Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Búvárok tisztítják a csatornákat

A Pannon-Víz rt. búvárok segítségével tisztítja a győri csatornákat, melyek az esőzések miatt dugultak el.
A Pannon-Víz rt. vezetésének is nagy gondot okozott a városra zúdult rengeteg víz. A társaság elnök-vezérigazgatója, Sipőcz Ernő állítja, mindent megtettek és -tesznek azért, hogy az elvezetők megfelelően működjenek.

– A társaság ütemterv alapján folyamatosan végzi a tisztítást, évente kétszer takarítjuk végig a hálózatot. Sajnos vannak olyan jelenségek, amik gondot okoznak – kezdte elöljáróban Sipőcz Ernő, s hozzátette: a csatornahálózat szerkezete adott, s vannak elszigetelt területek, műszakilag problémás pontok.

– Társaságunk műszakilag felmérte a rendszert, tudatában vagyunk a szűk keresztmetszeteknek. A kiépült csatornarendszer normál mennyiségű csapadékra méretezett, a szélsőséges időjárás miatt a mértékadó terhelést meghaladó mennyiséget csak nehezen tudja elnyelni – mondta Sipőcz Ernő, aki szerint a keresztmetszeteken változtatni nem lehet, ezért a tisztítás erősítését látja az egyik segítségnek.

– A társaság, egyeztetve a polgármesteri hivatallal, a város kezelésében lévő csapadékvíz-csatornákat bérüzemeltetésre átveszi. De a lakosság is segíthet azzal, hogy vigyáz az elvezetőkre, sokszor építési törmelék, szövetek és nejlonfóliák, palackok tömítik el a rendszert. Az egyik belvárosi főgyűjtőben, amely mellett építkezés folyt, négykonténernyi betont törtek fel és szállítottak el a társaság emberei, amit az építkezés folyamán eresztettek a csatornába, nyilván figyelmetlenségből. Dél-Nádorvárosban erdei hulladékot dobtak a főgyűjtőbe. Győrszentivánon jó ideig juhbél csavarodott fel az átemelőszivattyúra, így okozva üzemzavart.

A tisztítási munkák mennyisége miatt a Pannon-Víz munkatársai ezentúl éjszakánként is dolgoznak. A vezérigazgató ezért a lakosság megértését kéri. A főgyűjtőkben a Szökőár Kft. búvárai jelenleg is dolgoznak, a többi helyen csatornatisztító gépekkel takarítják a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszintes bevásárlóközpont épül

Legalább három helyen tervezik újabb bevásárlóközpontok felhúzását különböző befektetők a megyeszékhelyen. Információnk alapján ötszintes bevásárlóközpont építését tervezi egy budapesti kft. Győr-Szabadhegyen, a József Attila utcai volt lovassági laktanyában. A környezeti hatástanulmány már nyilvános, míg a terveket most készíti egy győri iroda. Tovább olvasom