Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Centrope - Borkai Zsolt: erős térségre van szükség

Szeretnénk Európa térképén nemcsak fent lenni, de olyan erős Centrope-régiót alkotni, amelynek alapján a határon átnyúló lehetőségeinket folyamatosan ki tudjuk használni - mondta a közép-európai együttműködési szervezet csúcstalálkozójának csütörtök délelőtti, zárt ajtók mögött folytatott megbeszélését követően Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere, a rendezvény házigazdája.

Továbbra is fontos a tagok számára a mobilitás a munkahelyteremtésben, az összehangolt irányvonal a szakképzés, a kutatás-fejlesztés területén - mondta. Emellett az infrastruktúra fejlesztést is a térség jövőjének zálogaként említette Borkai Zsolt.

Hozzátette: katasztert kívánnak készíteni arról, hogy "mely területeken, milyen összekötetésekben valósuljanak meg" ezek a fejlesztések. Mint bejelentette, külön bizottságot hoznak létre a mezőgazdaság és a családhoz kapcsolódó lehetőségek feltárására.

A sajtótájékoztató után, újságíróknak a szakképzés összehangolásának fontosságát hangsúlyozta: "Tudomásul kell vennünk azt, hogy elsősorban a piacnak kell biztosítanunk a munkaerőt, ehhez pedig össze kell hangolni a Centrope-régió lehetőségeit a szakképzés területén" - mondta, hozzátéve, infrastrukturális, például közlekedésfejlesztési beruházásokra is szükség van ahhoz, hogy mobilabbá váljon a munkaerő.

"Nem hiszem, hogy az egyik régió a másiktól elvenné a lehetőséget, hanem inkább egymást erősítve tudnánk a többi régióból is idecsalogatni azokat az embereket, akik munkavállalóként jelenhetnének meg" - fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorok, Tankcsapda és jótékonykodás

Több száz lóerónyi motorcsodát és háromezer vasparipát várnak a kilencedik nemzetközi győrújbaráti… Tovább olvasom