Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Búvároknak ünnep, halaknak ajándék

Hegyeshalom - Víz alatt felállított karácsonyfa körül úsztak körbe a Győri Búvár Sportegyesület tagjai, így ünnepelt baráti közösségük a hegyeshalmi bányatóban tegnap, a parton pedig forralt boroztak.
A hétfokos tóvíz se riasztotta el a győri búvárokat attól, hogy szokás szerint, azaz már tizenkettedszer merüljenek fenyőfával és így ezúttal is ajándékot vittek a halaknak.

Ugyanis a mederben mintegy négy-öt méter mélyen rögzített karácsonyfa – miután az ünneplő búvárok már ott hagyták – a halak kedvenc helyévé válik a hegyeshalmi bányatóban. Azon a részén, ahol tegnap is merültek, már négy fa van a vízben, az előző évek decemberi búvárkarácsonyainak nyomai. Minderről lapunknak a sportegyesület tagja, Lőrincz Arnold beszélt, aki tucatnyi társával együtt vitte az idei karácsonyfájukat a vízbe. Persze előtte a parton úgy díszítették fel azt, hogy a szaloncukrok papírjaiba kavicsot csomagoltak, majd merülés előtt közösen az alkalomhoz illő dalokat énekeltek.

A teljesen zárt búvárruhát viselők háromnegyed órát maradtak a vízben, a többiek csak negyed óráig. A Győri Búvár Sportegyesületnek ez az év végén szokásos akciója ugyanis egy kis erőpróba is, alkalom arra, hogy gyakorolják, milyen hidegben merülni. Ezúttal is bebizonyították, számukra ez nem gond, még körbe is úsztak a mélyben. Utána a parton a felmelegedést segítette a frissen főtt virsli és a forralt bor. Baráti körük mintegy ötven tagja gyűlt össze.
A feldíszített fának merülés előtt énekeltek, a víz alatt pedig körbeúsztak a búvárok.

Olvasóink írták

  • 1. baracklekvár 2008. december 16. 19:39
    „hát ennek aztán sok értelme volt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyünk drága tévédekódert?

Győr-Moson-Sopron - Elindult a digitális földi televíziós sugárzás – noha nem zökkenők nélkül.… Tovább olvasom