Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Bűnözők a körözöttek toplistáján

Győr-Moson-Sopron - A megyei rendőr-főkapitányság legkeresettebb bűnelkövetőket tartalmazó „top 10" listája mellett a megyei bíróságnak is van hasonló kimutatása. Ezeken olyanok szerepelnek, akiknek a kézre kerítése kiemelt bűnügyi érdek.
Van közöttük 16 évre ítélt lengyel fegyveres rabló vagy 13 szerv által vagyoni bűncselekmények miatt körözött férfi.

A megyei rendőr-főkapitányságon 2005 novemberétől állítanak fel „top 10" listát. Kiemelt szempont volt, hogy abban olyan körözött személyek szerepeljenek, akiknek a megtalálása jelentős bűnügyi érdek, a legkvalifikáltabb, többszörösen körözött, bűnözői életmódra berendezkedett emberek.

– A megyei listára azok kerültek fel, akiket legalább három-négy szerv körözött vagy kiemelt súlyú bűncselekmény miatt keresi valamelyik hatóság – mondta a megyei bűnügyi osztály vezetője, Erdős István alezredes. A „top 10" lista egyben figyelemfelhívás is a köröző szervek felé: az azon szereplők elfogását kiemelten kell kezelni. A listán vannak életellenes, vagyon elleni bűncselekményt, többszörös csalást elkövetők, önbíráskodók stb.

– Ha valakit elfognak, helyette más kerül a listára. Az nem kerül rá, akiről tudjuk, hol van, csak az idézésre nem jelent meg. A listán lévők elfogására a személykörözési vezetők kiemelt figyelmet fordítanak.
Erdős István az élő listáról Horváth Ferencet emelte ki, aki ellen 13 különböző körözés van érvényben kiemelt súlyú vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A megyei bűnügyi osztályon kívül körözi őt többek között a celldömölki s a nagykanizsai hatóság is. A megyei „top 10" körözöttjei közül folyamatosan nyilvánosságra hozzák a keresett bűnözőket.

– Kérjük, hogy akik felismerik ezeket az embereket, tegyenek bejelentést a 104-es, illetve a 112-es segélyhívón vagy bármelyik rendőrnél – zárta az alezredes.

Olvasóink írták

 • 8. Cseter János 2007. december 18. 09:13
  „Köszönöm, kedves "viktoria" valóban az interneten minden megtalálhgató, kivéve a bünözők tartozkodási helye! Persze ha történetesen a sértett töltene fel a "fehérgalléros bűnözők" közül egy-egy példány megtaláltatási helyét, akkor lenne csak gond! Ugyan is a bünüldözés még nem tart ott, hogy Őket is ép úgy kell üldözni mit a zsebeseket! Az sokkal előbb előfordúlhat, hogy bejelentőt hurcoltatnának meg ! Nem kell messzemanő következtetéseket levonni ahhoz, hogy ezt lássa a hozzáértő lépten nyomon! Hivatkozási alap a munka megtagadásának kimeríthatatlan tárháza ismeretes e bünüldözésben rendszerében! Sőt a bűnfelismerés is parancsra lehetséges ép úgy mint az elkövetők üldözése! Sajnos észre sem veszi az, aki a bün megelőzését is csak hírből ismeri!”
 • 7. viktória 2007. december 15. 16:49
  „Kedves János!
  Visszatérve eredeti prblémájához, szertnék segíteni egy szerény tanáccsal. Ön a jelek szerint internet használó.
  Kérem másolja az alábbi linket a címsorba és ki sem kell tenni a lábát a lakásból, helybe jönnek önnek a kőrözött bűnözők.

