Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Búcsú az elhunyt romándi diáktól

Gáborka! Nagyon szeretted, ha Rád figyeltek. Nagyon igényelted a szeretetet, a törődést. Most Rólad szól itt minden. Rólad s a hiányodról. A hiányodról, mely most kezd tudatosulni iskolatársaid eszmélésében. Megtörténhet ilyen? Megtörténhet.

Kedves, pajkos, csintalan alakod mindig feltűnő volt, bármerre is jártál. Kerested a törődést s a történéseket. Igazi gyermek voltál. Vágyakkal, tervekkel és rendkívüli érzékenységgel. Folyamatos érdeklődésedet néha már nehéz volt kielégíteni. Ami érdekelt, arról mindent tudni akartál. Nehéz elképzelnem, hogy nem csapódsz mellém a folyosón, s nem árasztasz el ezernyi kérdéseddel, mondandóddal. Most már csak mi kérdezhetünk…

Távozásod valódi oka ma még csak fejtegetések, találgatások táptalaja. Összetört szüleid, megdöbbent osztálytársaid, iskolatársaid, pedagógusaid értetlenül állnak. Ennyi elhullajtott könnycsepp, ennyi sóhaj, sírás, valahol kell, hogy Rád találjon!

Gáborom! Akaratlanul példává váltál. Te tanítottad meg társaidat a halandóságra, arra, hogy minden nap kincs, hogy mindennap kell tenni valami jót, hogy nagyon kell szeretni azokat, akik közel állnak a szívünkhöz. A mulandóságot hoztad el közénk.

Elmentél. Döbbent a csend, égnek a mécsesek, csillognak a könnyek, s ismétlődnek a kérdések. Távozásod délutánján a kitört vihar biztosan érted hullajtotta kegyetlen könnyeit. Egy kisdiák a mennydörgést hallva meg is jegyezte: a Gáborkát biztosan most fogadják be az angyalok! A kisgyerekek mindig látják, amit mi, felnőttek már nem.

A béke legyen Veled!

Fodor Miklós
igazgató bácsiKözös megemlékezésen idézték meg a bakonyszentlászlói iskola pedagógusai és tanulói szerdán az egy nappal korábban tragikus körülmények között – félrenyelés következtében – elhunyt romándi diák emlékét. Fodor Miklós igazgató megrendülten beszélt volt tanítványáról, aki előtt gyertyagyújtással és főhajtással tisztelegtek a jelenlévők.

Olvasóink írták

  • 2. gonzo 2013. május 10. 11:21
    „Ejj,emberek,mi itt sokszor csipp-csupp hülyeségeken képesek vagyunk egymásnak esni,ezeknek a szülőknek meg meghalt az egyetlen gyermekük....elmegy reggel iskolába és koporsóban hozzák haza.....:((”
  • 1. CsipkeMónika 2013. május 10. 10:43
    „:(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csokiözön a Széchenyi téren: jönnek a győri édes napok!

A csokirajongók ünnepén Győr tortából készített címerét is felszeletelik. Szombaton Bon-Bon, vasárnap Zséda koncert lesz. Tovább olvasom