Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Bűnözővé tett rabszolgák Pápán - videóval

Pápa - Lopnia kellett annak a két nőnek és négy férfinek, akiket egy romos házban tartott fogva egy klán Pápán.

A bűncselekmények helyszínére – többek közt megyénkbe is – a ˝rabszolgatartók˝ szállították őket. Szökni nem mertek, mert aki megtette, azt brutálisan megverték.

Félve, hogy megtalálják és visszaviszik fogvatartói, s megverik, három napig bolyongott az erdőben, nem mert hazamenni Győr környékén élő családjához az a férfi, aki a Pápán működő klán felügyelete alatt állt. Bogyókon és gombákon élt, mire hazamerészkedett. A történtek miatt a pszichiátrián kötött ki.

A férfi egyike annak a hat embernek, közöttük két nő is van, akiket a 46 éves pápai B. P. és a 44 éves élettársa, L. A., valamint a rokonságukhoz tartozó klán fosztott meg szabadságuktól, s bűncselekmények elkövetésére kényszerítette őket. A megdöbbentő bűncselekményről a Pápai Rendőrkapitányságon tartott tájékoztatót Töreki Sándor alezredes, kapitány, Vida Gusztáv főhadnagy, bűnügyi osztályvezető és Nagy Ákos főhadnagy, a nyomozó alosztály vezetője.

Nagy Ákos: a szamurájkard, machete csak elrettentésül szolgált, üvegszálas kábellel verték a fogvatartottakat. Fotó: Tóth Gyula
Nagy Ákos: a szamurájkard, machete csak elrettentésül szolgált, üvegszálas kábellel verték a fogvatartottakat. Fotó: Tóth Gyula


Elmondták, 2008 decemberétől figyeltek fel olyan emberekre, akik máról holnapra váltak notórius bolti tolvajokká.

A nyomozás során jutott el a rendőrség a B. P.-hez és rokonságához. Kiderült, hogy a bolti tolvajok olyan személyi szabadságuktól megfosztott emberek – két nő és négy férfi –, akik szállás(?)adóik utasításait követve, kizárólag az ő hasznukra követték el a bűncselekményeket. Ezek helyszínei elsősorban helyi, majd a visszatérő lebukások miatt más – Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron – megyei városok és falvak üzletei.

A nyomozás jelenlegi szakaszában a rendőrség még nem árulta el, hogy megyénkben hol loptak a ˝bűn rabszolgái˝.


A nyomozás azt is megállapította, hogy a klán Ausztriába is átvitte lopni fogvatartottjait. Szinte nagyüzemben folyt a fémlopás. A rokonság különböző tagjai folyamatosan térképezték fel a Dunántúl északnyugati részét és a nyugati határon túli területeket, fémlelőhelyek után kutatva.

Ez utóbbi lopások komoly fizikai munkát igényeltek. Komoly sérülésveszéllyel járt, amikor az áramszolgáltató többmázsás transzformátorait a nagyfeszültségű vezeték tartóoszlopairól kötelekkel, több méter magasból rántották földre a ˝rabszolgák˝.

A fogvatartottakat a bűnszervezet irányítói állásígéretekkel csalták magukhoz, majd testi és pszichikai kényszerrel ˝győzték meg˝ őket, hogy nekik dolgozzanak s ne merjenek megszökni. Egy nőt a buszpályaudvaron találtak meg, visszavitték a romos házba, majd komoly veréssel térítették jobb belátásra.

Bogdán Sándor
Bogdán Sándor

A kényszer alatt bűnöző emberek főztek, mostak a klán tagjaira. Ételből mégis csak a mások által meghagyott maradékot kapták, de sokszor napokig éheztették őket. Saját ruháikat a nagymosás végén megmaradt szennyes lében tisztíthatták a ˝magas vízdíj˝ miatt. Amennyiben fogvatartóik ébredésekor nem volt kész a kávé, verés járt érte. Általában egy méteres üvegszálas kábel volt a verőeszköz.

Oláh Kálmán
Oláh Kálmán

Nemcsak a munkaerejüket, de a nyugdíjukat, segélyüket vagy a családi pótlékot is elvették tőlük. Egy hatvan év feletti férfi 1991 óta volt fogságban, minden pénzét elvették, a szívgyógyszereire sem kapott pénzt. Az egyik férfi másfél év alatt 135-ről 75 kilóra fogyott le, míg fogva tartották.

A hat lopásra kényszerített embert a rendőrség karitatív szervezeteknél helyezte el. Mindannyian egyfajta megváltásként, felszabadulásként élték meg, amikor a rendőrség őrizetbe vette őket.

A tájékoztatón Töreki Sándor alezredes elismerte a hegyeshalmi kontaktpont munkatársainak segítségét, akik az osztrák rendőrséggel vették fel a kapcsolatot.

