Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Brutális dugók Győrben - miért nem lehet másként?

Győr – A megyeszékhely belvárosában a reggeli és a délutáni csúcs során napok óta "hadiállapot" van. Péntek délig tucatával kaptuk a szitkozódó telefonokat, s szinte mindenki arról érdeklődött: miért nem lehet másként utat bontani? Arról, hogy van-e alternatíva, szakértőt kérdeztünk meg.


Vér György évtizedek óta gépjármű-oktató, s a Közlekedési Felügyeletnél vizsgabiztosként is dolgozik.

"Rendkívül nehéz dolguk volt a vizsgázóknak"

"A pénteki napon vizsgáztattam, s elöljáróban le kell szögeznem: rendkívül nehéz dolguk volt a vizsgázóknak. Mielőtt rátérnénk a belvárosra, meg kell említenem, hogy a Zöld utcában és a Jereváni úton három napja nem működik a jelzőlámpa" – kezdte Vér György.

"Az, hogy a belvárosban kell az átalakítás, az újítás nem vitatom, bár megjegyzem, hogy a Szent István utakon az utóbbi években nagyon hasonló munkák már történtek, vagyis akkor nem sikerült megoldani a problémákat" – folytatta a közlekedési szakember.
Nagyobb térképre váltás
Pirossal jelöltük a legnagyobb gócpontot, zölddel a legjobb menekülő utat.


Most miért nincsenek rendőrök?

Arra a kérdésünkre, hogy a napok óta Győrben dúló áldatlan közlekedési viszonyokat mi okozza, Vér György nem kertelt: "a gondokat az generálja, hogy – nem találok rá jobb kifejezést – brutálisan álltak neki a felújításoknak, az átépítéseknek".

"Azt sem értem továbbá, hogy a rendőrök miért nem működnek közre, miért nem irányítják a forgalmat, de továbbmegyek: miért nem sikerült táblákat sem kihelyezni? Többek közt ezeknek a hibáknak köszönhető, hogy a Szent István úton a békák is gyorsabban végigugranak, mint az autósok, de mondhatnám azt is, hogy a Nádor aluljáróban ezért ragadnak bent az autósok hosszú-hosszú percekre" – magyarázta Vér György.

Megoldás a belvárosi dugókra? – kérdeztük végszóra.

"A belvárosba tartó forgalmat két úton lehet elvezetni: egyrészt az Árkád előtti körforgalomtól a Teleki és Bajcsy-Zsilinszky úton át, illetve a Szent István úttal párhuzamos Révai úton" – zárta szavait a vizsgabiztos.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. kisem 2009. március 16. 12:49
  „ad. #21.)
  Nyugi, vannak olyanok is, akik a buszt választják az autó helyett és még csak el sem ment az eszük.
  De nem ez most a lényeg, hanem a munkavégzés következtében fellépő torlódás, illetve annak elkerülését célzó intézkedések hiánya.”
 • 21. igazmondó 2009. március 16. 06:39
  „Miért? A buszok megtanultak repülni? Azok nem állnak a dugóban? Ó dehogynem. Csak az autómmal elentétben a buszon nem ritkán büdös is van és valószínűleg végig állnom is kell. Mutass nekem olyan épeszű embert, aki a buszozást választja egy kényelmes háztól-házig fuvar helyett.”
 • 20. Goldmund 2009. március 15. 21:12
  „"Most a felújítás miatt nehogy már visszaüljek a buszra."
  Ne ülj vissza. Mérgelődj tovább a dugóban.”
 • 19. igazmondó 2009. március 15. 15:40
  „18. bunda
  Látom neked meg fáj az igazság, hogy engem basztacc, ahelyett, hogy érveket írnál.”
 • 18. bunda 2009. március 14. 19:36
  „17. igazmondó
  Látom Téged is jó nagy EGO-val áldott meg az Úr.”
 • 17. igazmondó 2009. március 14. 18:24
  „Ez a szálljunk inkább buszra meg biciklizzünk dolog óriási demagógia. Lehet, hogy nem munkaeszközöm az autó, de ha már megvettem magamnak, akkor használni is szeretném. Kettőnk bérletéből bőven megvan a benzin egy hónapra. Most a felújítás miatt nehogy már visszaüljek a buszra. Ilyesmi csak annak a fejében születik meg, akinek nincs autója. Ha megtehetné, ő is kocsival járna. De ha csak a dugóban autózók töredéke buszra váltana, máris az lenne a baj, hogy tömegnyomor van a buszokon. Nem mintha csúcsidőben nem az lenne amúgy is...”
 • 16. Domestic 2009. március 14. 13:27
  „Ez nem ér!
  Eddig ti szoktatok hülyeségeket írni és mi szoktuk a tutit hozzászólni!
  Most akkor cseréltünk?
  Akkor innentől most hülyeségeket kell írnom....?
  A három "alcím" a cikkben jópofa, de minek, ha a választ ti is és mi is tudjuk!
  Csak teszteltek, hogy figyelünk-e?”
 • 15. taki 2009. március 14. 07:26
  „Hol vannak a rendőrök ilyenkor? Ez felesleges kérdés.
  1. Budapesten vannak és védik a komcsikat
  2. A nagybani piacon árgus szemekkel figyelik ki árul - vásárol tojást és narancsot
  3. Épp egy harmincas táblánál készítik a havi statisztikát, hogy szép és eladható legyen
  4. Már megint a Magyar Gárdát kergetik
  5. Ha egyik sem akkor pedig nagyban szarnak a MAGYAR állampolgárokra

