Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Bűz, esővíz, graffiti - régóta problémás a szabadhegyi aluljáró

Hosszú évek óta nem történt semmilyen felújítás a szabadhegyi vasúti aluljáróban, így az ott átkelők panaszai - a leromlott állapot miatt - egyre szaporodnak.


Olvasónk egy üzenetet küldött szerkesztőségünknek, amelyben a szabadhegyi vasúti aluljáróval kapcsolatos panaszait fogalmazta meg. Levelében a következő kijelentés szerepel: az átjáró ˝bűzlik a mocsoktól, áll benne a sáros szennyvíz, s a csempék graffitivel vannak telefirkálva˝. Kérdezi továbbá, hogy ˝hol van az önkormányzat figyelme˝, s ˝meddig marad így˝ mindez.

A probléma sajnos nem újkeletű, s a kijelentés igazáról magunk is meggyőződtünk, amikor a helyszínen jártunk. (A sáros víz kivételével, merthogy az most nem állt az aluljáróban, de májusban volt rá példa, hogy 40 centiméteres esővíz öntötte el.)

Az említett kérdésekre pedig Hajszán Gyula képviselő válaszolt, de előtte tekintsék meg az aluljáróról készült videónkat, amelyben járókelők véleményét is megkérdeztük:

A videót készítette: Cseh Róbert.

A szabadhegyi vasúti aluljáró Hajszán Gyula képviselő hatáskörébe tartozik, aki megkeresésünkre elmondta: ˝Az útkezelő szervezet már foglalkozik a probléma megoldásával, de egyelőre nem tisztázott, hogy az a ˝lyukszerűség˝, ami miatt az átjáróban gyakran áll a víz, kinek a területén van. Lehetséges, hogy a vasútkezelőket is érinti az ügy.˝

Évek óta problémás a szabadhegyi aluljáró. Fotók: Cseh Róbert

Arra a kérdésünkre, miszerint elképzelhető-e a közeljövőben az aluljáró teljes felújítása, Hajszán Gyulától a következő választ kaptuk: ˝ Még nem tudni, mennyi lesz Győr 2011-es költségvetése, erről a képviselőtestület később dönt. Amennyiben a büdzsé megengedi, javaslat születhet az átjáró rendbetételére˝.

- Graffitikkel sajnos minden városrészben szembesülhetünk, elkeserítő a fiatalok ˝nemtörődömsége˝- zárta szavait a képviselő.

Olvasóink írták

 • 14. boy2000 2010. december 02. 13:43
  „Elolvastam hajszán úr nyilatkozatát! Nagyon szánalmas és lerázó válasz volt!Halvány lila fogalma sincs semmiről!Ez egy betanult válsz volt! Nem tudja elintézni az aluljáró felújítását!Nem tudta elintézni egyik körforgalom építését sem!(mások voltak) nem tudja elintézni a kritikus járdák - utak kijavítását!Nem tudja körzeti rendőrség számára ki alakíttatni az őrsöt!(lenne rá helység)Nem tudja a közbiztonságot megoldani! És még sorolhatnám! Egyszerűen semmit sem ér! Számomra nem képviselő úr! Köszönöm minden olyan Szabadhegyi embernek aki megválasztotta újra Hajszán urat!Ezzel megint 4-évre megválasztották a semmitevést!!!!! Felháborító!!!!!”
 • 13. boy2000 2010. december 02. 13:28
  „Mindenkinek teljesen igaza van! Én már régóta levelezgetek a különböző társaságokkal!De még arra sem méltatnak hogy válaszoljanak!Sok telefon után sem! Hajszán úr nem örömömre másodszor is meglett választva!Választások előtt nagyon kampányolt!miután megnyerte akár mint négy éve a választások után nagy ívben leszarja Szabadhegyet!!! Jó lenne ha az illetékesek mihamarabb a fejükhöz kapnának!!”
 • 12. -upho- 2010. november 25. 09:09
  „az onkormanyzat csinaltassa meg mielobb, fizesse ki, aztan utana bohockodhattok a hatterben azzal akivel akartok...”
 • 11. zotya975 2010. november 24. 18:59
  „Talán még páran emlékeznek rá, itt volt régen a győri búcsú, akkor törték fel a járdát a nagy járművekkel, mint most a Szent Lélek templomnál, azóta van itt mindíg pocsolya.”
 • 10. janika 2010. november 24. 15:31
  „Itt mondja az ünnepi köszöntőjét a Borkai?”
 • 9. Mankapunka 2010. november 24. 13:01
  „Az a tócsa nekem is tetszik ott a videón.

