Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Bringára fel! Hamarosan jön a győri kerékpáros felvonulás

A hagyományos győri kerékpáros felvonulást idén április 20-án rendezik. Katt a részletes programért!

Győri kerékpáros felvonulás (2013. április 20.)

15.30-16.30-ig kerékpáros felvonulás

Táv.: 12 km
Rajt: Mobilis Interaktív Kiállítási Központ
Cél: Széchenyi Tér

16.30-17.30-ig HOPPÁRÉ koncert

19.00-tól Alley Cat kerékpáros tájékozódási verseny.

Április 20-án egyben útjára indul a "Bringázz A Munkába Kampány", május 9-én pedig két helyszínen kerékpáros reggelire várják a szervezők a győri bringásokat.


Pillanatképek egy korábbi győri Bringapoliszról. Fotók: Havasi Melinda.

Olvasóink írták

 • 11. 00044 2013. április 11. 21:45
  „Kösz a képeket "bringával". Ajánlom az illetékesek figyelmébe a KIKA-nál található, és az 4 sávos másik felén a buszmegállónál található kerékpárút felfestést....”
 • 10. Túrabakancs 2013. április 11. 18:11
  „Ajjaj. Pont április 20-a körüli időre jósolnak jelentős lehűlést az illetékesek, sok esővel. Még messze van
  ez az előrejelzett időpont, bízzunk benne, hogy csúszik egy kicsit a front érkezte.
  Nekem az a véleményem, hogy aki kisgyerekekkel akar tekerni, az tegye, de ne a bicós felvonuláson, hanem
  családi kötelékek között. Felettébb bosszantó, hogy a picik miatt csak araszol a menet. Persze joguk van a
  kicsiknek is ott lenni ez tény, de a szülők tekintettel lehetnének a többi kerékpárosra is. Nem száguldozásra
  gondolok a gyerekek nélkül, de az 5-10Km/h-s sebesség az valami vicc. Az ember feneke szétmegy mire vége
  a felvonulásnak. Tényleg, aki nem bírja, álljon ki a sorból.”
 • 9. Bagoly11 2013. április 11. 16:05
  „Ombival értek egyet mivel télen,nyáron kerékpárral megyek mindenhova másképp látom a fantasztikus utakat,mint az aki évente egyszer-kétszer.Van min javítani és a közlekedési morálon is.”
 • 8. bringaval 2013. április 11. 12:40
  „00044: nem téli, de vadiúj bicikliút. Talán fel tudod használni:
  https://plus.google.com/u/0/photos/114838063528016111501/albums/5807386234214551649?tab=mq&authkey=CPHBqITQ_dbieA”
 • 7. 00044 2013. április 11. 12:17
  „Szerencsére egyre több kerékpárút készül a városban de nem tartják karban. Kár, hogy nem készítettem képeket télen, a hóval borított kerékpár utakról....Rendelhettem volna pár kép-nyomott pólót, bemutatván a valóságot.”
 • 6. ombi 2013. április 11. 11:09
  „Gonzo: csoportos bringázásnál alapvető, hogy a tempót a (még vállalható) leglassúbb résztvevő sebességéhez igazítjuk. Tavaly nekem a túlzott harmonikázás volt zavaró, egyszer repesztett a menet, máskor sokáig álltunk. És tény, volt, amikor a rendőrök sürgették a bicikliseket.”
 • 5. ferdo 2013. április 11. 10:05
  „4. gonzo

