Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Búcsú Freész kollégától

A legutálatosabb feladat egy újságíró életében, ha búcsúznia kell egy kollégájától. Olyan ez, mint amikor a tűzoltók szénné égett társukat húzzák ki a romok alól vagy amikor a mentők egy társukat nem tudják megmenteni. Keserű dolog nekrológot írni. Freész Károly újságírótól elköszönni.
A nyolcvanas évek elején a Kisalföldnél kezdte pályafutását. Olyan időszakban, amikor a sajtószabadság korlátozott volt s az egyetlen párt mindenbe beleszólt. Itt fertőződött meg az újságírással s lett haláláig elkötelezett híve. Néhány győri év után Budapestre disszidált, annak reményében, hogy a vidéki kiskirályoktól távolabb a nyilvánosság határai is messzebb vannak, s nem utolsósorban azért, hogy közelebb legyen szüleihez.

A Kisalföld után némi kerülővel a Népszabadságnál kötött ki. Ízig-vérig napilapos volt, ha fiatalon ehhez a tempóhoz szokik az ember, néhány nap után elvonási tünetek gyötrik, ha nem jut hírhez.

Freész Károly
Freész Károly

Ha budapesti kollégáival találkoztam s szóba jöttek a közös ismerősök, a Freész Karcsit mindig dicsérték. Nem szállt el vele a ló, megmaradt közvetlennek, csak akkor szólalt meg, ha fontosat tudott mondani. Ha éppen Győrben kevés volt a kapcsolat egy budapesti céghez vagy főemberhez, őt mindig hívhattam. Sosem mondta azt, hogy a konkurenciának nem segít, fél óra múlva visszahívott, nevet és mobilszámot adott.

Az ő tankönyveit használtam az újságíró-iskolában. Pénzt nem fogadott el, mindig azt mondta, egyszer majd lesörözzük. Vasárnap vadászni indult, autója megcsúszott, a járműben lelte halálát. Ötvenéves volt.

A kölcsöntankönyvekért már csak koszorúval tudok fizetni. Ez a keserű tény.

Koloszár Tamás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverek és kokain egy győri lakásban

Győr - Ismét drogot találtak: mintegy félmillió forint értékű kábítószert – kokaint,… Tovább olvasom