Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Brutális állatkínzás Sokorópátkán: kiherélték a hároméves pej csikót

Olyan szörnyű vágásokat ejtettek a ló nemi szervén, hogy a segítségére hívott állatorvosok nem tudták megmenteni az életét.


"A sokorópátkai búcsú napján, okt. 13-án vasárnap éjszaka brutális kegyetlenséggel és előre kitervelt aljas szándékkal, betörtek hozzánk és szadista módon megkéselték (kiherélték) három éves pej csikómat.

Olyan szörnyű vágásokat ejtettek nemi szervén, hogy a segítségére hívott állatorvosok nem tudták megmenteni az életét. Zarándok nevű lovam 10 órás küzdelem után kivérzett.

Bárki, aki információval rendelkezik az elkövetők személyazonosságát illetően, s így segít a kézre kerítésükben, pénzjutalmat ajánlok fel" - közölte a kivérzett ló tulajdonosa, Szabó Krisztián.


A szerencsétlenül járt ló, Zarándok 10 órás haláltusa után múlt ki
A szerencsétlenül járt ló, Zarándok 10 órás haláltusa után múlt ki

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Kislili 2013. október 23. 22:45
  „Kedves Krisztián, tulajdonos!
  Nagyon sajnálom a lovat és Önöket, nekem is családtagjaink az állataink, a kutyáink.
  Meg kell találni az elkövetőt, mert ez komoly, nagyon durva bűncselekmény. Én azt gondolom, hogy ezt szintén lótulajdonos, vagy korábban lovakkal dolgozó ember tette, mert egy lovakat nem ismerő ember hozzá sem merne nyúlni a lóhoz. Mindenképp olyan, aki nem becsüli az állatokat, talán bántja üti őket, vagy alkalmazottként velük dolgozott.
  A közelmúlban, a nagyon is közeli közelmúltban esetleg valaki nem akarta megvenni a lovat, vagy fedeztetni vele, vagy hasonló? Jól kell hogy ismerje magukat, hogy tudja mit jelentett a ló a családnak. Tehát az illető jó ismerős, lehet hogy még sajnálkozik is az eset miatt. Mindenki gyanús legyen, és kérdezni mindenről, hol volt este, mit csinált, stb. Kit láttak kit nem láttak a búcsú éjjelén szórakozni, kinek van alibije. Agresszív ember lehet az ilyen, nagyképű, talán verekedésbe is keveredett már többször. Ki az aki foglalkozott lóval, mindent meg kell tudni. A rendőrséget el kell felejteni, nem fogják kideríteni. Az illetőt ismerik Önök, ez majdnem biztos! Közöttük kell keresni. Kérdezni, kérdezni és figyelni a reakciókat. A feleségek is tudhatnak valamit, kinek volt a ruhája ujja véres, stb. Nyom mindig van!Kívánom hogy találják meg!”
 • 28. furioso 2013. október 22. 06:40
  „A cikk szerzőjét is szeretném megcsipkedni: "Ne beszéljen arabususl, aki nem tud arabusul..."
  Ha a cikkhez mellékelt képen az érintett csikó látható, akkor ki kell ábrándítanom: ez nem pej csikó, hanem sárga csikó. A pej csikónak a testét fedő rövid szőrei a barna valamilyen árnyalatához tartozó színűek, míg a hosszú szőrei (sörény, farok) fekete színűek.
  Itt a rövid és a hosszú szőrök megközelítőleg egyszínű sárgák.
  Ha a cikkíró nincs birtokában ezeknek az ismereteknek, írta volna egyszerűen, hogy kiherélték a hároméves csikót...”
 • 27. pancser 2013. október 21. 19:04
  „26. furioso 2013.10.21. 10:53
  Nézd el a tudatlanságukat, nagyon kevesen vannak manapság aki ért a lóhoz, a heréléséhez szinte senki, viszont mindenki sajnálja a lovat és megveti az elkövetőket.
  21. soproni 2013.10.20. 11:03
  Megértem a tulajdonos indulatait, hogy értsed a ló olyan mint sok embernél a kutya, társ, a család része.
  Ismerve egy kicsit az emberi természetet, olyanok tehették akik a tulajdonost bántani akarták. Ezt úgy oldották meg hogy azt bántották helyette aki a szívéhez nőtt. A vagongyárban még ifjú koromban a fél gyár annak örült, hogy állítólag megmérgezte valaki a vezér kutyáját, mert haragudtak sokan a keménykedő híres főnökre. Az a szegény állat sem volt bűnös semmiért, mint a hogy szegény ló sem. Nagyon barbár tud ám lenni az ember ha rátör a gyűlöletroham!”
 • 26. furioso 2013. október 21. 10:53
  „Azért a kommentelőkről süt a hozzáértés. Bemenni az istállóba, bódító pasztát nyomni a ló szájába, semmibe nem telik. Pár perc alatt hat. Onnantól már nem lehet sem nagy hangot, sem másfajta reakciót várni a lótól.”
 • 25. radairosseb 2013. október 21. 07:46
  „szemet szemért. fogat fogért.”
 • 24. Túrabakancs 2013. október 20. 17:18
  „Nekem is kicsit furcsa ez az eset... Lehet tudni mennyi vágást ejtettek az elkövetők
  a pacin? Mert ha többet, akkor a ló hogyan tűrhette a hatalmas fájdalmakat?
  Ha egy gyors vágást ejtettek a tettesek, abban az esetben a ló nem igazán
  tudhatott védekezni. Egyébként egy állatot kínzó ember bármikor megölhet egy
  embert, ezt az eszmefuttatást külföldön elfogadottnak tartják az illetékesek.
  Szigorúbb bírói ítéleteket várna a társadalom, ha más nem, nevelő és elrettentő
  okokból! Sok állat életét lehetne ezzel megmenteni hosszú távon.”
 • 23. Madarász 2013. október 20. 12:40
  „Ne legyetek már ilyen gonoszkodók! Arra nem gondoltatok, hogy valaki azt használta ki, hogy a háziak a falunapon voltak és nem volt otthon senki, talán még a szomszédban sem?”
 • 22. cukkini 2013. október 20. 12:24
  „Aki szereti az allatokat annak eszebe sem jutna illyen dolgot megtenni!Jelen esetben az en velemenyem szerint valami beteges hajlamu valaki lehet az elkoveto,vagy akar az ismerosok kozul valaki "JO AKARO"! Az irigyseg sem kizarhato!Nagy az Isten allatkertje.Bizom benne,hogy hamarossan azt olvassuk,hogy meg van az elkoveto.”
 • 21. soproni 2013. október 20. 11:03
  „Nem értek a lovakhoz,de hihetetlen,hogy egy ekkora állat nem védekezett egy idegennel szemben és hagyta,hogy ilyen fájdalmas dolgot végezzenek vele.
  Meglepően agresszív hangvitelű az egyik hozzászólónak írt válasza a tulajdonosnak.Indulatoktól vezérelve is lehetne intelligensen reagálni. Elég érdekes jellemű ember lehet.”
 • 20. háté 2013. október 20. 10:05
  „Egy három éves csikót csak úgy kiherélnek? - mint egy nyulat, beragasszák a száját, lekötik a lábát!”
 • 19. xverax 2013. október 20. 09:54
  „Sz.K.
  nem értem, gondolom a ló azért adott ki hangot a művelet közben, senki nem hallotta meg a családból?
  bár ha búcsú volt akkor gondolom aludtatok. nem tudom de gondolom azért nem csak nyöszörgött az
  a szerencsétlen ló”
 • 18. tutti 2013. október 20. 08:32
  „5. statisztikaihivatal 2013.10.19. 12:53
  én speciel nem nagyon hiszek ebben a betöréses sztoriban.

