Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Bronz érdemkereszt a megyei roma elnöknek

A köztársasági elnök aláírásával a Magyar Köztársaság Polgári Tagozat bronz érdemkeresztjét vehette át az augusztus 20-i ünnepségek kapcsán a Belügyminisztériumban Pádár László, a Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.
– Noha a kitüntetés őszintén meglepett, örültem annak, hogy magasabb szinten a a döntéshozók rájöttek az önszervezés területén végzett rendkívül szerteágazó munka fontosságára – sorolta az elnök. – A művészek közül néhányan már kaptak ilyet, de a közéletben tevékenykedő roma vezetőről még nem hallottam. Ezzel nemcsak az én, hanem a munkatársaim és a civil önszerveződés területén dolgozók munkáját is elismerték. Rájöttek arra, hogy az önszerveződéssel létrejött civil szervezetekre nagy szükség van, és a társadalmi problémákra csak közösen találhatunk megoldást.

Pádár László 14 éve elnöke a Cigányok Győr-Moson-Sopron Megyei Érdekvédelmi Szervezetének, emellett öt évig a Magyarországi Roma Parlamentben ügyvezetőként tevékenykedett. Nyolc évig dolgozott az Országos Cigány Önkormányzat koordinációs titkáraként és számos helyi program megálmodója, elindítója nemcsak a megyében, hanem a régióban is: megemlíthetnénk a tovább tanuló fiatalok ösztöndíjprogramját, a közösségi ház kialakítását, a munkahelyteremtést, a képzések, átképzések fontosságát. Munkatársaival együtt folytatják a sikeresen működő egészségőrképzést, Győrben és Csornán is új lehetőségek nyílnak a tanulni, dolgozni akaró cigány emberek előtt.
– Álmom? – kérdez vissza Pádár László. – Csak annyi, hogy a romák se többet, se kevesebbet ne kapjanak, mint a többi ember. Tanulással, jóakarattal boldoguljanak e hazában úgy, mint bárki más.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a játék a városért

A „Győr turizmusáért – játék a városért” program keretében az utóbbi két hétben is… Tovább olvasom