Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Bulizz egy jót, hogy segíts! Koncertek a Bridge-ben!

D.E.R.M., Marionette ID, Rosa Parks, Frozen Moment. Fiatalokból álló bandák adnak koncertet pénteken a Bridge színpadán. A jótékonysági buliból befolyt összeget olyan programok megvalósítására fordítják, ahol a csellengő fiatalok is értékesen tölthetik el a szabadidejüket. Mindenki csak nyerhet!

A kezdeményezésről Varga Lilla, harmad éves szociális munka hallgató beszélt:
"Ez év január végén jött az ötlet, hogy tegyünk valamit a fiatalokért, akik nap mint nap az utcán töltik a szabadidejüket, főként nyáron, a suli végeztével. A kiindulási pont, az volt, hogy a lakótelepen élő fiatalokat vonjuk be különböző programokba, hogy olyan rendezvényeken vehessenek részt, ami fejleszti a társas kapcsolataikat és esetlegesen eltereli a figyelmüket a veszélyes társaságokról és kapcsolatokról.
Lehetőséget szeretnénk biztosítani, azoknak a fiataloknak is értékes szórakozási lehetőségekre, akiknek a szüleik nem járathatják a gyermeküket drága szakkörökre, játszóházakba, nem táboroztathatják őket.
Első lépésben felállítottunk egy szervező csapatot, ami másod és harmad éves szociális munka hallgatókból tevődik össze.
Célunk, hogy a csellengő fiataloknak alternatívát adjunk a kezükbe a szabadidő hasznos eltöltésére, megelőzést végezzünk, kortársakként fejlesszük kapcsolataikat, kommunikációs készségeiket.
Azért tartjuk fontosnak ezeket, mert a fiatal, felnövekvő generációnak is vannak problémái. Mi ezeket a problémákat a kapcsolatteremtés és a készségek hiányosságában látjuk. Ezek fejlesztése révén egy teljesebb, értékesebb felnőtt kort élhetnek meg azok a fiatalok, akik nem kapnak elég figyelmet a családjukban.

A programsorozat részei: teaházak heti rendszerességgel júniustól.
Egy közép és egy általános iskolában. ( Fekete István Általános iskola és a Jókai Mór Általános és Középiskola).
Az itt megismert fiatalok lesznek a júliusban tartandó 6 napos táborunk résztvevői. Közel 40-45 fiatalt szeretnénk vinni táborozni. A hat nap folyamán különböző programokkal szeretnénk a fiatalokat lekötni, például: beszélgetések, kalandpark, kézműves foglalkozások, élményterápiás programok. Biztosítjuk azt a lehetőséget, hogy a gyerekek is alakítsák a már meglévő programtervünket, mert az ő véleményük is nagyon számít!

Ezután rendezünk egy "záró" sportnapot szeptemberben, ahol a megismert fiatalok ismét együtt lehetnek, és a nyár folyamán kialakított barátságokat az új tanévben is ápolhassák.

Hogy miért is rendezzük a jótékonysági koncertet? Azért, hogy ezzel pénzt gyűjtsünk a programokra, mivel saját forrásokból ezt nem tudjuk finanszírozni.
Ennek ez első lépése az volt, hogy a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor zeneművészeti tanszék hallgatói egy koncert keretein belül pénzt gyűjtöttek nekünk az induláshoz. Második lépés a most pénteken megszervezésre kerülő jótékonysági koncert, amelyet a Bridge egyetemi hallgató klubban szervezünk.

A fellépő bandák zenéjükkel támogatják a mi munkánkat és kezdeményezésünket. Mivel ez egy jótékonyság rendezvény, a cél az, hogy minél több érdeklődő ellátogasson a rendezvényre."

Kell ennél több?! Fantasztikus buli és még segítesz is! Neked is ott a helyed!

El ne felejtsd: 05.15. péntek, Bridge, start: 21.00, belépő: 500 HUF. 

 

Olvasóink írták

 • 4. okostojas007 2009. május 15. 13:46
  „okostojás lilla harmadéves szociális munka hallgató......
  van ilyen szak a győri egyetemen ????
  és ha végez , diplomát kap ? ?....hol fog dolgozni vele
  a szociális munka hallgató a szociális foglalkoztatóban ???..................”
 • 3. SZ.W. 2009. május 14. 16:56
  „O.CS.!
  Általános és középiskolásoknak szerveznek programokat....és ők max 18 évesek. és valószínűsítem, hogy 18 éven alatti fiatalokat nem szolgálnak ki szeszes itallal. És különben is, nem hinném, hogy a buli csak az alkoholról szólna. Ezen túl lépve aki iszik, az a saját döntése. Azt egy segítő nem mondhatja meg a fiatalnak, hogy mit csináljon.....
  a buli nem azoknak a fiataloknak szól , akik a kedvezményezettjei a rendezvénynek...ez tuti!!

  üdv”
 • 2. gyakornok 2009. május 14. 15:25
  „Ha neked csak arról szól egy koncert,h jól berúgj, akkor gratula! Bár látom, a cikk lényegét nem igazán tudtad felfogni...”
 • 1. O.Cs. 2009. május 14. 13:59
  „Elég olcsó a belépő!
  A többi pénzt meg majd a fogyasztásból beszedik a fiataloktól.
  Méghogy a fiatalokról szól ez az egész.Egyik oldalról támogatjuk őket
  a másikról meg jól beléjük rúgunk és jó kis piálós partit csinálunk nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A néma fiú képei - Licitáljon!

A művészet nyelve legalább olyan beszédes, mint azok a szavak, melyeket anyanyelvünkön ejtünk ki.… Tovább olvasom