Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Brutális rablógyilkosság: tízezer euró a nyomravezetőnek

Brutális rablógyilkosság történt a szlovákiai Medvén 2008 decemberében, huszonhat késszúrással megölték a helyi fogadóiroda alkalmazottját.

A meggyilkolt férfi testvére 10 ezer euró nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Portálunkon 2008 decemberében számoltunk be arról, hogy a szlovákiai Medve központjában lévő fogadóiroda alkalmazottját, az 50 éves Vida Ferdinándot 26 késszúrással megölte egy ismeretlen. Egy szemtanú látta, amint egy 25 év körüli, fekete kabátot és farmert viselő illető, a feltételezett támadó távozik a helyszínről. A tanú megkérdezte a fogadóirodából kilépő férfit, hogy nyitva van-e az iroda, az ismeretlen azt válaszolta, hogy nincs.

– A szemtanú azt is látta, hogy a bátyám gyilkosa idegességében elejtette a kését, majd miután azt felkapta, elszaladt. A fogadóirodába lépő tanú, egy helyi lakos fedezte fel testvérünk, Nándi vérben fekvő holttestét – mondta el portálunkat felkereső öcs, Vida Péter. A testvér Nagymegyeren, a város fogadóirodájában dolgozott a rablógyilkosság idején. Egy helyi rendőr szólt neki, hogy azonnal menjen Medvére.

A meggyilkolt testvére képét tartja kezében Vida Péter. Fotó: H. B. E.
A meggyilkolt testvére képét tartja kezében Vida Péter. Fotó: H. B. E.

– A rendőrök azt mondták, ne menjek be. Nem fogadtam szót, s a látvány borzasztó volt. A testvérem védekezhetett, megfoghatta a gyilkos kést, mert az ujjai is össze voltak szabdalva. Brutális elkövető végzett Nándival – mondta Vida Péter.

A család több fogadóirodát működtet vállalkozásban, Medvén azért hoztak létre egyet, mert nagyon sokan jártak át fogadni Győrből és környékéről. A testvér szerint az ügyfelek mintegy 90 százaléka Magyarországról érkezett. – Már a nyomozás elején felmerült, hogy a szálak Magyarországra vezethetnek. Tudomásom szerint pár embert már ellenőriztek. De úgy tűnik, a nyomozás nem halad előre, pedig még nyomravezetői díjat is felajánlott a család, tízezer eurót fizetünk annak, aki a rendőrségnek használható információt tud adni a gyilkos elfogásához. S ki is fizetjük, mert szeretnénk tudni, mi történt akkor a testvérünkkel, s ki ölte meg őt – hangsúlyozta Vida Péter.

A család úgy tudja, DNS-minta is van az elkövetőtől, amit a szlovák rendőrség nemrég átküldött a magyar rendőrségnek.

– A két ország közötti jogsegélyegyezmény keretében két megkeresés is érkezett hozzánk – tudatta Móricz Péter alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi felderítő alosztályának vezetője. – Korábban a szlovák rendőrség által megnevezett embereket hallgattunk ki tanúként. Most a küldött DNS-mintát továbbítottuk a bűnügyi szakértői és kutatóintézethez. Várunk bejelentéseket is a bűncselekménnyel kapcsolatban. (Ezt a megyei bűnügyi osztály 06-96/520-012-es telefonszámán, s az ingyenes 107-es, 112-es számokon lehet megtenni.)

Olvasóink írták

  • 1. Filtec 2010. április 09. 18:23
    „Remélem meglesz a mocskos elkövető!
    Hajrá rendőrök!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dani a H1N1-es kisbabáért, Zsanettért is teker

Győri kisbabának gyűjt az a győri egyetemista, aki kerékpárral jön haza Írországból. Tovább olvasom