Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Brigham Young University Chamberorchestra Richter Teremben

A Brigham Young Egyetem Kamarazenekara magyarországi premier koncertje a Richter Teremben - Brigham Young University Chamberorchestra (USA)

A koncert időpontja: 2014. május 16., 19.00 óra

A műsor

Rossini - Overture to Italian in Algiers
Schubert - Symphony no. 3
Barber - Adagio for Strings
Dvorak - Czech Suite

A Brigham Young Egyetem az Egyesült Államok Utah államában működik, ez az USA egyik legnagyobb magánegyeteme, melynek harmincezer hallgatója van Amerika összes államából, valamint a világ 120 országából. Méreteit és az oktatás színvonalát tekintve a Brigham Young University az USA első tíz felsőfokú intézménye közé tartozik. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek különböző zenei oktatási programokra, amit többek között az is jól mutat, hogy 5 különböző zenekarban összesen 450 hallgató szerezhet egyidejűleg zenekari gyakorlatot és fejlesztheti egyéni hangszertudását is. Ezen zenekarok közül is kiemelkedik a Brigham Young Egyetem Kamarazenekara, amelybe csak a legjobb zenészeket válogatják be.

A 45 fős együttes tagjai az USA szinte összes államából érkeztek, életkoruk 18 és 27 év között van, többségük zenei pályára készül. év közben intenzív próbák során sajátítják el azokat a műveket, melyeket aztán az oktatási szünetben regionális és nemzetközi hangverseny utak során mutatnak be. Az energikus és izgalmas előadásairól ismert zenekar programjai színes változatosságot mutatnak, repertoárjukon a kisebb zenekarok által is előadható nagy klasszikus művek szerepelnek. Az elmúlt évtizedekben az USA szinte összes államában szerepeltek, koncerteztek a New York-i Carnegie Hallban, jártak többek között Kínában, Oroszországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Svájcban, Olaszországban, Görögországban, Csehországban, Lengyelországban, Egyiptomban, Jordániában és Izraelben is.Nagyon büszkék rá, hogy 2002-ben felléphettek a Salt Lake City téli olimpia nyitó- és záróeseményén is. Magyarországra első alkalommal látogatnak el. A kamarazenekart az egyetem zenekari programjainak igazgatója, Kory Katseanes professzor vezényli, aki egyben a karmester szak irányítója is. Közel három évtizeden keresztül az Utah Szimfonikus Zenekar tagja volt, ebből 17 évet másodkarnagyként működött. Többek között olyan neves előadókkal dolgozott együtt, mint a King’s Singers, Art Garfunkel és Ray Charles. A Utah Virtuosi Kamarazenekar alapítója és vezetője, szerteágazó karnagyi tevékenysége mellett elismert kóruszenei szakember is egyben.

Érdemes lesz tehát meghallgatni ezt a fiatal tehetségekből álló zenekart.

A belépőjegy ára mindössze 1000 forint a koncertre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi nagytakarítás Győrben - Kisöprik Szigetet, Újvárost és Pinnyédet

Pinnyéd, Újváros, Sziget városrészben is sokan vannak, akik megszabadulnának a háztartásokban… Tovább olvasom