Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Bringázz a munkába, avagy turné fontos célokért

Győr - Beindultak a kétkerekűek, a minap Győrön vonultak át a sport és a bicikli szerelmesei. Közel száz kazinczys diák csatlakozott a kezdeményezéshez.
Országos program: Közel száz kazinczys diák csatlakozott a kerekezőkhöz a megyeszékhelyen

Idén másodszor rendezték meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium „Bringázz a munkába!" című programját, amely az egészségmegőrzés mellett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését is célul tűzi ki.

A megmozdulás a kerékpáros-forgalom biztonságos közlekedési feltételei, az egészséges életmód kialakításának és az idegenforgalomnak, valamint a környezetkímélő közlekedést szolgáló beruházások megvalósulásának támogatásáért jött létre. A túra nyitott, így bárki saját felelősségére beállhat a bringások közé: a helyszín naponta változik, ma Székesfehérváron csatlakozhatnak a kétkerekűek „megszállottjai" a társasághoz.

– A turné forgatókönyve alapján a nagyobb települések vezetőit, politikusait, sporthivatalait, a helyi kerékpáros-egyesületet invitáljuk egy „jelképes biciklizésre". Győrben a sportkoordinátor, Röck Samu kerekezett velünk, az alpolgármester pedig aláírta a túrazászlónkat és a békekönyvünket. Sajnos, ő nem tudott velünk tartani – mert közgyűlésre kellett mennie –, de ígéretet tett, hogy jövőre kerekezik velünk. A városukban a szervezés kitűnő volt, a Kazinczy-gimnázium tanulói erősítették a felhívásunkat – mondta el kérdésünkre Zelei József szervező, aki hozzátette: „Célunk, hogy a kerékpár tömegközlekedési eszközzé váljon!"

Tavalyi eredmények
2007-ben összesen 2162 budapesti bringás (293 csapat és 1033 egyéni kerekező) regisztrált az akcióra, és összesen 21.235 kg szén-dioxid-kibocsátást spóroltak meg a városi közlekedőknek.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentették a Vadvirág-kupát

Győr-Moson-Sopron - A város támogatása megmentette a Vadvirág-kupát. A lótenyésztő és hivatásos… Tovább olvasom