Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Centrum: egyetlen jelölt Győrben

A Centrum és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) győri helyzetéről, választási szövetségi kérdéseiről tartottak tegnap tájékoztatót Győrben, ahol bemutatták képviselőjelöltjüket. A magát egyéniben megmérettető Csefó Zsolt 44 éves szervező bízik a képviselői hely megszerzésében.
Támogat-e valakit egyáltalán a Centrum Győrben? – ez volt a központi kérdése az eseménynek, amelyen dr. Bartók Tivadar, a KDNP elnöke, a Centrum alelnöke adott hivatalos tájékoztatást a sajtónak. Mint elmondta, korábbi győri megbízottjuk az előzetes megállapodás ellenére nem társadalmi szervezetekkel, hanem pártokkal kötött választási szövetséget, amelyet a Centrum elnöksége semmisnek nyilvánított, majd emiatt a KDNP a városi és megyei szervezetének működését felfüggesztette.

„Valótlant állítanak azok a szórólapok és plakátok, amelyeken a Fidesz-jelöltek mellett a Centrum támogatását tüntették fel, ez ellen megtettük a szükséges lépéseket" – hangoztatta az alelnök, hozzátéve: mivel a helyi választási bizottság (a budapestivel ellentétben) nem fogadta el kifogásukat, végső esetben jogi útra terelik a kérdést. A tájékoztatón bejelentette, hogy a győri ügyet részükről lezártnak tekintik.

A kialakult helyzet miatt a Centrum egyetlen hivatalos jelöltet indít a megyeszékhelyen, mivel csak ő bírja Kupa Mihály elnök írásos felhatalmazását. A magát egyéniben megmérettető Csefó Zsolt 44 éves szervező bízik a képviselői hely megszerzésében. Mint elmondta, a választókerület lakosaként maga is pontosan ismeri a megoldásra váró gondokat, ugyanakkor a Centrum szelleméhez híven egyaránt hasznosítani tudja a konstruktív jobb- vagy baloldali megoldásokat is. A jelölt hangsúlyozta: közgyűlési tevékenységét nem valamely párt frakciófegyelme, hanem kizárólag Marcalváros II. lakóinak érdeke fogja meghatározni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép lányok, szép remények

Az első Győrött tartott országos szépségverseny döntőjében szép lányok, szép reményekért… Tovább olvasom