Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Bűzlött az illegális savanyúság egy győri házban

17 darab 200 literes hordóban lévő savanyúságot kell megsemmisíteni.
Illegális savanyúság-előállítót leplezett le a GYMS Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc–biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága szerdán délelőtt: 17 darab 200 literes hordóban lévő savanyúságot kell megsemmisíteni.

Dr. Hercsel György főállatorvos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc–biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője sajtótájékoztatón mondta el, hogy egy győri ház alsó szintjén végezték a bejelentésköteles tevékenységet, mindenféle engedély nélkül, de a rendőrség bevonásával az értékesítési láncot is sikerült felderíteni.

Az illegálisan savanyító költségére fogják ártalmatlanítani a nagy mennyiségű, lefoglalt savanyúságot, és bírságra is számíthat.

A bejelentő, aki az illegális savanyítás helyének közelében lakik, a szag miatt figyelt fel a tevékenységre és a fogyasztóvédelmi hatóságnak szólt, amely rögtön értesítette az illetékes társhatóságot, az élelmiszer-biztonsági és állat-egészségügyi hatóságot. Ez is jó példája együttműködésüknek.

A két hatóság vezetője szerdán is együtt tartott sajtótájékoztatót a húsvét előtti ellenőrzéseikről.

A fogyasztók védelmében, érdekében kiemelten vizsgálják az ünneppel kapcsolatos áruknak többek közt a forgalmazását.

Dr. Szopka Zsolt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének megbízott igazgatója többek közt arról beszélt, hogy nem a büntetés a céljuk, hanem az, hogy elérjék, a forgalmazók jogkövető magatartásra törekedjenek.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. juk3000 2012. március 31. 16:50
  „ASZTUDOM HOGY A VALICKO CSALAD IS BENE VAN”
 • 29. juk3000 2012. március 30. 21:42
  „Rota te nem tudom kivagy de nagyon buta vagy szerintem”
 • 28. rota 2012. március 30. 18:38
  „27. juk3000
  "ha ök lennének az illegális savanyitok akkor aki kiadta nekik a házat az nem tudta ki fojik ott , ha nem volt benne része" - Bár ennek a mondatnak nincs értelme, de igen, ők lennének az illegális savanyítók. Éppen ezek nem lennének?

  "térköveztek mert, a higéniára adnak és nagyon szép árujuk van, minndig friss" - Ez viccnek elég gyenge, igaznak meg nem igaz.Szerintem a "térkövezés" is csak azért lehet, mert a káposzták már maguktól bemásznak a sátorba.”
 • 27. juk3000 2012. március 29. 20:14
  „Kedves boy én is ott lakok a sátor mellet én nagyon kedvelem öket el vagy tévedve ha azt hiszed hogy , az közterület mert az magán terület. És nagyon jol tették hogy, le térköveztek mert, a higéniára adnak és nagyon szép árujuk van, minndig friss ,és nem ugy mint szemben a piactéren mikor táskábol árult tojást árulják én még sosem láttam,pedig ott lakom a szomszéd lépcsöházban. hogy ittasan vezetnék a autokat én ha ienn csunyákat irnák roluk odamennék a sátorhoz, és a szemükbe mondanám amitt te irogatsz ez nagyon undorito dolog a hátuk mögött , meg ijett hogy lehett álitani senkinek semmi köze ugygondolom ki hol bérel házat mert , ha ök lennének az illegális savanyitok akkor aki kiadta nekik a házat az nem tudta ki fojik ott , ha nem volt benne része”
 • 26. boy2000 2012. március 29. 14:29
  „Ezek a szabadhegyi zöldségesek!Postával szembeni részen! Nem csak a zöld úton hanem a venyige út környékén is van családiház ahol úgyanigy folytatják illetve folyik a tevékenységük!!!! Érdekes az hogy közterületen minden engedély nélkül árúlhatnak zöld részt feltúrhatják le térkövezhetik sátrat állithatnak és ráadásúl délutánra már részegen vezetnek és a járdán illetve fűvön kocsikázhatnak!!!!!Kiváncsi lennék a kocsikon van e műszaki engedély ahogy ki néznek!!!Miért kaptak őstermelőit mikor soha egy magot nem ültettek el?Soha semmit nem termeltek?Minden mocskot kintről hoznak be amit már senki nem vesz és a jó derék magyarnak eladják a <moderálva>t! Azokat az idöseket akik termelnek ki szoritották és volt mikor meg is fenyeggeték hogy állandó saját helyük legyen ami egyébként nem fohglalható le az mindenkié!!!Ajánlanám a rendőrségnek és minden ellenőrzési szervnek nézzenek rájuk!!nem az irigység miatt!hanem a felháboritó tevékenységük viselkedésük és agresziv fenyegető fellépésük miatt is illtve az ittasan való vezetés miatt!ezeket az embereket soha nem engedném semmit árúlni!remélem a vevők is gondolkoznak ezútán vásároljanak e tőlük!!!”
 • 25. apokalipszis 2012. március 29. 08:09
  „23.

