Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Bukarestben még látták Nagy Mikit?

New York–Hága–Győr - Papay Gusztáv magánnyomozó felajánlotta segítségét, a februárban eltűnt Nagy Miklós megtalálásában. A szülők ezt el is fogadták

Egy ideig nem akartak nyilvánosságot a szülők, Tímár Natália eltűnési ügyével párhuzamosan csak szűkszavúan nyilatkozott az édesanya arról, amennyi egyáltalán a fiuk eltűnési ügyével kapcsolatos lehet. Megtudtuk például, hogy a rejtélyes módon eltűnt Mikit állítólag senki nem látta február óta, de az iratai sértetlenül előkerültek egy bécsi postaládából. Tímár Natália hazatérésével párhuzamosan a szülők a korábbinál jobban bíznak a nyilvánosság erejében.

Pápay Gusztáv Amerikában értesült a „furcsa" eltűnésről, s ha már olvasott róla, néhány tanáccsal is szolgált. Javasolta például, hogy a szülők otthonról indítsák meg a nyomozást, s ehhez kérjenek segítséget.
– Talán az előkerült pénztárcáról sem késő ujjlenyomatot venni – vélekedett a nagy tapasztalatú magándetektív, aki (egyelőre) bizonytalan szálként, de állítja, hogy március 27-én egy másik ügy kapcsán hallottak Miklósról, illetve arról, hogy a fiatalember talán Bukarest egy negyedében tartózkodik. – A fiam beszélt egy bukaresti fiúval, s ennek kapcsán került elő Nagy Miklós neve, eltűnése – árulta el Pápay Gusztáv. Ez egyben azt is jelenti, hogy Bukarest lesz a tett-, illetve a bűncselekmény helyszíne, nem pedig Hollandia. Ám a szülők mindenképpen otthonról kérhetik a nyomozás megindítását.

Miklós eltűnésével kapcsolatosan Augustine Papay, azaz Pápay Gusztáv szerint nem kizárt, hogy szexuális jellegű bűncselekményről van szó, épp ezért a bukaresti alvilág ilyen jellegű szexkereskedőivel kell beszélni. Nyilvános helyeken röpcédulák segítségével is keresni, kerestetni kell a fiatalembert, hátha látta valaki, vagy hallottak róla. Ezekben az esetekben a felajánlott jutalom összege többnyire 1000 dollár, ez amolyan elfogadott tarifa oda-vissza.

– Ennek az ügynek román kapcsolódása van, érdemes ezen a vonalon folytatni a nyomozást – vélekedett az amerikai–magyar sztárdetektív, aki holland kollégájával együtt már közösen folytatja a nyomozást. – Az Interpol soha nem fogja megtalálni a fiút, mivel nem bíznak meg ilyennel embereket éppúgy, mint ahogyan az FBI sem kereste New Yorkban Natalit. A sikerhez, a fiú megtalálásához nagy valószínűséggel a diplomaták, a politikusok segítségére is szükség lehet, a magánnyomozók pedig a ma még ismeretlen szálakat is kibogozhatják.

Nagy Lajos, az eltűnt győri fiatalember édesapja úgy érzi, néhány napja közelebb járnak ahhoz, hogy a fiúk előkerül. Megkeresésünkre elmondta, ügyvédet bízott meg  a bűnügyi nyomozás kérelmezésére. Mióta nyilvános segítséget kértek, annyi segítséget kaptak telefonhívásokon, e-maileken keresztül, hogy ez pozitív irányba fordíthatja a történteket. A bűnügyi nyomozás lehetősége sanszot jelent a fiú megtalálására, az amerikai és a holland magánnyomozó pedig a közös cél érdekében teszi a világ különböző pontjain a dolgát.

Ki látta?

Nagy Miklós 1986. november 27-én Győrben született. A kb. 180 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid, szőkésbarna hajú, zöld szemű fiatalember február 5-én Hágából hazafelé tartva tűnt el. Tetoválása, ékszere nincs, angolul és németül is beszél. A szülők nyilvános honlapot indítottak fiuk megtalálásáért, aki tud, a www.findmiki.info honlapon, illetve a 30/4272-667-es telefonszámon keresztül segíthet.
Nagy Miklós  kb. 180 centiméter magas, vékony alkatú,  szőkésbarna hajú, zöld szemű.


A keresésbe a kisalfold.hu mellett több országos napilap, internetes portál valamint televíziós csatorna is bekapcsolódott. A rendőrség a nyomozó szervek bevonásával pedig folytatja az államigazgatási eljárást. A fejleményekről Miki édesapját kérdeztük...

