Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Brutális gyilkosságok a megyében

Az elmúlt években többször is villant a penge és dördült el a pisztoly. Találtunk eseteket, amelyeket időközben lezárt a bíróság.


2009-es megyei gyilkosság: elégette áldozatát

2009-ben a Csizmás Kandúr állatvédő alapítvány elnöke, Eva Rhodes (Majláth Éva) gyilkosságára derített fényt a rendőrség. A menhely vezetője 2008 szeptember 10-én tűnt el, esete mégis 2009 áprilisban vált az év bűnügyévé. A rendőrség 2009 április 21-én elfogta a 30 éves ózdi A. Csabát. A gyanú szerint a férfi heves szóváltás után a bőnyi állatmenhelyen agyonverte az állatvédőt, majd a holttestét elégette. A csontokat talicskába rakta és egy másik, a menhellyel szemben lévő telken elásta. A gyanúsított másnap reggel Budapestre utazott. A rendőrség megtalálta azt a nőt, aki akkor a bőnyi telepen együtt dolgozott a férfival, aki 2008. szeptember 1-jén jelentkezett a menhelyen alkalmi munkára, majd 11-én hirtelen elutazott Budapestre. A férfi beismerő vallomása után megmutatta a gyilkosság helyszínét, majd azt is, miként mért több, rendkívül nagy erejű ütést munkaadója fejére. Amikor a nő elesett s nem mozdult, megijedt, s azért, hogy eltüntesse a holttestet, rátette arra a tűzre, amelyen az elhullott állatok tetemeit szokták elégetni. Még égésgyorsítót is locsolt a tűzre, amitől a lángok néha a nyolcméteres magasságot is elérték. Végül A. Csaba talicskába tette a megmaradt néhány csontot, köztük a koponya egy darabját s áttolta a szemben lévő tanyára, ahol elásta.

Kettős gyilkosság: kútba dobta áldozatait

A 2005-ös bőnyi kettős gyilkosság elkövetője legkorábban harminc év múlva szabadulhat. A 29 éves férfi agyonvert egy német–magyar házaspárt, hogy örkénypusztai házukat megszerezze. A német–magyar állampolgárságú M. házaspár holtteste egy hónapig feküdt egy győrsági kert kútjában, mígnem a hatvankilenc éves családfő németországi gyermekei nem kezdték keresni a már jó ideje itt élt szülőket.

Gyilkosság egy soproni kaszinóban

Sopront és az egész ország közvéleményét mélyen felkavarták a 2006 februárjában történt gyilkosságok. Az egyiket egy belvárosi kaszinóban, a másikat az Ágfalvi úti lakóparkban követték el. Egy 21 éves fiatalembert és egy 28 éves nőt lőttek le, mindketten a kaszinó alkalmazottjai voltak. A tettest, Sipőcz Zoltánt alig nyolc óra alatt elfogták a rendőrök. Időközben jogerősen el is ítélték őt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt. Soha nem szabadulhat ki a fegyházból Sipőcz Zoltán.

Győrszentiván - Agyonverte áldozatát

Lakótársa meggyilkolásáért 12 év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a megyei bíróság H. Tivadart, aki Győrszentivánon agyonverte a súlyosan alkoholista rokkantnyugdíjast, G. Imrét. A sokat vitatott „három csapás" törvénytervezetet mondhatni H. Tivadarra „szabták": az ötvenhat éves férfi bizonyosan tényleges életfogytiglant kapna a különösen kegyetlen gyilkosságért.