  "egy győri ház alsó szintjén végezték a bejelentésköteles tevékenységet, mindenféle engedély nélkül, de a rendőrség bevonásával az értékesítési láncot is sikerült felderíteni."

  Ha nem tetszik a szabály az nem jelenti azt ,hogy megszegem vagy ,ha igen vállalom a következményeit.A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.
  Gondolom az összes kisebb,nagyobb adócsaló,szabálytalankodó találna kifogást tetteire,ha tehetné. ( elfelejtettem,nem tudtam,jóhiszemű voltam stb.) A költségvetésből meg százmilliárdok hiányoznak többek között ezért is.Vagy mindenki csinálhasson azt amit akar? Legyen rend ,de ne nálam kezdje a hatóság,ha nem mindig másnál?”
 • 24. pakk91 2012. március 29. 00:28
  „Bizony! Szerencsétlenek!Biztosan nem tudták, hogy 17 db 200 literes hordónyi, eladásra gyártott savanyúságra nem azok a szabályok vonatkoznak, mint a nagyi 3 üvegére a spájzban! És tényleg a feketegazdaságot erősíti, ha egy illegális, engedélyek nélkül működő, és a bevételekből nem adózó üzemet zárnak be!Ja és tényleg csupa finomság az alapanyag korában még a penésztől szőrös, és fekete káposzta!”
 • 23. Madarász 2012. március 28. 23:00
  „20. Addig rendben is van a dolog, hogy bizonyos szabályokat be kell tartani, viszont a mai túlszabályozott, bürokratikus rendszer több, mint túlzás. Koránt sem biztos, hogy nem adóztak a termékek után, csak éppen nem kértek engedélyt savanyító üzem létesítésére, ami a mai szablyozás szerint baromi drága mulatság, mert olyan átalakításokat igényel és annyi hatósági díjjal jár az engedélyek beszerzése, hogy az életben sem termelné ki. Honnan tudod, hogy nem egy őstermelő, aki a saját termését savanyította?

  Egyszerűen abszurd, ami ebben az országban szabályozás néven történik. Csak egy egyszerű példa: Adott egy cég, aki gyárt és kereskedik termékekkel, az egész üzemre, raktárra, sbt. minden engedélyt beszerez, ÁNTSZ, tűzoltóság, munkavédelem, stb. stb. stb.. Egy idő múlva csinál egy webáruházat, hogy interneten is rendelhessenek a vevők, ez semmilyen változással nem jár, csak ezeket a csomagokat is elviszi a futár cég autója, ami eddig is szállított a vállakozásnak.
  Igen ám, de a webáruház létesítését be kell jelenteni és az egész engedélyeztetési prodcedúrát végig kell csinálni, mintha egy teljesen új telephelyet csináltak volna, ennek minden macerájával és költségével.

