Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Bővítik a szelektív hulladékgyűjtést

Kétmillió forintért újabb szelektívhulladék-gyűjtő edényeket helyeznek ki Győrben.

A győri önkormányzat a környezetvédelmi alapból kétmillió forintért harminc darab műanyaggyűjtő edény vásárlását finanszírozta – jelentette be Németh Zoltán, a környezetvédelmi bizottság elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen az egész városra kiterjesztett szelektív hulladékgyűjtés egyéves tapasztalatairól számoltak be. A politikus közölte: a kukák a gyakori ürítés ellenére is annyira megteltek, hogy újabb flakonok elhelyezése rendkívül nehézkes volt. Németh örömét fejezte ki, hogy a műanyag hulladékot feldolgozó ipar letelepedése is Győrhöz kötődik. Még az idén elindul annak a gépsornak a próbaüzeme, amely az ország ilyen típusú hulladékának csaknem felét képes értékes, piacképes termékké alakítani.
Dézsi Csaba András alpolgármester azt hangsúlyozta: a győri program mintaként szolgál az országban további szelektív hulladékgyűjtési programok elindításához.
Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: 2001 májusától mostanáig 111 tonna papírt, 67 tonna műanyagot, 68 tonna színes üveget és 75 tonna fehér üveget gyűjtött össze a lakosság. A hulladékot értékesítették.

Korábban:

Válogatott szemetünk (2002.02.28.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A könyvsikert nem szabad megszokni

– Írok, mert mást nem tehetek – vallotta érdeklődésünkre az ünnepi könyvhét győri… Tovább olvasom