Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Casting Győrben: focistát kerestek reklámarcnak!

Győr – Huszonöt és negyven közötti beleváló, nagydumás, focit szerető férfira lenne nagy szükség a kamerák előtt egy reklám erejéig. A produkció munkatársai Győrben is szemlét tartottak, hátha városunkban lelik meg a nagy Ő-t. A casting helyszíne a Kazinczy Ferenc Gimnázium egyik tornaterme volt – mi meg a színfalak mögé néztünk.

Nem csupán a megyeszékhely belvárosa, sétálóutcája vagy épp bűncsúnya állomása keltette fel a reklámszakemberek figyelmét – aki tévét néz, annak nagyon nem is kell mondani: egy telefonos társaság és egy bank több vevőcsalogatója is Győrben készült –, most már castingot (szereplőválogatást) is előszeretettel tartanak mifelénk.

A legutóbbi casting a Kazinczy Ferenc Gimnázium egyik tornatermében zajlott – a kisalfold.hu munkatársai a kulisszák mögé pillanthattak.

Várva vártuk a Győri Nemzeti színészeit

A tervezett reklám sztorija egyelőre hétpecsétes titok, minden keresztkérdésünk ellenére azt sem tudtuk kideríteni, mely cég is a megrendelő. Annyit kötöttek az orrunkra, hogy 25-40 közötti beleváló, nagydumás, focit szerető férfira lenne nagy szükség a kamerák előtt.

A győri válogatás meglehetősen nehezen indult be, magyarán egy-két diákon kívül sehol-senki hosszú perceken keresztül. Pusztán azért nem adtuk fel a várakozást, mert a szervező Armada Casting munkatársai azzal bíztattak minket, hogy a Győri Nemzetiből több színész is ígéretet tett egy pár perces, focis próbára.

Ha az a kamera mesélni tudna
Ha az a kamera mesélni tudna

Majdnem keringőzött Sissi mellett

Egyszer aztán varázsütésre elkezdtek szivárogni a bátor jelentkezők, igaz, annyira azért senki sem volt bátor, hogy névvel-arccal együtt nyilatkozzon nékünk.

Egy győri fiatalember például évekkel ezelőtt regisztrált az említett cégnél, s most elhívták egy szeánszra.

"Táncos vagyok, a mozgás az életem, s egyszer szívesen kipróbálnám magam valamilyen produkcióban. Pár éve Németországban készítettek volna egy újabb Sissi-adaptációt, de végül lefújták a filmet. Holott ebben jó eséllyel táncolhattam volna egy keringőt" – mondta az aspiráns, akinek kamera előtti produkcióját mi is megszemlélhettük.

"Sohase mond, hogy soha"

Egy győri srác pedig életében először vett részt castingon, mint elárulta: mindig is érdekelte a színészet, meg hát "sohase mond, hogy soha".

Hozzátette: "ha a közeljövőben újabb válogatás lesz Győrben, akkor ott is szerencsét próbál", mivel szerinte "elsőre nem is volt rossz".

A következő (fiatal)ember azonban az utolsó pillanatokban gondolta meg magát. Már az adatlapot is kitöltötte, de a kamerák elé nem volt hajlandó állni…

Amatőr, aki jó eséllyel rúghat labdába

"Összesen körülbelül 25-en vett részt a válogatáson, közülük négy-öten a Győr Nemzeti Színház színészei" – kezdte Végh Mátyás, az Armada Casting munkatársa.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon egy utcáról betévedt amatőrnek akad-e egyáltalán esélye egy profi színésszel szemben, Végh Mátyás úgy felelt: "attól függ".

"Ha olyan a szerep, amelyben a szövegen van a hangsúly, akkor nem nagyon. Ha azonban olyan karakterre van szükségünk, ahol mozgás vagy különleges egyéniség a lényeg, akkor minden további nélkül. Ez a győri casting kimondottan ilyen, s kameravégre is kaptunk olyan jelentkezőt, aki később jó eséllyel rúghat labdába" – búcsúzott Végh Mátyás.

Mennyit keres egy reklámfilm-szereplő?

A tarifák meglehetősen széles mezsgyén mozognak: a néhány tízezer forinttól a több százezres tételekig. Egy-egy reklámért a fizetést nagyban befolyásolja a szerep hosszúsága, nehézsége, valamint az is, hogy készülnek-e belőle később óriásplakátok is.

Olvasóink írták

 • 3. MTT 2008. december 20. 17:03
  „Mikor egy raktáros, aki vmelyik multinál dolgozik és meséli, hogy shippingel, meg lokációba rakodik, addig nincs miről beszélni. Ugyanezt elmondhatná, hogy kiszállítási részlegnél a számozott, vagy betűkkel jelzett polcokra rakodik. Csak sajnos, a munkahely is megköveteli a nyugat majmolását. lsd: 18 éves büféslányka szemrebbenés nélkül tegezi a nyugdíj előtt álló nagymamája korú dolgozót...”
 • 2. Stewe 2008. december 20. 12:22
  „Miért kerülget a hányinger tőle ? Hisz olyan TRENDI :-) Legalább annyira mint a CELEB :-)”
 • 1. KisVadföld 2008. december 20. 11:30
  „Casting, szép magyar szó.
  A hányinger kerülget az ilyen szavaktól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk a megye mellett

Győr-Moson-Sopron - Az MSZP-frakció javaslata ellenére nem vette le a napirendről, hanem tárgyalta… Tovább olvasom