  Lehet, hogy szerencsétlenek azt sem tudták, hogy néhány hordó savanyúság készítéséhez külön engedély kell.”
 • 22. Dwatson 2012. március 28. 21:23
  „Nem is tudtam,hogy a hordós savanyúság házi készítése illegális dolog,de szerintem nem is az,mert igen sok embert ismerek aki készít otthon hordós uborkát vagy káposztát savanyít,és akik a piacon árulják,ők sem a konzervgyártól veszik.”
 • 21. juk3000 2012. március 28. 20:57
  „a zöld utcában az illegális kocsma hajett illegális savanyitó lett meg hus árusitás fojt, jol csinálta a család , csak a négy emeletesböl mindeni látta mi fojt ott”
 • 20. apokalipszis 2012. március 28. 19:43
  „Mi mindent bele tudtok magyarázni még ilyen egyszerű dologba is. Illegális volt ,nem adózott plussz az élelmiszerbiztonság. A hatóság meg intézkedett és jól tette. A demokrácia azzal is jár ám ,hogy ha rosszat teszek akkor vállalom a felelőséget érte. Ha kicsi a dolog ,ha nagy.”
 • 19. ekkenekepen 2012. március 28. 16:15
  „5. gte325 2012.03.28. 12:20
  világ életében az idiótizmus hazája is volt. Nem kellett változnia sokmindennek.
  De a vamzerhálózat még mindig prímán működik, gratulálok.”
 • 18. westi 2012. március 28. 16:01
  „georgbob
  :-)))
  Igen,azt hiszem ebben van valami!”
 • 17. georgbob 2012. március 28. 15:38
  „Kicsit félrementetek...ismerős nektek a feketegazdaság? Na, azt erősítette ez is. Ezért vagyunk "gazdag" ország”
 • 16. westi 2012. március 28. 15:00
  „Előbb kapunk betegséget a multik polcain megjelenő szemetektől!”
 • 15. Mankapunka 2012. március 28. 14:49
  „kotász

  Aha,megennénk.Régen a kertből ettük a légyszaros körtét,kutyaáltal lepisilt borsót.
  Páran így voltunk anno,de nem is vagyunk olyan "táposak",mint a mai gyerekek.

  Amúgyis,ha ez sem derül ki,akkor lehet te hűtődben is lenne belőle,vagy a rokonságból valakinek,és vígan falatoznál belőle a vasárnapi ebédnél.Valami baja lenne,legalább a gyomrod kitisztul tőle,és nem kell gyógyszert szedned székrekedés miatt.”
 • 14. Madarász 2012. március 28. 14:48
  „8. Inkább magadra vonatkoztasd, ugyanis teljesen mindegy, hogy milyen állapotú, vagy minőségű az elkobzott dolog, akkor is megsemmisítik. A múltkor pl. olvashattuk, hogy elkobozták a birkákat és elaltatták őket, mert személyautó utánfutóján szállították őket és az nem szabályos. Ma már nem vizsgálnak semmit, ha mondjuk lemaradt a gyártó címe az élelmiszer csomagolásáról, már viszik is megsemmisíteni. Ilyen világot élünk. Úgy tűnik ez egy baromi gazdag ország.

  9. Mióta nincs elég emberük, olyan helyekre is szegény főállatorvost küldik, amiről fingja sincs, mert ugye ő is az ÁNTSZ-hez tartozik már.

  13. Ugyan már! Savanyúságtól nem olyan egyszerű betegséget összeszedni, hacsak nem szennyezett alapanyagból készítették. Ezt senki nem vizsgálja meg.”
 • 13. HoHo 2012. március 28. 14:31
  „Ha meg valami betegséget szednétek össze tőle, akkor meg az lenne a bajotok miért nem tett senki semmit ellene. BB”
 • 12. drKotász 2012. március 28. 14:29
  „11. wily13
  Gratulálok wily a veréb.”
 • 11. wily13 2012. március 28. 13:44
  „17X200= tudjátok ez mennyi C-vitamin.Ezt kell megsemmisíteni,ártalmatlanítani?
  Hát itt tartunk!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prutkay Péter kiállítása - Képgaléria

A győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Korunk Galériájában megnyílt Prutkay Péter Munkácsy-díjas… Tovább olvasom