  http://www.police.hu/rend_korozes/top21

  Prsze,csak a 21 legveszélyesebbnek tartott.Ugye Ön sem igényli a többi 43000 kőrözés közzétételét?”
 • 6. Cseter János 2007. december 15. 15:38
  „Ismét igaza van kedves "viktória"! Aki nem átfogóan értékeli ezt a fajta sajtóorgánumot az nem is tudja követni eszme futtatásonat!Így nemm értheti meg azt, hogy mért kritizáltam azt, hogy itt csupán a megyei kapitanyság, ahol a körözött egyéneket meg lehet tekinteni! Ez egyenlő a semmivel! A másik az, hogy az, hogy a tanúk beidézése megalázó szöveggel van még mindíg ellátva, szinte bűnözőként vannak értelmezve, kezelve!A harmadik jelenség szintén ebben a sajtóban az, hogy míg a munkáltatóvisszatartja jogellenesen a jogos bért és járandóságot, tehát megröviditi a jogos tulajdonosokat az még mindig nem bün ebben a rendszerben! A viszont bűn, ha a postás hölgy meglép a rábizott pénzel és ,azt már úgy kezelik mint a bűnelkövetőt gyanusitottat!
  Pedig lehet, hogy egy elmebeteg és nem is tudja mit cselekedett!”
 • 5. viktória 2007. december 15. 14:17
  „Kedves jános!
  Ha nem haragszik, én maradnék a "lektorálás" mellett, az én értelmezésemben a "cenzor" szó teljesen mást jelent.
  Válasza további részében,furcsa, szóképekkel fűszerezett véleményét nem értem, talán ha egyszerűbben fejezné ki gondolatait....
  Ne hagyja, hogy indulatai elragadják, az mindíg az érthetőség rovására megy.”
 • 4. Cseter János 2007. december 15. 13:12
  „Kedves " viktória" köszönöm a jótanácsát! Presze ennyi erővel Írhatott vona a "lektráltassa" helyett a sajtónál hatásosan működő cenzúrálást is! Hiszen némely kényes ízlésű tehetséges olvasók a szennyet csupán bekülnizve, vagy még úgy sem hajlandók a látokörükbe venni! Természetes náluk a "gázsi, a tisztelet díj, a bér, de lehet inkább a hűbéri juttasás!- így, is , úgy is biztosítva van! Azt, meg külön köszönöm, hogy megérti, azt a szándékomat, hogy az olvasótársaimat csak is a valóságnak megfeleő tapasztalataimból kiragadott tények alapján önzetlenűl tályékoztatom! Természetesen minden áron az igazság kiderülése érdekében, és minden ügyben!
  A a Magyar hatóságok így működnének, akkor nem volna miről írni!”
 • 3. viktória 2007. december 15. 10:23
  „Kedves János!
  Értem én azt, hogy van véleménye.Még azt is megértem, hogy ezt minden áron közkinccsé akarja tenni, valószínű azért, hogy mások okoljanak belőle. De,- minden bántó szándék nélkül, fogadjon el tőlem egy jótanácsot.
  Mielőtt az "elküldöm" gombot lenyomja, feltétlenül lektoráltassa véleményét a gyerekkel,asszonnyal, vagy bárkivel, hátha nekik is támad egy jó ötletük!”
 • 2. Cseter János 2007. december 14. 16:55
  „Hogy is van ez? Aki, akar segíteni az menjen be a megyei kapitányságra? Szinte már a csodával, határos, hogy nem írták ki azt, hogy 500-5000,-birság terhe mellet mindenkinek kötelező megnézni a "kiállításukat"! De miért csak egy helyen vannak e keresett egyének tablózva? Félnek, hogy több helyen több az esély a felimerésre és akkor megszaporodik a munkályuk?
  Apropó munkályuk! Vajon e sajtó miért nem "szavaztat" a rendőri vagy a bírói munka (milyensége) lakossági véleményéről? Vajon hol foglalnának mállást? A felhőK felett vagy a bányászbéka ülepe alatt?”
 • 1. Eöri Gyula 2007. december 14. 09:14
  „Meg szerencse , hogy nem artatlanok vannak a körözöttek toplistajan!!!!!!!


  Üdvözlettel Berlinböl Eöri Gyula”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Pellek lefutotta a maratont

Las Vegas–Győr - Dr. Pellek Sándor győri mellkassebész beváltotta az ígéretét, s lefutotta a… Tovább olvasom