Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Bűncselekmény lenne eladni a szolgáltatókat

Ménfőcsanak térségében nem, a Gardénia területén és Révfaluban azonban támogatja újabb bevásárlóközpont építését a Fidesz–MDF–MKDSZ frakció – hangzott el egy tegnapi sajtótájékoztatón.
Nem lenne célszerű saját magának versenyhelyzetet teremteni, ezért Ménfőcsanak térségében, az önkormányzati tulajdonban lévő egykori állatvásártér értékesítéséig az önkormányzat ne jelöljön ki újabb területeket bevásárlóközpontok építésére – hangzott el a Fidesz-MPP győri szervezetének tegnapi sajtótájékoztatóján. Ha ezzel ellentétesen cselekedne a város, csökkentené saját telkének értékét, miközben több bevásárlóközpont építésére alkalmas ingatlan is van a környékén. A Fidesz–MDF–MKDSZ frakciója a győri közgyűlésen az előbbiek szellemében foglal állást.

A bevásárlóközpont építésére viszont alkalmas és támogatandó helyként látná a Gardénia csipkefüggönygyár területét. Szigetköz és Újváros kereskedelmi ellátása ugyanis kevésbé jó, mint a város más kerületeié, és ha az említett helyen épülne bevásárlóközpont, azzal megelőzhető lenne, hogy a csipkegyár területe néhány éven belül elhagyott, riasztó területként árválkodjon. Hasonlóan támogatná a frakció a Révfaluban építendő bevásárlóközpontot is, mellyel a Dunától délre lévő területek, s köztük a szigetközi települések kereskedelmi ellátása is javulna. A közgyűlés mai napirendjén szereplő, a vidéki autóbusz-pályaudvar területén építendő bevásárlóközpont építésének fejlesztésével ugyancsak nem tud egyetérteni a frakció.

Tovább nehezítené ugyanis véleményük szerint az amúgy is túlterhelt Baross híd és Észak-Nádorváros közlekedését. A frakció szerint a Tihanyi Árpád útra a vasút alatt átvezet endő közúti aluljáró építéséhez Győr polgármesterének abban kellene lobbiznia, hogy a lehető legtöbb állami támogatást nyerje meg hozzá a város.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a megyeszékhelyen ma vitatémának számító kérdésben, miszerint Győr fejlesztéséhez célszerű lenne eladni a közszolgáltatók cégeit, a Győrhő Kft.-t, a Pannon-Víz rt.-t és a kommunális szolgáltatót. A Fidesz városi szervezete úgy foglalt állást, hogy ez erkölcsi bűncselekménynek számítana. Tiltakoznak ellene, ugyanis a közszolgáltató cégek eladása rövid időn belül a szolgáltatási díjak nagymértékű növelésével járhatna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesés fabirodalom

A frissen munkált fa illata és megannyi aprólékosan megmunkált használati és dísztárgy fogadja a… Tovább olvasom