Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Cégautók: lassan csordogáló adóforintok

Győr-Moson-Sopron - Eddig lényegesen kevesebb pénz folyt be cégautóadóból, mint azt a kormány tervezte.

Emiatt az adóhatóság az átfogó ellenőrzések során vizsgálja ennek az adónemnek a befizetését is. A mi régiónkban – az APEH tapasztalata szerint – a cégek jó katonaként fizetnek.

Csaplár Zoltán ˝céges˝ autót vezet, gyakorlatilag ételt szállít a szociális intézményekbe. Az adót az önkormányzat fizeti a jármű után. Fotó: H. B. E.
Csaplár Zoltán ˝céges˝ autót vezet, gyakorlatilag ételt szállít a szociális intézményekbe. Az adót az önkormányzat fizeti a jármű után. Fotó: H. B. E.

Az adóhatóság nyugat-dunántúli igazgatóságán idén eddig 58 revíziót folytattak le a szakemberek. Portálunknak a cégautóadó ellenőrzésére vonatkozó kérdésére azt  válaszolták: ˝Általános tapasztalat, hogy a cégek e téren szabálykövetésre törekednek, megfelelő kategóriákba sorolják be a járműveket, adókerülési szándékot az APEH nem tárt fel. Néhány technikai hiba előfordult (kisebb számszaki eltérés), de összességében a gépkocsiparkok cégautóadó-kezelését megfelelően végzik az adózók.˝

A bevezetése óta eltelt kicsivel több mint fél év alatt a  cégautóadó megítélése nem nagyon változott. Van, aki jobban járt az új számítási rendszerrel, így például az Audi, amelynek magyarországi vállalatánál a menedzsment 200, illetve a további 100 céges autó után körülbelül 30 százalékkal kevesebbet fizet, mint 2009. február 1-je előtt. Hogy mekkora ez az összeg, azt nem kívánták publikálni.

A cikk bővebben a Kisalföld napilapban olvasható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verseny, természetes akadályokkal

Gyirmót - A ˝környezetvédelmi jeles napok˝ részeként kilencedik alkalommal rendezték meg az őszi… Tovább olvasom