Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Bővül a győri parkolóhálózat

Győr - A belvárosi parkolóbővítések éve az idei Győrött: 159-cel lett több hely az autóknak, s ezekhez még további 92 épül közvetlenül a révfalui oldalon.

A most még megvalósuló fejlesztésekkel együtt már tényleg „megtelik" a győri belváros, több parkolóhely kialakítására már aligha nyílik lehetőség – hacsak nem parkolóházban vagy mélygarázsban. Az idei esztendő mindenesetre még a parkolóépítések éve volt, mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Németh Zoltán alpolgármester, belvárosi önkormányzati képviselő.

A Petőfi híd alatti, a folyóparton kialakított ingyenes parkoló ötven hellyel bővül. Fotó: Bertleff András


A sort lehet azzal kezdeni, hogy  tavasszal – a Somogyi Tivadarral közös képviselői javaslatra – változtatták, kedvezőbbé tették a belvárosban lakók parkolási bérletét. Új parkolók épültek a Bisinger sétányon, a korábbi hatvan hely 73-ra bővült. Ugyancsak 13 új parkoló épült a Varga utcában, a tízemeletes épületek közti terülten, 3,5 millió forintért. Az Aradi vértanúk útján visszaállítottak a fizetős rendszerbe hét, korábban megszüntetett parkolóhelyet. Lényegesen bővül az úgynevezett P+GY (parkolj és gyalogolj) helyek száma. Ezek a parkolók kicsit kijjebb esnek a belváros központjától, viszont ingyenesek, s emiatt rendkívül népszerűek. Például a Petőfi híd alatti, a folyóparton kialakított terület szinte állandóan tele van. Ott most bővítés folyik, ötvennel több autó fog elférni, amint a munkálatok befejeződnek. Ha az időjárás nem szól közbe, december 15-ig, tehát még a karácsonyi vásárlási csúcsforgalom kezdete előtt. A kialakítás 21,6 millió forintba kerül.

A Szent István úti kamarai székház mögött, a Nádor aluljáró mellett korábban építési felvonulási célra használt terület is ingyenes parkoló lesz, ott 76 autó fér majd el. A parkolót az aluljárót is építő Strabag létesíti, így ez a városnak nem kerül pénzébe.

Nem közvetlenül a belvárosban, de annak közelében, a Széchenyi híd révfalui lábánál szintén P+GY parkoló készül, 92 autó számára. A határidő itt is december 15., feltéve természetesen, ha az időjárás nem akadályozza. Ennek költsége 7,3 millió forint. A felsoroltakat számolva így összesen 251 hellyel bővül a belvárosi helyzeten enyhítő parkolókapacitás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Timaffy család köszönete

„A sok munkával járó, de örömteli készülődés után november 10-én sikeresen megnyitottuk a… Tovább olvasom