Barbora - Határon átnyúló gyilkosság

Megrázta a lakosságot – hazánkban és Szlovákiában is – a pozsonyi diáklány, Barbora Mrovcakova meggyilkolása. A történet kezdetben egymástól független két szálon futott. 2008 szeptember 1-jén az M1-es autópályától mintegy 1500 méterre, Újudvar közelében egy mezítelen halott lányra talált egy német házaspár. Az áldozatról az igazságügyi orvos szakértők már az elején megállapították, hogy gyilkosa megfojtotta. A nyomozást nehezítette, hogy a lány testén különleges azonosítási pontot nem találtak a nyomozók. A brutális támadástól az áldozat fején több zúzódás volt, orrcsontja szilánkosra törött, nyelvcsontja eltört, nyaka bevérzett, testén számos hámsérülés volt. A megyei életvédelmi nyomozók végezték munkájukat, amikor egy másik eset szálai futottak be hozzájuk. Pozsonyból augusztus 31-én eltűnt egy lány. A szlovák nyomozók kérésére ismét megvizsgálták az akkor még ismeretlen holttestet. Az újabb azonosítási pontok bizonyították, hogy a megyénkben holtan megtalált lány a Pozsonyból eltűnt Barbora. Ezt teljes bizonyossággal azonban csak a DNS-vizsgálat eredményével mondhatta ki a rendőrség. A szlovák nyomozók biztosak voltak abban, hogy Barbora megölésével a dél-afrikai származású brit Neville Naidoo gyanúsítható, aki érezve, hogy a rendőrség a nyomában van, Besztercebánya közelében felakasztotta magát. A férfi pozsonyi szobájában vért találtak, az általa küldött búcsúlevelekben több szó volt arról, hogy segített Barbora eltűnésében, de gyilkosságról nem ír. Miután bebizonyosodott, hogy a gyilkosság Szlovákiában történt, a megyei nyomozók lezárták az ügyet, a bizonyítékokat és a lány holttestét átadták a szlovák hatóságoknak.

22 késszúrás

Tizennégy évi fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy harminchét éves férfit, aki 2007-ben 22 késszúrással végzett feleségével Dorogon. A brutális gyilkosságot tizennégy éves lányuk végignézte. Amire nincs magyarázat: a folyamatos veszekedés hogyan fajul egyik pillanatról a másikra odáig, hogy ilyen kegyetlen módon végezzen férj a feleségével.

Olvasóink írták

 • 9. sivatag66 2010. március 18. 23:39
  „22 késszúrással végzett feleségével Dorogon
  Dorog mióta a megye része ??????”
 • 8. Mankapunka 2010. március 17. 18:28
  „Szervkereskedők,akikről nem mertek írni.”
 • 7. judith1971 2010. március 17. 17:34
  „Voltak ebben a megyében még durva gyilkosságok!”
 • 6. GD 2010. március 17. 15:21
  „2009 nyarán Hegyeshalomban is volt egy gyilkosság. Két testvér veszett össze és az idősebbik leszúrta a fiatalabbat.”
 • 5. viperetta335 2010. március 17. 13:05
  „A krimi még mindig jobb mint Lendvai Ildikóról egy közelkép...”
 • 4. rebeka78 2010. március 17. 12:36
  „Sajnálom a családot és ez egy tragédia a megyében hogy lassan mindenki ide fog menekülni ki tudja mi volt a háttérben biztos hogy kilátástalan helyzetbe kerültek mind sokan mások és nem volt erős megoldani másképpen.Részvétem a családnak,sajnos a gyerekek nem tehettek róla még is meg kellett halniuk ezért ki lehet a felelős?van min gondolkozni”
 • 3. katusza 2010. március 17. 11:48
  „H?t igen, most megint van miröl irnia a kisalföldnek!
  Szomoru, hogy nincsenek szebb és örömtelibb események amire emlékezhetnénk!”
 • 2. akinemfél 2010. március 17. 11:31
  „Jo hely ez a megye.”
 • 1. obama 2010. március 17. 10:46
  „a ja de miert kellet ezt ide fel tenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki mit tud?: hosszabb határidő a jelentkezésre

Az Országos Cigány Önkormányzat által kiírt I. Országos Cigány Ki mit tud?-ra való jelentkezés… Tovább olvasom