  Valahogy én sem.
  Nem hiszem el, hogy észrevétlenül bemennek valakihez az istállóba egy hang nélkül véghez viszik a dolgot, majd távoznak. Nem ismerem a körülményeket (kutya, kerítés stb) de ez olyan lehetetlen küldetés.”
 • 17. kontrapista 2013. október 20. 07:52
  „16.Sz.K.
  Az téeszítés előtt minden faluban volt lóherélést végező ember, aki kisebb-nagyobb sikerrel végezte az ivartalanítást, természetesen a gazda és az ismerősök segítségével.
  u.i.
  Milyen <moderálva> gazda lehet az a " majom " , aki még a saját lovára sem tud figyelni, az ilyen csak Trabantot érdemel , de lovat nem !”
 • 16. Sz.K. 2013. október 19. 23:04
  „Te <moderálva> ,,kontrapista" lehet ,hogy te ezt megtennéd a te állatoddal ,de én soha!!! Egy ló többet ér annál, amit te feltételezel rólam "kalákában". Ő a család része volt te nyavalyás, mielőtt beszólnál érdeklődj majom. Amúgy nyomravezetői díjat ajánlottam fel 100 000 ft -t.

  Aki meg azt írja mért ,hagytam 10 órát szenvedni annak az üzenem nem szándékosan, állatorvosok megműtötték ez néhány óra a műtét nem volt sikeres , akkor ló szállítót keresni , elszállítani megint órákba telt, plusz a sokk ami ért minket ezalatt intézkedni reménykedni és várni!”
 • 15. kontrapista 2013. október 19. 20:42
  „Nem lennék meglepődve akkor sem, ha a gazda " kalákában " akarta a csődört kiherélni, de szaktudás hiányában félresikerült a műtét.”
 • 14. Cucika01 2013. október 19. 20:34
  „Hogy lehet ilyen brutális valaki. Remélem ő is úgy végzi.”
 • 13. nága 2013. október 19. 20:27
  „Hasonló "jókat" az elkövetőnek/elkövetőknek életük során. A megemlített búcsú is belejátszott talán, volt valami összetűzés ezen az elkövető és a lótulajdonos között és azt a vandál így torolta meg? Azt sem értem, hogy az állatorvosok miért hagyták 10 órán át szenvedni a szerencsétlen, ártatlan jószágot?!”
 • 12. Truder 2013. október 19. 19:52
  „állatok!!!”
 • 11. Lívia66 2013. október 19. 18:54
  „Jesszusom... :(
  Ez megint felnyomta rendesen a vérnyomásom......
  Szemét, aljas mocsok aki ilyet tesz.Remélem kiherélik őt is.”
 • 10. gall 2013. október 19. 17:27
  „felháborító....”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Erős Pisták´ törtek újra a Bisinger sétányon - fotó

"Így fest szombat reggel a győri Bisinger sétány a pénteki bulik után" - írta Tudósítónk. Tovább olvasom