A rendőrség bűnszövetségben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett lopás, illetve aljas indokból, az emberek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt folytatja a nyomozást.

Jelenleg a klán öt tagja van előzetesben, ketten szökésben vannak. Ellenük elfogatóparancs van érvényben. Egyikük  a 26 éves Oláh Kálmán, 170 centi magas, kreol bőrű, rövid, sötét hajú, átlagos testalkatú. A 38 éves Bogdán Sándor 175–180 centi magas, kreol bőrű, göndör, sötét hajú, átlagos testalkatú.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. bogote 2009. október 11. 19:06
  „Hát igen ez már cigányuralom mint ahogy ezt megjósolták.”
 • 68. premo 2009. október 04. 22:40
  „59. persze, pityu!”
 • 67. vitriol2 2009. október 03. 16:53
  „csak egy költöi kérdés:
  "esz_es", Te mint romapolgárjogi(él)harcos és egyben a legszélsöbb jobboldali párt tagjelölte, illetve korábban keresztény vallásu most szekta hivő !!!!!ILYENKOR hol is vagy?????. Ilyenkor ugye a "szépszavaid" nem érnek semmit. Tudod most is a néped "elitjéről" szolnak a hirek -többekközt valoszinü-Rolad is.”
 • 66. bonita2 2009. október 03. 00:45
  „Minden rabszolgakent dolgoztatott szemely anyagi karpotlasra jogosult. 100.000 EURO szemelyenkent!!!”
 • 65. mauz 2009. október 02. 23:11
  „Az ilyen hírek biztos dobnak egy 3-4 százalékot a Jobbik esélyein...

  Ugye, ezt muszáj volt megvárni? És a végén még a rasszista magyar nép a bűnös, na ja.”
 • 64. jánosi 2009. október 02. 19:45
  „Akkor lesz rend a romák körül, mikor újra csókolommal köszönneka csendőrnek és egy -egy pofonért nem
  hurcolják meg a csendőr - rendőrt. Ők ebből értenek !
  Kolompár Orbán hol vagy ?”
 • 63. SiLa 2009. október 02. 16:43
  „Az ABC előtt agyonvert férfi temetésére melyik politikus ment el? A média miért nem foglalkozik a kiutazott zámolyi cigányokkal? Talán ciki? Mióta támogatja az ország a cigányokat, és mégsem változnak meg, inkább egyre többet követelőznek!Jó lenne tudatni velük, hogy előbb kötelesség, utána jog! Sajnos a rendőrök elkerülik a cigányokkal fertőzött területeket, ezért történt meg Pápán ez a gyalázat.”
 • 62. juhit 2009. október 02. 13:13
  „Gyönyörű. Már egy ideje másról sem ír az ujság (egyik se) csak a cigányok által elkövetett bűncselekményekről. Pl. 10-szer kapták el jopgsi nélkül, halálra vertek egy férfit az abc-ben, kábelt lopott de nam halt meg, megölték marian cozma-t... És akkor nem létezik cigánybűnözés?
  Én csak néhányat említettem az elmúlt időszakból, de természetesen ennél jóval több történt.

  Mikor ébred már fel az ország, mikor intünk be az európai uniónak és mikor alhatunk már nyugodtan?”
 • 61. reszegenisjozan 2009. október 02. 10:33
  „60. hozzászólás kolombela 2009.10.02. 07:48
  Te érted is amit olvasol? vagy el sem olvasod, csak csípőből hülyeséget írsz???

  Ezt írta Nemezis:
  "A kormány és az ő volt kommunista bagázsuk a főkolompos szövetkezve az álellenzéki fideszel!"
  Tehát nem gondolja, hogy ők különbek. Én sem gondolom.
  Ezért szavazok a Jobbikra. De egyben bízom abban is, hogy később a Jobbikra vagy annak radikális részére NEM lesz szükség!!!!”
 • 60. kolombela 2009. október 02. 07:48
  „59. Nemezis 2009.10.01. 22:22
  "A mostani libajnai meg gyurcsótány kormánynál azonban nagyobb rablóbanda rákosi óta nem ült az ország nyakán!"
  Szerintem ezt fogod mondani 2014-ben , amikor a fidesz már negyedik éve lesz hatalmon. Ne gondold, hogy ők különbek.”
 • 59. Nemezis 2009. október 01. 22:22
  „premo!

  MUHAHA!

  Azokat a bűncselekményeket amikről beszélsz a kormány követi el! A lelepleződés álltalában a Jobbiknak vagy a ellenzéki médiának köszönhető! A kormány és az ő volt kommunista bagázsuk a főkolompos szövetkezve az álellenzéki fideszel! Minden 80-as évek végén létrejött pártot a komcsik hozták létre túlélésnek, később szabad rablásnak! A mostani libajnai meg gyurcsótány kormánynál azonban nagyobb rablóbanda rákosi óta nem ült az ország nyakán!”
 • 58. premo 2009. október 01. 21:46
  „hála a jelenlegi kormánynak, kezdenek kiderülni a gazdasági és más súlyos bűncselekmények. minden napra jut egy. ezek nem állnak le az ellenzékkel ovis, bölcsis szócsatákra; csak teszik a dolguk! végre! hol voltak 20 évig? ki kell már takarítani a sok sz.rt...”
 • 57. mauz 2009. október 01. 21:39
  „Hm. Bogdán, Oláh, két kreolbőrű jó barát.

