Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Bűnmegelőzési szakember tartott rendhagyó szülői értekezletet a győri Lukács-iskolában

A 9. évfolyamos diákok szüleit a lopás és az iskolai zaklatás megelőzési lehetőségeiről is tájékoztatták.
A Győri Műszaki Szakképzési Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskolájában és Kollégiumában Walczer Zsuzsanna c. r. őrnagy a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója összevont szülői értekezleten vett részt szeptember 13-án - olvashatjuk a police.hu-n.
 
Fotó: police.hu

Az iskolában 15 osztály által megkezdett 9. évfolyamban tanuló gyerekek szüleinek adott tájékoztatást a bűnmegelőzési tanácsadó feladatairól, az iskolában leggyakrabban előforduló bűncselekményekről, a lopás és az iskolai zaklatás megelőzési lehetőségeiről.
Előadása során a szülők hallhattak a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok veszélyeiről, amely magába foglalta a helyi szabályok, valamint a büntető jogszabályok megszegésének következményeit, a probléma felismerésének lehetőségeit, megoldási módokat, segítségforrásokat.
Az iskola külön irodát biztosított a bűnmegelőzési tanácsadó részére, aki már ötödik tanéve segíti a pedagógusok munkáját. A tájékoztató után több szülő kereste fel személyesen, akik a facebook és az internet felelősségteljes használatáról, illetve az iskolai zaklatás és a beilleszkedési problémák megoldására kértek segítséget a szakembertől.

A tanácsadó elérhetőségéről mindenki tájékoztatást kapott, bizalommal fordulhatnak hozzá tanárok, diákok és a szülők is egyaránt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 baleset 24 óra alatt Győr-Moson-Sopron megyében

12 baleset 24 óra alatt Győr-Moson-Sopron megyében
Egy személyi sérüléses és tizenegy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a… Tovább olvasom