Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Búcsúzva jubiláltak a felderítők

Győr - Egységük megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelték a határőrség győri bűnügyi és felderítőszolgálatának munkatársai a napokban.

óA jubileumnak külön jelentősége, hogy a szervezet rendőrségbe integrálása után, jövőre már nem ünnepelhetik a felderítők. A Kristály étteremben tartott találkozón az egység minden jelenlegi és korábbi munkatársa részt vett.

A Győri Határőr Igazgatóságon 1997 őszén kezdték meg működésüket a bűnügyi és felderítőszolgálatok, így a győri is.
Működési területük kiterjedt a volt Győri járásra, Komárom-Esztergom, Fejér megyére, s Pest megyének az 1-es főút és Duna közötti szakaszaira. A győri felderítők ellenőrizték a nemzetközi vonatokat is, embercsempészeket s különböző nációhoz tartozó határsértőket fogtak el. Az első embercsempész bűnszervezeteket ők derítették fel, s volt, hogy az év bűnügyének a felderítését is elkönyvelhették. Abban az esetben az egykor Győrben szolgáló, volt orosz tisztek szervezték a nyugati országokba igyekvő külföldiek kicsempészését. A győri bűnügyi és felderítőszolgálat Moldávián keresztül azonosította be őket.

Az egységhez tartozó határőröknek sokszor kellett kiugraniuk az ágyból éjszaka, vagy éppen haza sem értek aznap, amikor bűnügyön dolgoztak. A jubileumi találkozón képeket nézegetve emlékeztek az együtt töltött tíz évre, a közösen végrehajtott feladatokra. A jó hangulatú est végén „jövőre veletek ugyanígy" mondatokkal köszöntek el egymástól mindannyian. Közöttük a nyugállományba vonulók, vagy éppen a rendőrséghez integrálódó szervezet tagjaként tovább dolgozó kollégák.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz újabb autóbusz a győrieknek

Győr - Tíz új, modern, alacsony padlójú autóbusszal gyarapodott a győri tömegközlekedés. A… Tovább olvasom