Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Buszmegállók a Pannonhalmi kistérségbe

A Pannonhalmi kistérség 11 önkormányzata jelentős összeget nyert a közösségi közlekedésre.


A Pannonhalmi kistérség 11 önkormányzata – Bakonyszentlászló, Écs, Győrasszonyfa, Győrság, Lázi, Pannonhalma, Pázmándfalu, Ravazd, Sikátor, Táp és Veszprémvarsány – 2008-ban alkotott konzorciumot. A közösségi közlekedésre most jelentős összeget nyertek.

A Pannonhalmi kistérségi konzorcium vezetőjének megválasztott Ferenczi Zsolt győrsági polgármester elmondta: ˝A tömegközlekedés fejlettségi szintje, feltételrendszere a kistérség minden lakosának – és természetesen az idelátogatóknak is – személyi komfortját érinti. Minden önkormányzat rövid és hosszú távú területfejlesztési stratégiájában és gazdasági programjában, közlekedésfejlesztési koncepciójában szerepel a tömegközlekedés járatintenzitásának fenntartása, a közlekedés körülményeinek fejlesztése.˝

A tizenegy önkormányzat közösen a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz nyújtott be pályázatot a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében. A pályázat megvalósítására összesen 76.254.919 forint támogatást nyertek el, ez a teljes költségek 90 százaléka. A szükséges önerőt a településeken megvalósuló beruházások értékének arányában a konzorcium tagönkormányzatai vállalták.
 

2010-ben az összes érintett településen kulturált, biztonságos, akadálymentesített és igényes buszvárók, buszöblök, leszállószigetek szolgálják ki majd az utazóközönséget.
˝Idén lefolytattuk a közbeszerzési eljárást és a kivitelezési szerződés megkötése után ősszel el tudtuk kezdeni Győrságon, Tápon, Écsen a buszöblök korszerűsítését. A munkák jó része 2010 tavaszán készül majd el. Hiszünk a tömegközlekedés által is biztosított sokoldalú kapcsolatrendszerben, ez csökkenti az egyes települések kiszolgáltatottságát, ám ehhez nem elég 11 település közös összefogása, elszántsága, és mérhetetlen kitartása, szükséges a központi forrás is, amely nélkül célunk csak terv maradhatott volna˝ – tette hozzá a konzorcium vezetője.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplán sikertelen betörés az Éhségűzőbe

Peches betörők, szerencsés vendéglátós, gyors elfogószolgálat és hatékony rendőrök. Ez a sommázata… Tovább olvasom