfrakk utcai cicák című mesekönyvének történeteit adaptálja és rendezi az Aradi vértanúk útján. A Fészek Bérlet negyedik előadása a Hepp Trupp Családi Bábszínház A 3 kismalac és a farkasok című produkciója, mely túl van százötvenedik előadásán, és számos fesztiválon szerepelt szép sikerrel Szerbiától kezdve Montenegrón át egészen Lengyelországig.

Folytatódik a Fitos Dezső Társulat, a Nemzeti Táncszínház és a Vaskakas Bábszínház együttműködése is. A nagy sikerű, New Yorkban is vendégszerepelt A suszter álma, valamint a Nemzeti Táncszínház repertoárján jelenleg is szereplő Tántorgók után ezúttal az ifjúsági közönség felé fordulnak az alkotók: a Pygmalion-mítoszból kiindulva készítenek zenés-néptáncos-bábos előadást, melyet Győrben és Budapesten egyaránt megnézhetnek majd az érdeklődők.

2013-ban négy új taggal bővül a Vaskakas társulata. A győri bábszínházhoz szerződött a Kaposvári Egyetem két frissen végzett hallgatója – Gergely Rozália és György Zoltán Dávid neve azonban bizonyára nem cseng idegenül a Vaskakas közönségének, hiszen az elmúlt évadban mindketten nálunk töltötték szakmai gyakorlatukat. Két új taggal bővül a színház szervezési osztálya: Sashalmi Orsolya eddig mozit menedzselt, mostantól bábszínházat fog; Gyenese Péter pedig végzős egyetemistaként csatlakozik hozzánk, ami nem is csoda, hiszen nyolc éves korában határozta el, hogy egy napon a Vaskakas Bábszínházban fog dolgozni…

A Vaskakas Bábszínház bérletes ajánlata a 2013/2014-es évadban

Gimesi Dóra: A mindentlátó királylány (rendező: Kolozsi Angéla)
Pallai Mara: Hany Istók (rendező: Tengely Gábor)
Kormos István: A pincérfrakk utcai cicák (rendező: Kocsis Rozi)
A 3 kismalac és a farkasok (a Hepp Trupp Családi Bábszínház előadása, rendező: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó)

A Vaskakas Bábszínház bérleten kívüli bemutatói a 2013/2014-es évadban

Kocsis Rozi: Jégvirág cukrászda (rendező: Kocsis Rozi)
Kocsis Rozi – Markó Róbert: Pygmalion-tanulmány (rendező: Kocsis Rozi, koreográfus-rendező: Fitos Dezső)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött a 81-esen Győr-Sashegynél, öten sérültek meg

Két személyautó karambolozott Győrnél a 81-es főúton kedden este. Tovább olvasom