Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Busz ütközött a fának, koccanás a 85-ösön - Fotókkal

Több baleset a megyében: koccanás a 85-ös főúton. Baleset Hanságligetnél, Mezőörsnél.

11.10 - A 85-ös főúton Veszkénynél történt karambolon kívül számos baleset történt a megyében a havazás miatt. A megyei tűzoltóság ügyeletese a kisalfold.hu-nak elmondta: éjjel egy órakor Sopronban egy ukrán busz ütközött fának. Személyi sérülés nem történt.

Fél hétkor a 82-es főúton Veszprémvarsány közelében, 7 órakor az M1-es autópálya 138-as kilométerszelvényénél volt baleset.

10.50 - Több kisebb baleset is történt szerda reggel és délelőtt Győr-Moson-Sopron megyében a havazás miatt - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-vel.

Bogdány Balázs hadnagy tájékoztatása szerint szerda reggel nyolc óra után a hanságligeti sertéstelep bevezető útján egy disznókat szállító teherautó csúszott árokba. A megdőlt járművet - amelyben több állat elpusztult - a tűzoltók a közeli sértéstelep dolgozóival együtt vontatták vissza az útra.

Mezőörs közelében egy személyautó csúszott árokba, de senki sem sérült meg.

9.58 - Kapuvárról Csorna irányába haladt szerda délelőtt kilenc óra után, a 85-ös főúton egy kocsisor. A sorban haladó kisteherautó előzésbe kezdett, mikor a csúszós úton megpördült és a szemközti árokba hajtott.

Eközben a sávban haladók is fékeztek, mikor az egyik kamion meglökte az előtte haladó személygépkocsit, ami a koccanás következtében az árokba pördült. Személyi sérülés nem történt, a kisteherautóban és a személygépkocsiban komolyabb, a kamionban kisebb az anyagi kár.

Koccanás Kapuvár és Veszkény között - Fotó: Turbók Attila


9.34 - Az egész országban késnek a vonatok a havazás miatt; van ahol 40 percet is várniuk kell az utasoknak - közölte a MÁV szerda reggel az MTI-vel. A közlemény szerint a vasútvonalakon a havazás váltóállítási gondokat okozott. 4-5 perces késésekről érkeznek jelentések.

9.25 - Győr-Moson-Sopron megyében is járható valamennyi út. Itt eddig 8-10 centiméternyi hó esett, a főutak hókásásak, a mellékutak havasak - közölte Dávidházy Róbert, a megyei közútkezelő ügyeletese.

9.20 - Néhol hókásás, de járható az M1-es, a gépeknél óvatosan vezessenek.

Az autópálya kezelő központi ügyeletétől kapott tájékoztatás szerint a téli útviszonyoknak megfelelően vezetve, de jól lehet közlekedni az M1-es autópályán.

A hó Bicske és Komárom térségében esik, ott hókásás, másutt latyakos, sónedves a burkolat. A szórógépek és hóekék folyamatosan dolgoznak, az ügyelet a gépek közelében óvatos vezetést kér az autósoktól.

9.10 - Délutánra eláll a hó

Az idokep.hu adatai szerint Győr-Moson-Sopron megyében 5-8 centiméter hó hullott tegnap estétől ma reggelig. Reisz András meteorológus a kisalfold.hu kérdésére elmondta: délelőtt további néhány centiméter friss havat várnak a térségben, de délután már nem lesz csapadék. A szakember szerint holnap számottevő hó nem esik, majd a pénteki és a szombati prognózisban eső és olvadás szerepel. Vasárnaptól újra keményebbre fordul az időjárás és újabb havazás is lehet.

7.45 - Olvasónk tájékoztatása szerint Kapuvár és Fertőszentmiklós között a 85-ös főút nehezen járható, "nem látszik hogy takarították volna."