– Lényeges dolog nem történt, sok segítőkész jelentkező van, de sajnos ők sem tudtak mondani konkrétumot... A nyomozásba már Pápay Gusztáv is bekapcsolódott és ügyvédet is fogadtunk... - magyarázza az eltűnt győri fiú apukája.

Miki szülei mindent megtesznek fiúk megtalálásáért, honlapot is indítottak fiúk felkutatásáért.

Miki és a művészet

Miki érdeklődése az utóbbi években egyre inkább a művészetek irányába fordult. Iskolaválasztásai nem voltak sikeresek (ELTE, BGF), elhatározta, hogy a fotózásban, alternatív művészetben keresi a jövőjét.

Miki
Miki


Azzal indult el külföldre, hogy saját megélhetését megteremtse és élményei alapján összeállítsa fotó portfolióját a fotoművész szakirányú felvételihez.

Az eltűnt győri fiú ezt írta Hollandiából egy budapesti kiállítással kapcsolatban:

„A Vaszary kiállítás szerintem is nagyon érdekes volt, például a filmben, amit vetítettek az volt, hogy Vaszary is külföldre ment tanulni, mert más volt a felfogás a művészetről.

Én is sok dolgot tanulok most, csak munkánk nincs meg sajnos, nem olyan egyszerű találni. De ha lesz fotós képesítésem, akkor igazi munkát is kereshetek itt. Hága belvárosában is nagyon sok olyan üzlet van, ami tervezői ruhákat árul, meg ilyen fiatalok markaja alatt fut. Az egyik plázában graffitis galéria is volt, ahol képeket árultak, meg mindenfélét.

Sokat is fotózok, a tengerparton naplemente fele nagyon jókat lehet csinálni, jönnek lovasok, meg kutyasétáltatok."


Ha eltűnése nem külső kényszer vagy tragédia következménye, fiatal (alternatív) művészek környezetében, ilyen témájú kiadványokat, ruhákat forgalmazó üzletekben valószínű a felbukkanása. Életformájához a nagyvárosi nyüzsgés sokkal inkább hozzátartozik, mint az elvonultság, remeteség.


Az eltűnt győri fiút már több mint fél éve kereik.
Az eltűnt győri fiút már több mint fél éve kereik.


Korábban:

Győr - Mikiről az utolsó konkrét információ mindössze annyi, hogy iratait, bankkártyáját és pénztárcáját 2008. február 7-én egy bécsi postaládában találták meg sértetlenül.

Tímár Natália után egyik másik fiatal megtalálásáért is szurkolhatunk. A győri Nagy Miklós 2008. február 5-én reggel Hollandiából, egy hágai lakásból indult el, hogy vonattal Magyarországra utazzon. Mikiről azóta nem tudnak szerettei semmit.

Nagy Miklós, 1986. 11. 27-én született Győrben, körülbelül 180 cm magas, vékony testalkatú, rövid, szőkésbarna hajú, zöld szemű. Tetoválása, ékszere nincs. Angolul anyanyelvi szinten beszél, de tud németül is.

A győri srác érettségi után egy évig az ELTE-nek a hallgatója volt, majd 2006-2007-ben a BGF-re járt reklám és marketing szakra.

A fiút érdekli a modern művészet, különösen a street art, és a fotográfusnak készül.
A fiút érdekli a modern művészet, különösen a street art, és a fotográfusnak készül.


Bécsi információ, bukaresti szál

„A fiamat érdeklik a modern művészetek, különösen a street art, s fotográfusnak készül. Pontosan azért utazott Hollandiába, hogy olyan képeket készítsen, amelyekkel jó eséllyel felvételizhet fotográfia szakra" – mondta a kisalfold.hu-nak Nagy Lajos, az eltűnt fiú édesapja. „Imád világot látni, Európába jó baráti kapcsolatai vannak, gyakorlatilag minden országban el tud tölteni pár éjszakát az ismerőseinél" – folytatta az édesapa.