  Milyen jó, hogy az olvasóknak kell izzadságos úton kitalálniuk, hogy bizony, bizony, pápai cigányokról van szó.

  Néhány magyar lelőtt hat cigányt.

  Néhány cigány 18 éve fogvatart hat magyart (az egyszerűség kedvéért legyenek magyarok, még ha nem is tudjuk nemzetiségüket).

  Namost.

  Ha ez utóbbi nem rasszista indíttatású bűncselekmény volt, hanem csak egy alap bűncselekmény, akkor mondjuk a cigányszervezeteknek illene sürgősen, de nagyon sürgősen követelni a jogszabályok szigorítását, és a rendőrség megerősítését - mert mégis hogy néz ki, hogy néhány eltévelyedett fajtársuk rossz fényt vet az egyébként makulátlan erkölcsű cigány közösségre.

  Ha pedig rasszista bűncselekmény volt (egyébként nyilván nem, mert a sokévi átlagnak megfelelően kreolbőrű Oláhjaink és Bognánjaink csak a normál üzletmenetnek megfelelően jártak el 18 évig) , akkor valaki igazán felemelhetné a szavát a bűnöző cigányokkal szemben... Mondjuk elsőként a fajtársaik, mégiscsak ők értenek velük szót a legkönnyebben...”
 • 56. LAZA 2009. október 01. 20:01
  „Nem tudom most nem olvastam végig a hozzászólásokat,de valószinüleg meg lett említve:
  Miről üvöltene most a hazai és külföldi liberálís(zsidók által pénzelt)sajtó ha netántán(számomra teljesen elképzelhetetlenül)MINDEZ FORDÍTVA történik.
  Jaj szegény Magyarország! Jaj szegény Magyar Lakosság!”
 • 55. Anikó69 2009. október 01. 19:35
  „Megdöbbentő az hogy, hogyan létezhet ilyen bűnbanda hosszú évekig.
  Lám,lám,nem a miniszoknyás kinn sétálgató lányokat kellene ellenőrizgetni hanem inkább ilyen súlyos bűnbandákat felderíteni.Ha az a szeretcsétlen fogvatartott nem szabadult volna ki onnan most,akkor vajon még meddig tartották volna fogva azokat az embereket?Talán amíg éltek volna?
  Egyetértek azokkal akik azt írták hogy biztos valami sztárügyvéd majd kimossa őket és megússzák kis büntetéssel.Lehet talán még azokra a szerencsétlen rabszolgákra többet sóznak rájuk azokért a lopásokért amit kényszerítve tettek meg.
  Gyönyörű ország...”
 • 54. Truder 2009. október 01. 19:00
  „Két szép akasztófavirág!!”
 • 53. hehe08 2009. október 01. 18:55
  „Apa!
  A Bogdán és az Oláh cigánynév....?????
  Igen kisfiam!
  Hú de jó, hogy minket Kolompárnak hívnak..... :D:D:D:D:D

  Erről az egészről csak ennyit......”
 • 52. Stirner 2009. október 01. 18:52
  „Mindegyikük cigány. Ejnye de meglepődtem.
  <moderálva> Milyen kár hogy nem így lesz...”
 • 51. Nemezis 2009. október 01. 18:33
  „PaPa!

  Vannak ilyen emberek! A Nemzeti Munkáspárt szeptember 18-án "Bűnözés elleni tüntetést" szervezett volna, mivel egy héttel előtte 2 magyar fiatalt vertek meg cigányok rasszista alapon Győr városának közepén! A tüntetést a rendőrség a FIDESZES önkormányzatra hivatkozva tiltotta be! A Fidesz is a cigányokat védi a magyarok ellen, ők is benne vannak a cigánymaffiába!”
 • 50. futóbab 2009. október 01. 18:33
  „Nem hallom a médiákban hogy a cigány vezetők megszólalnának.Most hallgatnak mint szar a gyamba!Most miért nem verik a nyálukat?A cigányokkal mindenkinek tele van a <moderálva>.Húúúúúúúúúú de tudnám mit kellene velük csinálni.Ha leírnám azonnal a moderátor még fel is jelentene a rasszizmusom miatt.”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elaludt a sofőr, felborult az autó

Baleset történt Győrszentiván közelében a 19-es főúton szerdán este: egy Opel vezetője elaludt a… Tovább olvasom