6.00 - Az Útinform legfrissebb jelentése


  Hőm. min.  Hőm. max   Látótávolság  Csapadék  Burkolat főúton  Burkolat mellékúton 
Csornai Üzemmérnökség  -3  -2 Jó (> 500 méter) Intenzív havazás  Havas  Latyakos
Győri Üzemmérnökség  -3  -2 Párás (300- 500 méter)
Havazás  Havas  Havas
Mosonmagyaróvári Üzemmérnökség  -2  -1 Közepes (100 - 300 méter)
Havazás  Havas  Havas
Fertőszentmiklósi Üzemmérnökség  -3  -2 Párás (300- 500 méter) Hódara  Hókásás  Havas


A koponyeg.hu előrejelzése szerint szerdán borult lesz az ég és sokfelé várható jelentős mennyiségű csapadék: nagyjából a Miskolc-Székesfehérvár-Keszthely vonaltól északnyugatra havazás (további 5-10cm), és ónos eső, ettől délkeleten eső, néhol ónos eső valószínű. Havas, síkos, jeges útszakaszok lehetnek, ezért óvatosan vezessünk!!! Néha megélénkülhet a keleties szél. Reggel országos fagyra van kilátás, délután északnyugaton -3, délkeleten +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Kettős fronthatás várható.

Várjunk olvasóink helyzetjelentését, fotóit a havazásról: online@kisalfold.hu

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. iparos 2010. január 10. 18:16
  „A sok okoskodótól kérdezem,hogy miért barom az aki enyhán havas úton hatvannal előz mikor a nyíl egyenes szakaszon senki sem jön szembe senki? Bár melyikőtökkel előfordulhat ,hogy megcsúszik.Főleg ha hátsókerekes az autó.És ez nem mentegetőzés. Ha negyvennel történne akkor is okoskodnának sokan.
  Sajnos megtörtént a baj és hála istennek senkinek sem esett baja.
  Én voltam aki megcsúsuott (nem megpördült) furgonnal.
  További balesetmentest mindenkinek.

  Úgy egyébként csak egy kérdés : Sopronban miért (egyáltalán)nem takarítják az utakat?”
 • 61. vanessa 2010. január 07. 02:04
  „közlekedési morál meg egyenlö a 0 val”
 • 60. vanessa 2010. január 07. 02:02
  „Mankapunkának igaza van,nagy a pazarlás nálunk közben sir a nép hogy drágaság van,ünnepek után tele vannak a kukák puha kenyérrel,itt csak a sirás rivás megy senki nem tesz azért hogy élhetöbb környzet,tisztább város legyen,szemetelés megy, én midig a szelektivbe hordom a müanyag palackokat”
 • 59. Vidéki68 2010. január 06. 21:40
  „Ahogy olvastam a sok hozzászólást arra gondoltam, hogy itt egy baleset és az senkinek sem jut eszébe, hogy ki volt a hibás..... Nem a közútkezelő !!!! Ha az útviszonyoknak megfelelően haladok ( ha 10 cm hó akkor annak megfelelően ) akkor nem fogok előzés közben megpördülni és másokat veszélyeztetni :)) Ennyi a tanulság !
  Megint egy olyan baleset amit a felelőtlenség okozott. Ebből kellene kiindulni.”
 • 58. Truder 2010. január 06. 17:25
  „Szerintem meg teljesen jók, járhatóak az utak. Nem is értem egyesek miért elégedetlenkednek.Én reggel 7 kor mentem dolgozni, le volt tolva, igaz havas volt...de könyörgöm...esett a hó! Mikor hazafelé jöttem már csak itt ott voltak latyakos foltok, egyébként meg vizes volt, mint eső után.
  Délelőtt a járdák is tiszták voltak, lehetett közlekedni gyalog, és autóval egyaránt.
  Aki itt elégedetlenkedik, az minden helyzetet varázsütésre megold? Mindenhez idő kell..még az utak letisztításához is!”
 • 57. Martin007 2010. január 06. 15:36
  „Igazatok van, ilyen egy barmot!! Amugy Sopron környékén csak 5-6 cm hó esett!”
 • 56. Mankapunka 2010. január 06. 14:30
  „zopika ezt használják ki odafent,hogy borjú a nép.Fentieknek pont,hogy van eszük”
 • 55. zopika02 2010. január 06. 14:24
  „Ezt senki nem is vitatta csak arról van szó hogy el kellene kezdeni mindenkin számon kérni a munkáját...”
 • 54. syncreon 2010. január 06. 14:18
  „Sajnos(!) Mankapunka hozzászólásaiban nagyon sok igazság van...”
 • 53. fortuna54 2010. január 06. 14:17
  „13-as.Ez szuper,aha az utak királya.Végre ezt mások is észreveszik.Nála persze már ugrot a lázmérö.”
 • 52. Mankapunka 2010. január 06. 13:38
  „Nem vagyok közel a tűzhöz,bicóval járok a vársoba télen is,

