Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Bútor nélkül adhatják át a postát

A töltéstavai postát másfél éve vállalkozó üzemelteti, május 20-tól azonban újra a Magyar Posta Zrt. lesz a működtető. Az átadásról a két fél között tárgyalások folynak, a bérlő által a berendezésért kért összeget ugyanis nem hajlandó megfizetni a Magyar Posta. Megegyezés nélkül az üzemeltető bútorok nélkül hagyja hátra a postahelyet.
Tíz évvel ezelőtt épült a töltéstavai posta új épülete, a működtetést pedig másfél éve vette át egy vállalkozó. A bérlő május 20-án visszaadja a Magyar Posta Zrt.-nek az üzemeltetés jogát, az azonban kérdéses, hogy a postahelyen hagyja az asztalokat, székeket és válaszfalakat, vagy elviszi azokat. A vállalkozó ugyanis úgy gondolja, hogy a bútorok őt illetik meg – tájékoztatott a polgármester. Sándor Károly hozzátette: a beépített bútorok pótolhatatlanok, ha azokat kiveszik a helyükről, ugyanolyan, a környezetbe harmonikusan illeszkedő berendezés már nem lesz.

A töltéstavai postát üzemeltető vállalkozás ügyvezetője megerősítette a polgármester információit. Nagy György elmondta: a hely átvételekor megvásárolták a Magyar Postától a bútorokat, így az a cég tulajdonát képezi. Ennek ellenére nem szeretnék elvinni azokat, hanem értékesíteni akarják a Magyar Postának. „A bútorok két és fél millió forintot érnek, ennek negyedéért kínáljuk a postának, a társaság azonban csak 12 ezer forintot ajánlott érte. Ha az átadásig nem tudunk megegyezni, akkor kiszereljük és elvisszük őket" – nyilatkozta.

Lapunk megkeresésére Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője közölte: "a postahely üzemeltetését május 20-án valóban visszaveszi a Magyar Posta. Szakembereink folyamatosan egyeztetnek a vállalkozóval az átadás-átvétel részleteiről, körülményeiről, melyek szerződésben és azok mellékleteiben rögzítettek. Az átvétel után a postahely a Magyar Posta arculatának megfelelő kialakításban működik tovább. Az átvételt követően is minden, előzőekben nyújtott szolgáltatás zökkenőmentesen elérhető lesz a lakossági és üzleti partnereink számára".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaz borítja a régi, omladozó vasútállomásokat - mi lesz az épületek sorsa?

Olvasónk küldött fotót az abdai vasútállomás épületéről. Méteres gaz és omladozó falak. A MÁV jelenleg is tárgyal az ingatlanok hasznosításátról. Őrzésük nehezen megoldható. Tovább olvasom