Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Chicago a Győri Nemzeti Színházban

A Chicago premierje ma lesz a Győri Nemzetiben. A darabot a felmentett igazgató, Korcsmáros György rendezte, a férfi főszerepben a megbízott igazgatót, Forgács Pétert is lehet majd látni.

A kiszivárgott hírek szerint a próbák során mindenki a munkára összpontosított, így a hagyományosan erős musical-előadásokhoz hasonló, sőt, azokat meghaladó darab született.

A színészek és a rendező is tudásuk legjavát nyújtották, elfeledkezve minden, a színházat egyébként érintő más, gazdasági dologról, vizsgálatról. (Bár érdekes, hogy éppen a premier előtt furcsa dolgokról beszélgettek politikusok és színházi dolgozók is. Ezeknek utánajártunk. A Chicago díszleteit Kentaur álmodta meg, így a külsőségekből vélhetően nem lesz hiány.

A győri teátrum óriási színpadához méltó színházi világ várja majd a nézőket az új premieren és utána is. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, ilyen társulat, ilyen háttérrel nagyon sok telt házas előadást produkál majd a Chicagóból. Még akkor is, ha a televíziók rendszeresen műsorra tűzik az ugyancsak világsikert aratott filmváltozatot. (A TV 2 éppen most vasárnap 22.45-től.) Egy musicalnél nagyon fontos, ki játssza, de főleg énekli a szerepeket. Győrött most erre sem lehet panasz.

Velma Kellyt Szűcs Kinga és Balogh Anna, míg Roxie Hartot Mahó Andrea, Bartha Alexandra kelti majd életre. Morton Mama – akinek szerepét sokáig Szulák Andreának szánták, de áldott állapota miatt nem tudta vállalni – Kov á t s Kriszta és a másik szereposztásban Balog Tímea lesz. Az ügyvédet Forgács Péter és Nagy Balázs felváltva táncolja, énekli. A nagyszabású táncos betétek ismét Bakó Gábort dicsérik majd. Fábián

Chicago a háttérben is

Miközben a nagyszínpadon a Chicagót próbálták, addig egy kisebb, a negatív értelemben emlegetett Chicagót idéző sztori volt az, amiről nagyon sokat beszéltek a színházban, sőt, még a győri közgyűlésben is. A történet annak ellenére igaznak tűnik, hogy senki sem erősítette meg. Pontosabban azok, akik elmondták, csak úgy nyilatkoztak lapunknak, ha azt írjuk, nem nyilatkoztak (sic!). Egy győri képviselő, még tavaly ment el a Győri Nemzeti Színházba, hogy rokona munkahelyi érdekeit képviselje, és megmondja, hogy számára, bár ezt nem indokolná semmi, külön iroda jár és fizetésemelés.

A beszélgetés után, lássanak csodát, az iroda elkészült, ma is megvan, sőt, az illető rokonnak, mivel nem tetszett a belső szín, újra is festették, bútort kapott, és a fizetése több lett közel tizenötezer forinttal. Joggal kérdezik olvasóink, miért nem írunk le neveket? Mert ezt csak akkor tehetjük meg személyiségi jogok sértése nélkül, ha már bírósági ügy lesz a dologból vagy egy másik bírósági ügy részeként is beszélnek róla a tárgyalóteremben. A színpadi tárgyalóteremben valós bűnért felmentés, ártatlanságért bűnhődés jár a musicalben. Képmutatás, jó propaganda, megfelelő ügyvéd, jó kommunikáció: erről szól a Chicago. Érdemes megnézni!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vétek lenne bebetonozni a Széchenyi teret

Miközben biztosnak látszik, hogy megvalósul végre a győri Széchenyi tér rekonstrukciója, a lokálpatrióták egyre több ötlettel állnak elő, hogyan képzelnék el. Van, aki ide helyezné át a piacot nyugati nagyvárosokhoz hasonlóan, s a Dunakapu térből valódi korzót alakítana ki (egy olvasónk írta). Tovább olvasom