  csak annyi az egész,hogy a földön járok,és nem érzem magam "Janinak a gáton",mint néhányan a városban.”
 • 51. Mankapunka 2010. január 06. 13:37
  „zopika Érdekes,mikor a spanomnak segítek kiganézni a győr vársoi szóló Credot,mert annyi mocsok van benne,tele eldugdosva taknyos zsebkendő,szotyi héj egész nap.

  Érdekes,mikor szépen ki lesz takarítva az utolsó 3 járatra,akkor egy darab szemét nem kerül a földre,nincs semi eldugdosva.
  Ameddig mindenki látja a "szemetet" az utcán,mindegy szilárd vagy gondolati,addig minden így fog maradni,csak járd körbe picit teherautóval a környező országokat.
  Ahol szép parkoló van a pálya mellett,ott senki sem szemetel.

  Nálnuk valaki ki jön a kis boltból,cigifólia le,alumínium rész kitép,oszt szélnek eresztve.Na ilyen a mi társadalmunk.”
 • 50. rivotril2mg 2010. január 06. 13:34
  „2 szemével látja hogy tiszta hó az út még is hajt mint a barom ilyennel mit lehet kezdeni? csak jogsi elvétel, az ilyen ember gyogyós, nem tudsz vele mit kezdeni,ki kell tiltani a volán mögül....”
 • 49. AHA 2010. január 06. 13:33
  „Atyaúristen! Egyesek már 5 centi hóból is politikát kovácsolnak.”
 • 48. zopika02 2010. január 06. 13:33
  „Látom elég közel vagy a tűzhöz...”
 • 47. Mankapunka 2010. január 06. 13:31
  „Elég csak megnézni a környezetünket magunk körül,ott nem a politika uralkodik.Tel van szeméttel az útszéle,
  egész lakótelepek szemetesek,nem képes a fél telep a szelektíves kukába a paírt, PET palackot elvinni.Itt vannak az alapok,és nem kell belekeverni,hogy nekünk olyan jó.
  Addig nincs itt szegénység,míg a kuka tele van kenyérrel,mikor abból a morzsából lehet a legfinomabb rántott hús panírt készíteni.

  Először a társadalomnak kellene felnőni,utána lehet majd csak a kommunizmust,ami most megy ledönteni.”
 • 46. zopika02 2010. január 06. 13:31
  „Fejétől bűzlik a hal...”
 • 45. Mankapunka 2010. január 06. 13:24
  „akik, elnézést”
 • 44. Mankapunka 2010. január 06. 13:23
  „zopika egy államnak vannak állampolgárai is,aki mindent leszarnak.
  2-n áll a vásár.”
 • 43. zopika02 2010. január 06. 13:15
  „Tudod mindenkinek megvan a saját feladata. Ez nem nyivákolás de ha mindenki felelőtlenül veszi fel a pénzét minden teljesítmény nélkül akkor oda jut az ország ahol a mellékelt ábra is mutatja. Nálunk fejlettebb demokráciában mint Bután vagy Kongó már az ennyit lenyúló kormányokat együttesen elzavarta volna a társadalom. És amíg vannak olyan emberek mint ti, kinek mindig éppen jó ahogy van addig nem is fog változni semmi. Csupán az embereket lehet egymás ellen fordítani, és éppen ez a szándék. Hogy ne legyen összetartás összefogás bizonyos közösen felvállalható célokért. Hiszen minden jó úgy ahogy van, senki ne szóljon semmit csak majd elolvad ez a hó is magától, végül is a pénzt meg felvettük aztán el van intézve. Az hogy közben összetörik magukat egypáran, és az anyagi károk is elég jelentősek az meg nem számít, kit érdekel. Csak ne nyivákoljunk legyen jó nekünk ez így ahogy van....”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babákat készít a házaspár

Ujj József és felesége, Rozál hobbija a babakészítés. Tovább olvasom