Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Buszvárók negyedmilliárdból

Győr környéke - Több mint negyedmilliárd forint brüsszeli pénz jut idén arra, hogy számos Győr környéki faluban vonzóbbá tegyék a tömegközlekedést. Még Braille-írásos menetrendekre is lesz pénz.
Tizenegy Győr környéki községben fejlődik a buszközlekedés infrastruktúrája annak az európai uniós támogatásról szóló szerződésnek köszönhetően, amelyet Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és Jutasi Kálmán rábapatonai polgármester írt alá szerdán a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács győri irodájában. A településvezető a Kisalföldnek elmondta: a projektet 229 millió forinttal támogatja az EU, amihez 26 millió forint saját erőt kell hozzátenni.

A pénzből Koroncón, Nyúlon, Kunszigeten, Abdán, Győrladaméron, Győrújbaráton, Börcsön, Dunaszegen, Ikrényben, Rétalapon és Rábapatonán megújulnak a buszvárók és az autóbuszöblök. Az elmúlt években új lakóterületekkel bővült falvakban – például Nyúlon, Koroncón, Dunaszegen és Rábapatonán – új várókat is építenek, és a lakosok számára kedvezően változik meg a járatok vonala.

A beruházások eredményeként a várók kerekes székkel is megközelíthetőkké válnak. A látássérülteket Braille-írásos menetrend, a hallássérülteket indukciós hurok segíti a tájékozódásban.

„A cél az, hogy minél többen használják a tömegközlekedést, és minél kevesebben terheljék az utakat, valamint a környezetet személygépkocsi-használattal" – fogalmazott Jutasi Kálmán. A következő lépés a közbeszerzési pályázat kiírása lesz. A kivitelezés a tervek szerint nyár elején kezdődik el és várhatóan még idén befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi jogvédő iroda

Győr - A megyei kórházban szerdán megnyitották a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi… Tovább olvasom