Nagy Miklós
Nagy Miklós
Mikiről az utolsó konkrét információ mindössze annyi, hogy iratait, bankkártyáját és pénztárcáját 2008. február 7-én egy bécsi postaládában találták meg sértetlenül. Szülei két magánnyomozót is megbíztak a felkutatásával, a holland Jacques Smitst és a magyar Csatári Tibort. „Egy bizonytalan szál szerint a fiammal egy bukaresti fiú – állítása szerint – 2008 március 27-én beszélt telefonon, és akkor Miki Bukarestben volt. Nem tudjuk, okmányok nélkül ez hogyan lehetséges mindez, de az tény, hogy Miki szereti a román fővárost, háromszor is járt eddig Bukarestben, s szándékai között szerepelt románul megtanulni. A holland magánnyomozó kutatott is utána Romániában, s elsősorban helyi újságírók közbenjárására az Interpol bukaresti vezetőjével és a kihelyezett magyar Interpol tiszttel is sikerült találkoznia. Újabb információkat azonban egyelőre nem sikerült begyűjtenie Mikiről Romániában" – közölte Nagy Lajos.

Egyelőre nincs nyomozás

A győri szülei mindent megtesznek fiúk megtalálásáért, honlapot is indítottak Miki felkutatásáért. Ha bárkinek bármilyen információja van a győri srácról, a 30/42-72-667-es telefonszámon, vagy az „info@findmiki.info" e-mail címen tehetik meg. „Jelenleg azon dolgozunk gőzerővel, hogy a rendőrség minősítse át Miki eltűnésének ügyét nyomozássá. Egyelőre ugyanis csak közigazgatási eljárás során foglalkoznak vele, mindez azonban álláspontunk szerint kevés lesz a sikerhez. Akinek a nyomozás eléréséhez bármilyen jogi ötlete van, örömmel fogadjuk segítségét" – zárta szavait Nagy Lajos.

Remélhetőleg, Tímár Nati után Nagy Mikit is szerettei körében láthatjuk. 

Miki a családjával.
Miki a családjával.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Kokomo Joe 2008. október 23. 00:12
  „Dear Mr. Smits:

  I´ve looked at your site & found very good links & the case is easy to follow. You´ve done great service for us Hungarians. There´s an old saying in English: behind every great man there´s a great woman.

  Best regards,
  Joe”
 • 41. Jacques Smits 2008. október 22. 22:59
  „Hello again,

  With all respect to this blog, I want to point you at the site of RTL Klub: http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=120655

  You can read upthere also more about this terrible case.

  Regards again,

  InterRescue
  Jacques Smits”
 • 40. Jacques Smits 2008. október 22. 22:45
  „Dear all,

  I´m married with the most beautiful lady of Budapest, as least I think so, and even she can´t understand why the Györ Police doesn´t take action.

  "No crime has been committed" can´t be a excuse to do nothing. As mrs. and mr. Nagy know me by now, I don´t stop before I found Miki and because of this............. today I´ve been invited at the Hungarian Embassy at The Hague (NL) to celebrate the Hungarian National Day.

  During this reception I had a nice talk with the Hungarian Ambassador and I told him about the ´lack´ of interest in this case by the Györ police. Lucky me...he knew all about this case and my work to find Miki. Together with the 2nd man in charge (deputy ambassador) we had a deep conversation about what went wrong (by HU authorities) in this case.

  After a short while the Head of Hungarian Police at Europol in The Hague joint our conversation. This gentleman is ex Head of Interpol in Budapest and understand directly were I talked about (he understood MY problems with the additude of the Györ Police) and promised to take action directly.

  Even the Ambassador and the 2nd man in charge gonna look into this case now, so we gonna receive all the police support outof Hungary I need.

  I only hope I´m not gonna be a person non grata in Hungary because I kicked some ´ass´.

  Because there´s also a lead pointing to Belgrade (Serbia) I spoke to the 1st Secretary of the Serbian Embassy also. Tomorrow I have an appointment with the Consul of this Embassy, so they can prepare my investigation in Belgrade with the intention when I arrive Police and Interpol up there are already informed about my mission.

  Kind regards,

  Jacques Smits
  InterRescue
  The Netherlands”
 • 39. Kokomo Joe 2008. október 22. 14:37
  „Dear Mr.Smit:

  Thanks for your effort. The fact is that Miki´s wallet was found in a dumpster & he´s missing. This leads me to beleive that a possible crime was commited. I´ve no clue what the Hungarian police is waiting for. I think with this attitude they would be useless anyway.

