Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Charta a szabad vasárnapért

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével és a Munkástanácsok Országos Szövetségével karöltve kiadta a Szabad Vasárnap Chartát, amelyhez már több szervezet csatlakozott.
Herkely Ákos szóvivő a párt győri szervezetének tegnapi tájékoztatóján elmondta, a chartához eddig 12 szervezet – köztük az MSZOSZ – és mintegy hétezer magánszemély csatlakozott. Lényege, hogy az üzletek vasárnapi nyitva tartását évi 12 alkalomra korlátoznák. A témáról Pápai Lajos megyés püspök védnökségével november 22-én konferenciát tartanak a győri Richter Teremben. Karácsony előtt pedig, az Adyvárosi Családsegítő Szolgálattal karöltve, használtruha-gyűjtést szerveznek, amelyhez már most várják a csatlakozókat.

Hajszán Gyula, a párt önkormányzati képviselője a 11-es választókörzet (Szabadhegy) eddigi fejlesztési eredményeit foglalta össze. Három új játszótér (Móra park, Szőnyi Márton utca, Soproni utca), járda- és útfelújítások (Tárogató utca, Vak Bottyán utca, Mozsár és Gyöngyvirág utcák), nyolc parkolóhely (Jereváni utca), iskolaszépítés, -korszerűsítés (Kodály), óvodai környezetrendezés (Móra Óvoda és Tárogató utcai), orvosi rendelő és környékének felújítása az eddigi mérleg. A jövőképhez tartozik a Salétrom, Gyopár, Röppentyű, Petárda utcák burkolatának 2009-re várható felújítása, az úgynevezett 3-as tározótó rehabilitációja (a Szőnyi Márton utcánál). Itt tervezik lebonyolítani a jövőben az Arrabona futófesztiválokat, egész nap tartó kísérő sportrendezvényekkel kiegészítve. A Május 1. játszótér felújítása 2 év múlva várható, csakúgy, mint a Jereváni utcai bolt előtti tér „agóra" jellegű átalakítása városi decentrummá. Az Erfurti és Jereváni utcák kereszteződésében körforgalom épül ki, párhuzamosan a volt MHSZ-parkoló helyén tervezett áruház megnyitásával.

Sík Sándor a szentiváni Móricz Zsigmond-iskola kezdeményezéseire hívta fel a figyelmet. Pedagógusai az alsó és felső tagozatban egyaránt a környezettudatos nevelést helyezik előtérbe. Egy legújabb beruházást követően a meleg vizet napkollektor szolgáltatja az intézményben. Évente kétszer erdőtakarítást szerveznek. Legutóbb például egy teherautóra való elektronikai hulladékot szedtek össze, ezért az iskola udvarán gyűjtőkonténert helyeztek el az ilyen kidobásra ítélt cikkek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közszemlén a tervmódosítások

Győr - Az önkormányzat stratégiai-városfejlesztési osztálya megkezdte a Győr–Sopron vasútvonal… Tovább olvasom