  Tudjátok mlég mi a jó télen,hogy mikor esik sok eső,vagy egy kis hó,akkor a Biluxig a padkán egyensúlyozol,mert 20 centis a víz a járádn.”
 • 8. Ditticsigusz 2010. november 24. 12:32
  „Én át se megyek rajta... inkább használom arra a távra a bicikli utat... a bringások legnagyobb örömére. Mert hát a gusztustalan kifejezés sem olyan találó arra, ami ott van.”
 • 7. annobon 2010. november 24. 11:12
  „"Remélem Hajszán Úr is elolvassa a hozzászólásokat!" Hozzátenném: ha ideje engedi!”
 • 6. stewe7109 2010. november 24. 10:27
  „Csatlakozom az előttem szóló(k)hoz!
  Nevetséges, hogy ez a város mennyire lexarja a -még annyira nem is- kül területeit. De a bling-bling az megy.
  Pedig a az a környék igen szép is lehetne....”
 • 5. kisokoska 2010. november 24. 09:13
  „Az aluljárót nagyon hasznos dolognak tartom. A képviselő úr immár második alkalommal van megválasztva,de még nem jutott felújításra elég pénze. Egyszerűen tisztítani kellene, grafiti van mindenhol de az nem befolyásolja a képet, hogy szemét sár van az aluljáróban. Esős napokon alig lehet kijönni belőle, mert a képen is látszik, hogy kb. egy méter aszfalt hiányzik az utolsó lépcső és a járda között. Erre sem volt elég 5 év? Ahogy a cikkben említik, már foglalkoznak az üggyel de nem tudják kinek a területe. Nevetséges. A városé én úgy gondolom, aki jó gazda módjára még ha nem is a belvárosról van szó ezt a hiányosságot pótolja. Sajnos a "külterületekkel" agy van a városvezetés. Ez elmondható a Marcal aluljáróról is csak ott nem ennyire rosszak az állapotok.A ronda , összefirkált grafitik nagyon csúnya látványt nyújtanak. De szabadhegyen más a helyzet. Ott kosz,piszok uralkodik, és mint említettem nem lehet fent kijönni tisztességesen belőle mert nincs aszfalt. Hajszán Úr nem igen jár arra felé,mert már tett volna érte valamit gondolom. Nem hiszem, hogy ez akkora tétel lenne Győr város költségvetésében, mikor merünk nagyobb dolgokat is álmodni!!! A megszűnt buszpályaudvarról sincs semmi hír, üresen tátong. Miért nem lehet kressz parká alakítani. Az Ady városi tavat 3 méter magasan benövi a nád, szinte élvezhetetlen a tó látványa. A működő szőkőkut is csak távolról szemlélhető. Javasolnám, hogy Ady városi részen irtsák ki a nádast, és az ott levő pihenőhelyekről szép látványt nyújtana maga a tó vize. Remélem Hajszán Úr is elolvassa a hozzászólásokat!”
 • 4. tati 2010. november 24. 08:54
  „1.nek.
  valamikor én is ott laktam,sőt Gyula is a közelemben,nem egy kapkodós gyerek volt akkor sem,nem csodálom,hogy 20 év alatt tűnt fel neki ez a sajnálatos történet....”
 • 3. BlueRush 2010. november 24. 08:50
  „Erről már én is szerettem volna írni a Kisalföldnek egy levet, hogy milyen állapotok uralkodnak abban az aluljáróban - hátha megér egy cikket. De aztán jött az árvíz katasztrófa, és az vörös iszap ömlés is közbeszólt. Ezek mellett meg ez jelentéktelen problémának tűnt. Talán most már lehetne foglalkozni vele.
  A bűz, esőzés idején a sáros vizes beázás, meg a graffitik. Kiegészíteném a lámpákkal. Jó hangulatokban majd a fele, de valamikor csak 1 darab ég. A másik, hogy ha felújításra kerül sor, remélem szem előtt tartják, hogy a Lidl miatt egyre többen használják az aluljárót. akadálymentesítés - biztos kivitelezhető valamiféle feljár a lépcső, mondjuk felén. A szabadhegyi oldalon ráadásul van egy elég nagy le nem aszfaltozott rész, közvetlen a lejáró előtt. Kíváncsi vagyok, mi lesz megvalósítva!”
 • 2. sándor71 2010. november 24. 08:10
  „Győr egyik szégyene ez a hely.Hosszú évek óta ezek az állapotok uralkodnak.”
 • 1. zotya975 2010. november 24. 05:53
  „78-ben költöztünk a környékre, már akkor is állt a víz egy-egy nagyobb eső után, 32 év alatt nem tudták kideríteni kinek a feladata megjavítani a lefolyót? Azok a grafitik is 10-20 évesek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolt győri zálogház: mi lesz a károsultakkal?

Egyelőre nem tudni, mikor és hogyan juthatnak pénzükhöz azok az emberek, akiknek értéktárgyaik az… Tovább olvasom