  Ja, lehet moderálni”
 • 14. elemér 2009. március 14. 07:22
  „Már megint látok egy sajtóhibát, "Veér György."”
 • 13. Discoboy 2009. március 14. 07:04
  „Szerintem meg a kerékpár utakat is meg kéne nézni Győrben. 1 év alatt kb. 6-szor vették ki a nyolcast a kerekemből.Ja és nem mindenkinek telik autóra(vagy törlesztésre).”
 • 12. Goldman 2009. március 14. 04:24
  „"Rendkívül nehéz dolguk volt a vizsgázóknak"
  Akkor minek viszik őket arra? Jellemző...hagy izzadjon szerencsétlen...”
 • 11. elemér 2009. március 14. 00:37
  „Megoldást nem Mo.-n találták fel, hanem nyugaton. Parkolók a város peremén és onnan minibusz járat a városban. Egyszerüen megemelik a parkolási dijat aztán megoldották a problémát. Eu.-ban a városokat nem autózásra tervezték. Ott csak tervszerüen szart keverni lehet.”
 • 10. kisem 2009. március 13. 22:20
  „Ezt nem lehet menteni sem bunda, sem Gondolkodó módjára. Ez a szervezés vonatkozásában igazolhatatlan. Függetlenül attól, hogy sok kocsi fut csupán kényelmi szempontoktól vezérelve.
  Egy ilyen jellegű munka, egy ennyire frekventált helyen, ahová minden irányból érkeznek járművek, sokkal nagyobb körültekintést és mondjuk a személygépkocsi forgalom más útvonalra terelését követelte volna meg.
  De még az úton folyó munkák kitáblázása is csak provizórikus, semmiféle előírásnak nem felel meg.
  Itt nem az út javításáról, hanem egy -talán nem is nagyon átgondolt- forgalomszervezési átalakításról van szó.
  Az ígéret az, hogy ezáltal felgyorsul a Szent István úti forgalom. Kíváncsian várom, de nem hiszek benne. Ez az egész toldozásnak-foldozásnak tűnik, hiszen nem is oly régen építették át a Szent István út - Teleki utcai csomópontot azonos forrású kezdeményezésre. De a város nem lehet kísérletezési terep!”
 • 9. Gondolkodo 2009. március 13. 22:04
  „igaza van aki azt irta,hogy wcre is kocsival mennének sokan,néha nem ártana ha többet mozognának az autosok is,mert lassan elfelejtenek menni,mert kocsi van a fenekük alatt.ha rossz az ut az a baj,ha meg csinálják az a baj”
 • 8. lolita 2009. március 13. 21:42
  „Itt meg kiscipöben jarunk mas orszagban ez ugy müködik hogy a forgalom elkerüleseröl gondoskodnak,idöben jelzik de ilyen dugot meg en sem lattam uti munkalatok miatt.Tavaly Sopronban ut közepen egy markologep forog jobra balra autosok meg közlekednek ,semmi tabla sem rendör mindenki vigyazzon magara!”
 • 7. bunda 2009. március 13. 21:04
  „Ja és azzal a kifogással ne tessék jönni, hogy munkaeszköz az autó. Az összes jármű kb. egyharmada munkaeszköz a többi csak kamu.”
 • 6. bunda 2009. március 13. 20:58
  „Nem értem az embereket. Ha rosszak az utak az a baj. Ha javítják, átalakítják az a baj.
  Napok óta tudni lehetett, hogy elkezdődik az átépítés. Normális ember ilyenkor elkerüli azt a környéket, és nem autózik arra . Lehet menni gyalog, biciklivel és busszal is. Csak az a baj, hogy egyre többen járnak már WC-re is kocsival és nem használják a lábukat és az eszüket sem. A toleranciát meg hírből sem ismerik már.”
 • 5. kisem 2009. március 13. 18:23
  „A szervezetlenség, a zavartalanabb lebonyolításhoz szükséges szervek bevonásának elmaradása, a szükséges tájékoztatás szinte teljes hiánya nyilvánvaló. Volt már ilyen, tavaly egy hibás aknafedlap csere vett igénybe több hetet hasonló okok miatt.