  Az előzőnek legalább az útvonala jó volt. De ott is érződött az a rendőri hozzáállás (ami a korábbi "bújtatós" útvonalnál is), hogy nehogy véééééletlenül megzavarjuk az autósokat, ha valahol mégis akadályoznánk a forgalmat (érted... szombat délután!), ott akkor 30as tempóban végig kell futtatni a népet. Amíg a kerékpárosokra úgy tekintenek, a félévenkénti egyszeri, szombati két órában is, hogy akadályozó tényezők, és még ekkor is méltatlanul kezelik őket (útvonal és tempó tekintetében), addig itt nem lehet arról beszélni, hogy egyenrangú közlekedő félnek tekintenék a kerekezőket.
  No itt van a gond egyelőre, a vezetők fejében. Amíg ez meg nem változik, addig várhatunk jobb úthálózatot, figyelmes tervezést és kivitelezést... nem fog változni semmi. Amíg ebben a két órában csak problémaként kezelnek minket, addig az én szavazatomra nem számíthat ez a bagázs.”
 • 4. gonzo 2013. április 11. 09:04
  „3.ferdo,a legutolsó menet kicsit el lett baltázva.Már itt a fórumon próbálkozott valaki,hogy kisgyerekkel ne menjünk,mert nagyon lelassítja a menetet.Persze,3 kerekűvel,3 éves gyerekkel tényleg ne menjünk de:volt a menetre,ha jól rémlik 2 óra,már akkor látszott,hogy ha tekerünk mint álat fél óránál nem lesz több és máris visszaértünk a Városháza elé.A szpíker már előre találgatta,mivel töltjük ki a fentmaradó időt.ENNEK ELLENÉRE:megindult a menet,mint a meszesek úgy hajtottak,a kísérő rendőrautó EZERREL húzott el mellettünk,hogy időben odaérjen a következő útkereszteződéshez zárni a forgalmat.A gyerekeim már nem 3 évesek voltak akkor,rendesen tudtak bicajozni,de Marcalvárosnál ki kellett szállnunk,mert nem bírták a tempót.

  Ha idénre is ez a terv szóljanak előre,nem megyünk.A gyerekek csalódtak,nem kicsit.”
 • 3. ferdo 2013. április 11. 07:09
  „Reméljük idén értelmes útvonalon fog haladni a felvonulás. Az elmúlt években nem egyszer volt olyan, hogy szinte rejtegették a kerékpárosokat, egy forgalmasabb útra sem engedték rá őket. Bezzeg a Kossuth utcán végighajtották őket, hátha megjön a kedve a helyi halmozottan hátrányosoknak a kerékpárlopáshoz. Ha idén is ilyen lesz az útvonal, én el sem megyek. Minek? Szóval valami útvonaltervezetnek nagyon örülnék, gondolom mások is, akik aznap közlekedni szeretnének.”
 • 2. gbig80 2013. április 11. 07:04
  „Hát ha mennyiségében nem is áll rosszul a Győr a biciklis utakkal, azért minőségében hagy kívánni valót maga után...egyetértek ombival... kipróbálhatná az a pár ember hogy miket sikerült kihozni a papíron "ide húzok egy csíkot"-ból... tán még azt is elszégyelnék hogy a fizetésüket felvették... én a helyükben biztos szégyellném... pedig szeretek bicajozni kampány nélkül is, ha van rá biztonságos mód azzal is megyek, de mint autós is tudom milyen ha ott egy kerékpáros az útban-úton, és mint kerékpáros is tudom milyen ha az autós semmibe vesz... ez ellen pedig -szerintem- csak a közlekedők, a közlekedési morál tehet....amíg a sok borjú ott van az úton s ott próbálja meg behozni a napi lemaradást, az utak minősége szinte másodlagos...”
 • 1. ombi 2013. április 11. 06:33
  „Javasolnék egy második felvonulást: a győri biciklis infrastruktúra ügyében felelős emberek kis csoportja haladjon az általuk kiötölt és megvalósított borzalmakon, miközben mellettük a napi rendszerességgel bringázók kis csoportja a józan ész szerint célszerű útvonalon haladva diktálja nekik a tempót.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion és autó ütközött frontálisan Vámosszabadinál - két sérült

Baleset történt szerda reggel a 14-es főúton Vámosszabadi és az államhatár között. Haladhat a… Tovább olvasom