  I.M.O they need some political pressure to act.”
 • 38. Goldmund 2008. október 22. 09:12
  „35.hsz-ra:
  Nyilván a barátok, családtagok elfogultan látják Mikit.
  Értelmes, okos, öntudatos - persze, persze, de két év alatt két felsőoktatási intézményt hagyott ott, majd külföldre ment. Nagyon úgy néz ki, hogy keresi önmagát, nem igazán tudja, mit is szeretne csinálni. És az ilyen emberek könnyen csinálnak olyan hülyeséget, amit jóhiszemű családtagok el se képzelnének róla.”
 • 37. Kabóca 2008. október 22. 08:53
  „Kérem a Romániából befogadott, áttelepült honfitársainkat, akinek van felhasználható kapcsolata, segítsen!
  (Újságírók, nyomozók, egyetemisták, művészek stb.)
  Kapjon az ügy Romániában is széleskörű nyilvánosságot!
  Hátha előkerül egy használható információ.”
 • 36. Jacques Smits 2008. október 22. 08:14
  „Dear all,

  I´ve been in Bucharest to investigate on the missing Miki-case. I can´t ´proof´ Miki has been in Bucharest but I spoke to (at least) one of his friends and he told me Miki called him on March 27th and told him he was at railwaystation Gare de Nord and wanted to meet him.

  I also spoke to several (high ranked) authorities in Bucharest who informed me it´s really impossible to cross the border into Romania without documents.

  During my stay in Bucharest I also spoke with Interpol Romania and noticed there were made several mistakes in the investigation on Miki, so I solved these mistakes and a new Interpol investigation could start.

  My biggest suprize is the fact Hungarian Police don´t want to investigate AT ALL!! There answer on a investigation request seemed to be: "there´s still no crime involved, so no reason to investigate!!"

  Can any explane me (in English please) why the Hungarian Police give this kind of reaction?

  Regards,

  InterRescue
  The Netherlands
  Jacques Smits”
 • 35. kata444 2008. október 21. 22:01
  „Ez ez gusztustalan amiket itt egyesek Mikiröl irnak.Én Miki barátja vagyok aki igazán ismerem és megbotránkoztat mit tudnak emberek összehordani..
  Miki egy értelmes,okos gyerek,öntudatos jó családdi háttérel és neveltetéssel.nem érdekel a téma??akkor ne irj be és gondolkozz el mi tévö lennél ha te a szuperul nevelt gyereked eltünne??ha?ha mindenki ilyen negativan fordulna a történetedhez ahogy te ehhez.ha??kitlöl kapnál segitésget?miii??gondolkozz mielőtt ilyeneket leirsz.addig örülj mig nem a te barátod lányod fiad szeretted tünik el.ezt a forumot nem azoknak nyitották akik butaságokat ostobaságokat akarnak beirni.ha nem azoknak akik segiteni akarnak...szaánalmas amiket össze tudtok hordani..szted hogy esik ez Miki anyukájának mikor elolvassa az ostoba hozzászolásod??hónapok óta nem tudja hol s mit csinál a gyermeke.te meg igy bezsélsz???szánalmas és undoritó vagy...”
 • 34. Kokomo Joe 2008. október 21. 16:12
  „Jónapot kivánok !

  Senkinek nem kötelezö hogy ezt a témát rendszeresen olvassa. Aki ezt nem tudja és kritizálja az vagy roppant ostoba, vagy más problémái lehetnek. Lehetséges hogy sokszorositja ostobaságát nick cserével. Azért van ez a rovat hogy napfényt kapjon az ügy. NYPD-nek pedig jó összeköttetései vannak a nagyvilágban, mert megtanulták hogy ez jobban müxik mint a hagyományos intézmények, akik csak lotuszt tesznek az ügyben. Igy van ez Guszti, és ezt nékem kell itt megint megmagyarázni.

