Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Bűnmegelőzés élménypedagógiával

A megyei rendőr-főkapitányság idén is megrendezte drog- és bűnmegelőzési ifjúsági táborát.

Középiskolásoknak biztosítanak lehetőséget arra, hogy a témával kapcsolatos ismereteket kortársképzés keretében sajátítsák el.

A megyei bűnmegelőzési osztály a korábbiaktól eltérően az élménypedagógia módszereit is alkalmazza a Győrújbaráton megrendezett hagyományos drog- és bűnmegelőzési ifjúsági táborában.

A képzést változatos módszerekkel – előadásokkal, versenyekkel, személyiségfejlesztő programokkal – valósítják meg. A táborlakók részére érdekes szabadidős programokat szerveztek a szakemberek, többek között rendőrségi kutyás bemutatót, illetve kommandós elfogásban vehettek részt, vagy éppen a Fertő tavon kenuzhattak.

A megyei főkapitányság kutyás szolgálata tegnap tartott bemutatót
A megyei főkapitányság kutyás szolgálata csütörtökön tartott bemutatót a táborlakóknak. Fotó: Tóth Gyula

– Elsődleges célunk az, hogy a táborunkban részt vevő fiatalok ismereteiket az iskoláikban, a tanév során ˝kortársi˝ körben alkalmazzák. Segítve ezzel a bűnmegelőzést, valamint a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzését, kiemelten a kábítószer terén – mondta érdeklődésünkre Tóth Gabriella százados, projektfelelős. A százados megjegyezte, a mostani tábor abban különbözik a korábbiaktól, hogy még inkább az élményekre helyezték a hangsúlyt, az élménypedagógia alkalmazásával.

– A gyerekeket tapasztalatok alapján próbáljuk rávezetni azokra a képességekre, készségekre, amelyek segítségével sikerül nekik nemet mondani a kábítószerre vagy azokra a csábításokra, amelyek a kortársaik közül érkeznek – magyarázta Tóth Gabriella.

Az élménypedagógia része, hogy nemcsak ismereteket közölnek a táborlakókkal, hanem élményszerűen, önismereti, kommunikációra, szabálykövetésre épülő játékokkal érik el a célt: a gyerekek érdeklődését elfordítsák a kábítószertől.

– A kenutúrának is az volt a lényege, hogy együtt szerezzenek élményeket. Akinek az adrenalinszint emeléséhez több kell, annak az ETO Park kalandparkja segíthet. Ott is közösen szerzik az élményeket a gyerekek – mondta el Tóth Gabriella.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kupicányit lazítanának a pálinkaszabályon

Szabadabban is szabályozott legyen a pálinkapárlás – ebben mindenki egyetért. Tovább olvasom