Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Burián György kiállítása a Kazinczy Gimnáziumban

„Egyszerű és becsületes emberek közül indultam el Mosonból. Jelenleg Győrben élek, és próbálom megszokni ezt a számomra rideg, számító, de, sajnos korszerűnek mondott világot – mondja Burián György.


Képeimmel nem a múlandó szépet, kellemest próbálom bemutatni, hanem továbbgondolandó kompozíciókat készítek, a nézőre bízva, hogy élményanyaga alapján mit fogad be, vagy utasít el, tudván, hogy nehezebb feladat ez, mint egy naplementében gyönyörködni. A tárgyaknak emberi tartalmat adok, a meglátott élethelyzeteket vizuálisan mutatom be, Önökre bízva, hogy ez sikerül-e."

A közismert fotós életének meghatározó időszaka a győri Xantus János Múzeumhoz, a műtárgyfotózáshoz kötődik. Képein már az analóg fotózás korában is alkalmazott különféle kollázstechnikákat, effektusokat.

Mai fotósként élete elképzelhetetlen a digitális technikák ismerete nélkül. Hogy a technikát magas szinten elsajátította, arra bizonyítékot szolgáltatnak a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban kiállított képei. Nemcsak a látványt adja vissza fotóin, hanem ezen túl képei manipulálásával képes gondolatokat közölni, gondolatokat ébreszteni a fotózás, a mai világ iránt érdeklődő emberekben. Egy érdekes kő, egy csavar, egy egérfogó elindítja az agyát, és ebből valami meglepő alkotás kerekedik. Például a Gyűrűk sorozat egy párkapcsolat történetét mondja el az odafigyelőnek.

Fotók és szöveg: Molnár György


Különös élménnyel gazdagodik, aki elmegy a Kazinczy Gimnáziumba, és végignézi Burián György most kiállított fotóit.

A kiállítás május 10-ig tekinthető meg hétköznapokon 14 - 19 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések a győri kistérségben

Szeptemberre befejezheti többszázmilliós turisztikai beruházását a győri kistérség tíz, pályázati… Tovább olvasom