Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Büntetés tréfából?

Győr - Hamis parkolási fizetési felszólítást talált kocsija szélvédőjén egy győri autós, ráadásul egy ingyenes parkolóban. Hatezer forintot kellett volna átutalnia egy bankszámlaszámra.
Határozottan hivatalos formája van annak a levélnek, amelyet Szigeti Zsolt talált egy borítékban autója szélvédőjén nemrégiben.

„Az elmúlt időszakban autója szabálytalanul parkolt, ugyanis itt nem lehet megállni. (...) amennyiben időközben mégis itt szeretné autóját tárolni, kérem fizessen be a következő bankszámlaszámra 6000 Ft parkolási díjat..." – állt a Komszol nevében írt levélben. Ellenkező esetben kilátásba helyezték, hogy „jogi úton érvényesítik követelésüket", s az autót elszállítják a társaság telephelyére, s még arra az apróságra is ügyeltek, hogy felszólítsák az autóst, utaláskor a „Közlemény" rovatban tüntesse fel az autó rendszámát...

A „Kovács Ferenc, Győri Komm. Kft." szignóval ellátott levélben a bankszámlaszám mellett a Kereskedelmi és Iparkamara neve szerepelt, így Szigeti Zsolt a kamarai székházban érdeklődött, onnan küldték át a levelet a Komszol ügyfélszolgálatára. Igaz ugyan, hogy a kamarának van saját, pontosabban bérelt parkolója is, az a 14 férőhelyes terület azonban mágneskártyával és a sorompót irányító távirányítóval közelíthető meg.

– Hasonló felszólítást mi soha nem hagyunk az autókon – levelet eleve csak postán küldünk –, szigorú rendelet szabályozza, milyen formai követelményei vannak egy büntetőcédulának.

– Mivel azóta sem hallottunk hasonló esetről, baráti tréfára gyanakszunk, ezért feljelentést sem tettünk – mondta érdeklődésünkre dr. Pálfay Szilárd, a Komszol jogtanácsosa. Aki szerint – bár a nagy számok törvénye alapján Kovács Ferenc több is akad a több mint 700 fős vállalatnál – az aláírás csak a fantázia szüleménye.
Abban valószínűleg olvasóink is egyetértenek, hogy hülye vicc volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkeket építő mozdulatok

Az euritmiától nyitottabbá, érzékenyebbé válik a gyerekek lelke – vallja Gubóné Héregi Kata,… Tovább olvasom