Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Bűnmegelőzési ifjúsági tábor kezdődött Győrújbaráton - fotók

A szenvedélybetegségek és a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeit is megismerhetik azok a fiatalok, akik részt vesznek a rendőrség öt napig tartó bűnmegelőzési ifjúsági táborában Győrújbaráton.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 23. alkalommal szervezte meg bűnmegelőzési ifjúsági táborát Győrújbaráton, a főkapitányság üdülőjében.

– Elsődleges célunk, hogy a kortársképzés keretében szerzett ismereteket a fiatalok iskoláikban és baráti társaságukban alkalmazzák, segítve ezzel a bűnmegelőzést, valamint a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzését.

A fiatalok kötetlen formában jutnak olyan tapasztalatok birtokába, amelyek felhasználásával megelőzhető számukra az áldozattá, illetve elkövetővé válás. A jól megválasztott feladatokkal erősítjük kommunikációs képességeiket, segítjük őket abban, hogy érdekeiket jobban érvényesítsék, fejlesztjük problémamegoldó gondolkodásukat is – mondta Kovács Sándor alezredes, osztályvezető.

Bűnmegelőzési ifjúsági tábor kezdődött Győrújbaráton - fotók: Tóth Gyula


A tábor Csizmadia Gábor dandártábornok nyitotta meg hétfőn. A megyei rendőrfőkapitány életből vett példákkal hívta fel a fiatalok figyelmét arra, milyen könnyen válhatnak áldozattá, de elkövetővé is. Többek között: elég egy, bár jóindulatú, de meggondolatlan baráti segítség ahhoz, hogy okirat hamisítást kövessenek el.

A rendőrök öt nap alatt színes, változatos programokat kínálnak a táborlakók részére. Önismereti foglalkozáson vehetnek részt, ellátogatnak a győri börtönbe, a megyei főkapitányság bűnügyi technikusai tartanak nekik bemutatót, de lesz fegyvertechnikai bemutat is.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park környezetvédelmi napra várja őket – a természetben is követnek el egyesek szabálysértést, vagy éppen bűncselekményt –, s lesz kutyás bemutató is. A táborlakók kedden foglalták el szállásukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaj folyt a 83-asra: három autó ütközött a Tesco közelében Győrben

Baleset történt a győri Tesco környékén a 83-as úton kedd délután. Motoros esése okozta a bajt, az… Tovább olvasom