Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Bővül az Innonet központ a Győri Ipari Parkban

A jelenlegi infrastruktúrát megduplázva, új létesítménnyel bővül az Innonet a Győri Ipari Parkban. Mindez egy nagyobb szabású projekt része, s egy 400 millió forintos támogatást tette lehetővé.

Az Innonet Nonprofit Kft. 1997-ben alakult azért, hogy az Innovációs és Technológiai Központnak megfelelő szervezeti keretet és támogatást biztosítson. A központ eredményesen működik, s hamarosan jelentősen növekedhet – erről tartottak tájékoztatót a nonprofit kft. tulajdonosai: a győri önkormányzatot Simon Róbert Balázs, a megyei kereskedelmi és iparkamarát Miklósy Lajos, az Universitas-Győr Alapítványt Halbritter Mátyás, a Magyar Innovációs Szövetséget dr. Antos László képviselte.
Elmondták, hamarosan Autóipari Technológia Kompetencia Központtal bővül az Innonet. A létesítmény feladata lesz, hogy erősítse az együttműködést a tudomány és a gazdaság között, és elősegítse a kutatás-fejlesztési eredmények átültetését a gyakorlatba. Ez egy nagyobb program, a Technonet projekt első üteme lesz.

A Innovációs és Technológiai Központ bővítése 5200 négyzetméteren valósul meg.
A Innovációs és Technológiai Központ bővítése 5200 négyzetméteren valósul meg.


Az Innonet 400 millió forintot nyert a Nyugat-dunántúli ROP pályázatán. Ebből valósul meg a program infrastrukturális része: 5200 m2 területen, 2300 m2 szintfelületen irodák, műhelyek, tárgyalók, raktárak, közös kiszolgálóhelyiségek készülnek el. A kiviteli munkák várhatóan 2010. tavaszán kezdődnek el, az év végén pedig át is adhatják a központot.
Budavári László, az Innonet kft. ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta, felmérték a szóba jöhető cégek technológia fejlesztési szükségleteit, s jelentős igény mutatkozott egy gyors prototípus gyártó berendezésre. Erre a Baross Gábor programban nyertek 32 millió forintot. Ez a berendezés valójában egy három dimenziós nyomtató, amely egyedülálló lehetőségeket teremt az innovatív, termékfejlesztésben érdekelt cégek számára. Ezeket a cégeket kívánják a mostani programba bevonni, klaszterbe szervezni, hogy ők működtessék a leendő központot. Máris vannak komoly érdeklődők, mint például a HNS vagy az ArraboCAD.

Olvasóink írták

  • 1. urbaniastapista 2009. október 08. 19:29
    „Az ott egy építészeti terv. Szerzői jog oltalma alatt áll. A törvény szerint nyilvános közlésekor meg kell nevezni az alkotóit. Ez így törvénysértés.
    Még ha ilyen ronda, akkor is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz év után már a dagasztás nehéz

Vámosszabadi - Megélt háborúkat, forradalmat, a napokban korábbi és jelenlegi lakhelyén is… Tovább olvasom