  Hajdan minket arra köteleztek, hogy a Külső Baross út - Mónus Illés utca keresztezésében éjszakai műszakban végezzük el a szükséges közműcserét, hajnali ötre visszaadva az utat a forgalom számára.
  Jó, éjszaka ne dolgozzanak. De az igen is elvárható lenne, hogy a város legforgalmasabb útján két műszakban, folyamatosan történjen a munkavégzés, hogy az minél előbb befejődhessen. És ne jöjjön senki a beton szükséges kötési idejével, mert nagyon idejétmúlt kifogás lenne!

  ad. #4.)
  Peti85, ez nem nyavalygás, feszültség keltés, hanem csupán tényközlés volt. Teljesen jogos a felháborodás a közlekedők és a csak szemlélődők részéről az ilyen szervezetlen, összehangolatlan munka miatt. Az mégiscsak tűrhetetlen, hogy például tegnap délután a Budai út felől érkező autóbuszoknak vissza kellet tolatni a Tarcsay utca torkolatáig, hogy ott balra bekanyarodva a Fehérvári út felé vegyék az útjukat. Ilyen normális körülmények között nem fordulhat elő! Ez a megrendelő és a lebonyolító felelőssége, nyilvánvaló hibája. A feladat elvégzésére -bizonyították ismét- alkalmatlanok.”
 • 4. mir 2009. március 13. 18:18
  „4. Az újságíró csak tényt írt le. Tegnap a gárdonyi utcában negyed óra alatt 50 métert sikerült megtennünk.”
 • 3. Peti85 2009. március 13. 17:30
  „"miért nem lehet másként utat bontani" <<<hogyan máshogyan? ránézek aztán átépül magától? Vagy az asztal mellett kigondolom aztán kapásból úgy is lesz?
  "Brutális dugók Győrben">>>az újságíró is csak a feszültséget tudja kelteni...
  Lehet először a közlekedési morálon kéne változtatni...nem mindenért nyavajogni...”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri vasútállomás: 10 milliárd forintos csinosítgatás!

Győr – Pénteken tartják a felújított győri vasútállomás hivatalos átadó ünnepségét. A… Tovább olvasom