Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Bővült a Vocational Academy

EU-kompatibilis könyvelői tanirodát és multimédiás oktatótermet adtak át a Vocational Academy Közgazdasági Szakközépiskolában csütörtökön Győrött.
Nagy Ottó László, az oktatási intézményt működtető alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: mindkét létesítmény a diákok szakági felkészítését szolgálja.
A könyvelői taniroda különlegessége, hogy a diákok "élesben" tevékenykednek. A cégeknél ismert szervezeti egységeket hoznak létre: igazgató tanácsot, üzletágakat, titkárságot alakítanak.
- Tanácskoznak, vezetnek, s nem csak virtuálisan könyvelnek, hanem piaci megrendelésre is - jelezte az elnök. Ismertetése szerint az iskola diákjai a magyar könyvelési rendszer mellett elsajátítják az angolszász könyvelési szisztémát is, illetve az érettségivel egyidejűleg az Európai Unióban is elfogadott könyvelői diplomát szerezhetnek.
A multimédiás oktatóteremben húsz számítógép segíti a tanulók felkészítését. A termet videokonferenciák megrendezésére alkalmas rendszerrel is felszerelték.
- Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a kéttannyelvű oktatási
intézményben az angliai partnerrel közös tanórákat tartsanak -
mondta Nagy Ottó László.
Az új létesítmények mintegy 50 millió forinttal gyarapítják az
oktatási intézményt. A taniroda létrehozását a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 15 millió forinttal támogatta. A multimédiás oktatóterem létesítéséhez az Oktatási Minisztérium decentralizált szakképzési alapjától - pályázaton - 3 millió forintot nyertek el. A költségek több mint felét adományokból és saját erőből
teremtették elő.
Az alapítványi iskolában jelenleg 120 középiskolás tanul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságos diákutaztatásért

Három győri iskolával a kizárólagos személyszállításról kötött egyezséget a Kisalföld Volán. A… Tovább olvasom