Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Célegyenesbe érkezett az óvodabővítési projekt

A pályázati projekthez a város 15.044.764 millió forint saját forrással járul hozzá, valamint további 192 millió Ft saját résszel kiegészítve valósítja meg a komplex óvodafejlesztést.

Mint ismeretes Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Programban meghirdetett Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése pályázat keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásaként 135.402.878.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Győr-ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ Horgas utcai óvodai egységének bővítésére.

A pályázati projekthez a város 15.044.764 millió forint saját forrással járul hozzá, valamint további 192 millió Ft saját résszel kiegészítve valósítja meg a komplex óvodafejlesztést.

2010. június 30-ával megkezdődött a beruházás műszaki átadás-átvétele.
A kivitelezési munkák során a meglévő épületrészben található három csoportszoba, a közlekedő folyosók és egyéb kiszolgáló helyiségek (vizesblokkok stb.) teljes villamosfelújítása, falfestések, új burkolatok cseréje megtörtént.

Ezzel párhuzamosan megépült a négy új csoportszobát, nevelői szobákat és orvosi szobát magában foglaló két szárny, valamint az alagsori rész, ahol többek között raktár, melegítőkonyha is található. A szintek között étellift üzemel.

Az épület kivitelezése során fő szempont volt az akadálymentesítés. Mind a fizikai, mind az infokommunikációs akadálymentesítés megvalósult, ezzel bármely fogyatékkal élő ember számára – legyen az kisgyermek vagy szülő - önállóan használható az épület.

A padlóburkolaton vezetősáv biztosítja a biztonságos közlekedést, valamint úgynevezett indukciós hurkok beépítésével a hallássérült embereknek is megkönnyíti az épületben való tartózkodását, illetve rámpa segítségével kerekes székkel akadálymenetesen lehet közlekedni a régi és új épületrészek között.

Az épülethez tartozó játszóudvar és az egyéb külső munkálatok július végére fejeződnek be.

Az óvoda berendezései is megújulnak, beszerzésre kerülnek az óvodai csoportszobákba használható játszóeszközök és bútorzatok, valamint a folyosókon új öltözőpadok teszik esztétikusabbá a megújult belső környezetet.

Az óvoda hivatalos átadóünnepsége előreláthatólag 2010. szeptember 1-jén lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásnézőben a hajléktalan: sátorból a gönyűi tanyáig

Két fagyos telet húzott ki eddig a szabadban felhúzott sátrában Oláh János, aki csupán egy a Győrben… Tovább olvasom