  Life is hard, but it´s harder if you´re stupid.”
 • 33. HáTé 2008. október 21. 15:17
  „Őszintén remélem, hogy az én hozzátartozóim, leendő gyermekeim sosem kerülnek ilyen helyzetbe. Meg is teszek mindent az ilyen szitu elkerüléséért. Kell ugye egy indíttatás, egy háttér otthonról. Folyamatos felügyelet és bizalmas kapcsolat szülő és gyermek között. Ha valami hibádzik, mindjárt könnyebben elkallódik vagy elmenekül a csemete.
  Tímár Natáliát ne is említsük, mert elég hátul állt, amikor az észt osztották. Sokakkal együtt én is komolyan aggódtam érte, és nagy csalódás, hogy csak felelőtlenül szórakozgatott. Egy buta hebrencs, aki két akkora pofont érdemelne, hogy leszáll a feje. Nem blogot az újságban.
  Miki ránézésre más kaliber. De persze őt sem ismerem. Talán még azt tudom elképzelni, hogy valaki (szintén a naivitása miatt) bajba sodorta Bukarestben. Az iratait elvették és olyan helyre tették, ami eltereli a szálakat, ha véletlenül elő is kerülenk.
  Romániában nagyon komoly szervkereskedelem, koldus-maffia és szexuális bűncselekményre kényszerítés folyik. De ezzel nyilván nem mondtam újat.
  Erőt, kitartást kívánok a családnak, sok sikert mindenkinek , aki segíteni akar és tud!”
 • 32. K.O 2008. október 21. 10:25
  „HAgyjuk ezt a Natália témát. A leány ostoba és buta mint a föld. Egy értelmes mondatot nem tud mondani. AKKOR FOGJA BE. mert senki nem kiváncsi rá és hogy mekkorát csinált tegnap a wc-be.Elolvastam a "blogját"...Miki értelmesebb személyiség. Ő nem hagyná ezt, hogy a média enné fel a lelkét. Nem úgy mint a médiaéhes ....”
 • 31. lolita 2008. október 21. 10:02
  „Nati a szabalyokat megszegte pontosan kifelyezve,ezt sem szabad kihagyni a temabol!”
 • 30. vet 2008. október 20. 21:34
  „Azt azért ne felejtsük el,hogy Natália cserediák volt,akinek az idő lejárta után haza kellett jönnie.Ő azért tűnt el,mert nem akart hazamenni.Miki meg maradhatott volna még,nem volt oka eltűnni,nagykorú addig maradhatott volna amíg csak akart.Reméljük előkerül.Vele tényleg nem hiszem,hogy olyan nagy szerencséje lesz Guszti bácsinak,hogy a nagy fogságból odatelefonálgat neki”
 • 29. K.Sz. 2008. október 20. 20:56
  „Teljesen érthető a család aggodalma,de azért furcsa ügy ez is.Várjuk ki a végét.Lesz még ebben is csavar,az biztos.
  A szülők mindig nehezen veszik tudomásul,hogy gyermekük tud meglepetést okozni.”
 • 28. trevor4 2008. október 20. 20:34
  „Már bocsánat!

  Nem azt mondtam, hogy nem sajnálom a szülőket, s hogy nem érzek együtt velük. A Timár Natália-ügyben is együttérzek velük, mert nagyon buta lányuk van, aki ráadásul hősnek képzeli magát, aki most a világ elé tárja sanyarú hányattatásait, meg a szánalmas kis életét.

  Csak azt mondom, hogy rohadtul unalmas már állandóan ezeket a keress-találj cikkeket olvasni. Elment, elment. Ennyi. Ne erről szóljon már a közbeszéd megint hetekig.”
 • 27. ténsasszony 2008. október 20. 20:09
  „Na persze meg szegény Barbora se akart hazamenni igaz?

  Remélem Miki mihamarabb előkerül épségben,sok erőt és kitartást a szülőknek,családtagoknak és egy kis toleranciát azoktól akiknek hála istennek nincsenek ilyen gondjaik!”
 • 26. Yla 2008. október 20. 19:55
  „Ez az oldal nem az unatkozók szórakoztatására indult.Ha valaki csak gúnyolódni tud,ne vegye a fáradságot véleménye kifejtésére!Örüljön,hogy neki nem kell keresnie a hozzátartozóját se így se máshogy!Remélem Pápay Gusztáv itt is szerencsés kimenetelü nyomozást tud majd lezárni!Neki sok sikert,a családnak kitartást kívánok!”
 • 25. asdasdasd 2008. október 20. 18:07
  „akár csak az az idióta timár leány..”
 • 24. asdasdasd 2008. október 20. 18:06
  „hát az elég értelmetlen lenne ha mondjuk kinyirták és a gyilkos dobta be egy ládába a cuccait. Kizárt. Szerintem kutya baja a srácnak csak kicsit kalandvágyó és szeretne egy kis felhajtást maga körül. Biztos hogy elő jön. Guszti jobb ha bekapcsolva hagyja a telóját hamarossan hivja majd miki hogy haza szeretne jönni.”
 • 23. odon 2008. október 20. 18:00
  „21-22es .Egy velemenyen vagyok veletek.Meg a Nati ugye is kisse
  homajos.Majd egyszer talan elmond mindent,de elotte kis reklam.
  Guszti mar varja a telefont.
  Oszinte reszvetem a csaladnak,remelyuk minden rendbe jon.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb a nafta - szerdától 275 a benzin literje

Hat forinttal csökken a gázolaj és 10 forinttal a benzin ára – erősítették meg piaci forrásból… Tovább olvasom