Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Bringapolisz: Egy nap autómentesen

Győr - A mobilitáshét keretében szombaton autómentes nap lesz gyalogtúrával, közösségi biciklizéssel és színes szabadidős programokkal.
Reggel gyalogtúrával kezdődik a szombati program a gyirmóti tanösvényen. Indulás a Révai utcából 7 óra 40 perckor a 37-es ingyenes helyi járattal. A Tavirózsa vendéglő előtt várja a túrázókat a vezető. Visszautazás 11 óra körül.

Délelőtt 10-től este 10 óráig tartó program várja az érdeklődőket a Szigethy Attila úton, a Tihanyi Árpád út és Szent Imre út közötti lezárt szakaszon. Benne óvodások műsora, játszóház, KRESZ-pálya, triálpálya, tesztkitöltés, streetball, koncertek, tandem kerékpározási lehetőség vakok és gyengénlátók számára, tombola, rajzverseny-díjátadó, alternatív hajtású járművek bemutatója, valamint a Mediawave Alapítvány kiállítása.

A negyedik Bringapolisz, azaz a kerékpáros-körvonulás indulása és érkezése a Szigethy Attila út lezárt szakaszán lesz. Gyülekezés délután 3 órától, indulás 4 órakor, érkezés körülbelül fél 6-kor.

A napot este fél 11-től Takáts Eszter koncertje zárja a Rómer-házban.

Forgalomkorlátozások a tömegközlekedés napján

Pénteken, a tömegközlekedés napján, reggel 7 és este 6 óra között a Teleki László utca Bástya utca és Apáca utca közötti szakaszára kizárólag a menetrend szerinti autóbuszjáratok, valamint kerékpárok hajthatnak be.

Szombaton az európai autómentes nap rendezvényei miatt reggel 6 és vasárnap reggel 4 óra között lezárják a Szigethy Attila út Tihanyi Árpád út és Szent Imre út közötti szakaszát. Ezért az itt közlekedő 17-es autóbuszjáratok a Szent Imre út–Magyar utca–Tihanyi Árpád út terelő útvonalon közlekednek, és nem érintik a Szigethy Attila út, városi könyvtár megállóhelyet, viszont megállnak a Virágpiac felé a 2-es autóbusz Magyar utca, Szent Imre út megállójában, Adyváros felé pedig a Szigethy Attila út, ABC helyközi megállóhelyen. Ugyancsak szombaton délután 4 és fél 6 óra között a Bringapolisz kerékpáros-felvonulás lesz Újváros–Belváros–Nádorváros–Marcalváros–Gyárváros területén, ezért a közlekedésben rövidebb fennakadásokra lehet számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 21: a tömegközlekedés napja

Győr - A mobilitáshét keretében pénteken lesz Győrött a tömegközlekedés napja. Tovább olvasom