Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Brüsszelbe utazik az EU-szótár nyertese

Április végén egyhetes brüsszeli látogatást szervez a Vocational Academy. Ezen az úton vehet részt majd a Kisalföld és a győri középiskola népszerű EU-szótár játékának győztese.
A Vocational Academy számára a csatlakozás éve már nem sok újdonságot hozhat, mondja Nagy Ottó László, az iskolát működtető alapítvány elnöke. Hiszen évek óta EU-intézménynek számít, hisz az itt végzettek első alkalommal már 2003-ban a sikeres vizsga után átvehették nemzetközi könyvelői diplomájukat is. S hogy minek köszönhető mindez?

Az alapító, az IHH-szövetkezet lassan 20 éve kiterjedt nemzetközi kapcsolatainak és a segítő partnereknek.
– 2004 azonban az eddigi eseményekben gazdag éveket is felülmúlja – teszi hozzá az igazgató. – Míg 2004 az ország számára az EU-csatlakozást, az IHH Nyelviskolában a 15 éves fennállást, míg a Vocational Academyben 5 éves születésnapot jelent. Ez a két évforduló határozza meg az egész évet és végigvonul programjainkon, a lehető legnagyobb kedvezményekkel és a legszélesebb képzési választékkal valamennyi megbecsült megrendelőnk számára. Természetesen a születésnapot nem elsősorban pezsgőbontással és tortaszeleteléssel ünnepeljük, hanem munkával.

A Vocational Academy Alapítvány egyébként országosan és nemzetközi szinten is elismert pályázatkészítőnek számít. Legújabb programjuk, egy EU-kompatibilis Munkaerő-piaci Szolgáltató- és Képzőközpont létrehozása az év első napjainak történése. Az Országos Foglalkoztatási Alapítványtól elnyert támogatással megvalósuló programjuk azonnal olyan sikerrel indult, melyet nehéz lesz már felülmúlni. Írországi partnereik, dr. Derek Nicholl és Paul Murray az új programhoz csatlakozva több száz munkaerő kiválasztására érkeztek nemrégiben hazánkba.

És egy igazi szenzációról se feledkezzünk meg. A Vocational Academy felnőttképzése keretében most kezdődő kétéves, keresztféléves médiaképzésről, melyet a TV 2 akadémiájával közösen tartanak. A kereskedelmi tv-kből jól ismert szakemberek segítségével végzik a gyakorlat egy részét és a legkiválóbbaknak a TV 2-ben munkalehetőséget is ajánlanak. S mindemellett azt a bizonyos nyereményutat is szervezik a Vocational Academyben.

Az EU-szótár kérdéseire érdemes továbbra is figyelmesen válaszolni, hiszen a fődíjon kívül havi 50 ezer forint értékű könyv is gazdára talál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszályos mélypont volt a tavalyi

Bár 2000 óta egyetlen esztendő sem volt csapadékban gazdag, 2003 mindent alulmúlt, alig 400… Tovább olvasom